rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У Фокусі – Америка

Новим радником з нацбезпеки Трамп призначив генерала Макмастера

Президент США Дональд Трамп оголосив про призначення на посаду радника з питань національної безпеки в Білому Домі генерал-лейтенанта Герберта Реймонда Макмастера – замість Майкла Флінна, який подав у відставку минулого тижня.
Про це американський лідер заявив у понеділок, перебуваючи у своїй південній резиденції Мар-а-Лаго в штаті Флорида.
«Це людина з величезним талантом і величезним досвідом», - охарактеризував Трамп свій вибір.
Він також додав, що Макмастер користується широкою повагою у військових колах Сполучених Штатів.
Герберт Макмастер отримав військову освіту в академії Valley Forge в 1980 році, через чотири роки він закінчив військову академію West Point. Впродовж своєї кар’єри Макмастер служив на посадах від командира взводу до керівника Центру інтеграції бойових можливостей Сухопутних військ США. Він проходив службу в Афганістані, брав участь у операціях в Перській затоці та звільнення Іраку. Крім того, Макмастер відомий репутацією критика операцій військового керівництва США у В’єтнамі.
Паралельно він захистив звання доктора філософії в Університеті Північної Кароліни.

Пенс публічно прокоментував відставку Флінна
У першому публічному коментарі щодо відставки високопоставленого радника Білого дому Майкла Флінна віце-президент США Майк Пенс висловив розчарування, що був введений в оману цією людиною.
Про це він сказав у понеділок під час перебування в Брюсселі, передає телеканал CNN.
«Я був розчарований, дізнавшись про те, що ті факти, які повідомив мені генерал Флінн, були неточними. Але ми шануємо тривалий термін служби генерала Флінна в Сполучених Штатах Америки, і я повністю підтримую рішення президента, який попросив його про відставку»,- зауважив віце-президент США.
Пенс назвав звільнення Флінна «вірним рішенням» і сказав, що «воно було зроблено правильно й своєчасно.»
Віце-президент також спробував заспокоїти союзників США, зауваживши, що швидке  звільнення високопоставленого радника президента не вплинуло на міцність команди, яка працює на напрямі національної безпеки.
«Я маю велику довіру до команди з питань національної безпеки цієї адміністрації», - зауважив Пенс, вказавши на керівників Міністерства оборони, Міністерства внутрішньої безпеки та ЦРУ.
Флінн мав проросійські погляди та підтримував зв’язок з представниками російського уряду, зокрема, обговорював питання санкцій з послом Росії в Вашингтоні Сергієм Кисляком, нагадує телеканал. Водночас, і демократи, і республіканці в американському Конгресі різко критикують ідею зближення у відносинах з Кремлем після втручання росіян у президентські вибори в США.

Трамп чекає збільшення оборонних видатків

країн-членів НАТО

Президент США Дональд Трамп очікує, що до кінця року країни-члени НАТО зроблять реальний прогрес щодо збільшення оборонних видатків.
Про це 20 лютого у Брюсселі заявив віце-президент США Майк Пенс, передає «Радіо Свобода».
«Президент США і американські громадяни очікують від наших союзників, що вони дотримаються слова і зроблять більше у питаннях спільного захисту. Президент очікує реального прогресу до кінця 2017 року», – заявив Пенс після зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.
Раніше у понеділок Майк Пенс запевнив лідерів ЄС і НАТО, що США виконуватимуть свої зобов’язання перед європейськими союзниками.
«Ми мусимо бути сильними у питаннях оборони суверенітету і територіальної цілісності держав у Європі», - зазначив Пенс.
Нагадаємо, раніше Дональд Трамп критикував НАТО, назвавши його «застарілим», що викликало занепокоєння в альянсі. У Вашингтоні закликають всіх членів альянсу збільшити свої видатки до 2% ВВП.

«День без мігрантів»: через акцію протесту

в США зачинилися десятки ресторанів

Найбільші міста США охопили велелюдні акції протесту мігрантів, які оголосили одноденний страйк, аби продемонструвати, який важливий внесок вони роблять в економіку США, пишуть Euronews.
Учасники демонстрацій обурені політикою Дональда Трампа, який у перший місяць президентства вдався до радикальних кроків у міграційній політиці.
«Мігранти годують Америку» – заявляли маніфестанти. Через їхню відмову виходити на роботу зачинилися десятки ресторанів, зокрема, близько півсотні лише у Вашингтоні. Серед них і місця, куди часто ходять на ланч держслужбовці.
«На все це сумно дивитися, тому що громада «латиносів» перебуває під ударом, цих людей не визнають. Але величезний відсоток нелегальних працівників складає значну частину американської економіки. Вони відіграють активну роль у системі, однак почуваються привидами, тому що ніхто їх не визнає», – каже один з організаторів акції – знаменитий шеф-кухар іспанець Хосе Андрес.
Акція протесту зачепила не лише ресторани, а й всю сферу обслуговування, де, здебільшого, залучені саме негромадяни США. Зупинилася робота і багатьох магазинів, зокрема, модних крамниць у Лос-Анджелесі. Мігранти становлять близько 13% населення Сполучених Штатів. 12 мільйонів осіб перебувають у країні нелегально роками, сплачуючи всі збори.

Голова ФРС США пообіцяла підвищити

облікову ставку

Затягувати з підвищенням облікової ставки ФРС було б нерозумно», – заявила голова Федеральної резервної системи США Дженет Йеллен, звітуючись у Сенаті перед
  Title
  
членами банківського комітету. Однак, коли її підвищать, звісно, не сказала. Наразі базова відсоткова ставка становить 0,5-0,75%, пишуть Euronews.
Пані Йеллен натякнула, що політика нового президента не сприяє стабільності в фінансовому світі.
«Серед факторів, які посилюють невпевненість, виступають фіскальна політика США, подальша доля зростання виробництва та розвиток подій за кордоном».
Вона закликала конгресменів зосередитися на забезпеченні довготермінового економічного зростання Сполучених Штатів.
«Хоча я не маю наміру висловлювати свою думку щодо певних специфічних податків чи пропозицій використання бюджетних коштів, я хочу відзначити важливість забезпечення довготермінового економічного зростання країни та підвищення життєвих стандартів завдяки стимулюванню виробництва».
Між головою федерального резерву та президентом США – давня неприязнь. Ще під час виборчої кампанії Дональд Трамп критикував Йеллен за підвищення рівня облікової ставки. Він діє, як більшість політиків на його місці, – вважає професор університету Джорджтаун Джеймс Енджел: «Дуже часто політики хочуть від керівників центрбанків, щоб ті робили речі, доцільні для економіки, в короткотерміновій перспективі, але небезпечні в довготерміновій. Скажімо, політики часто хочуть, щоб центробанки друкували багато грошей. У короткотерміновій перспективі це як випити алкогольний напій: почуваєшся дуже добре. Але якщо надрукувати забагато, на тебе чекає жахливе затяжне похмілля».
Трамп не може звільнити Йеллен до завершення її повноважень, термін яких збігає в січні 2018 року. До цього часу ставлениці Обами доведеться тримати оборону перед республіканським Конгресом та президентом.

Дві машини провалилися під асфальт на очах

у мешканців Лос-Анджелеса

Щонайменше чотири людини стали жертвами шторму на півдні Каліфорнії. Дві машини провалилися під асфальт на очах у мешканців Лос-Анджелеса.
Про це повідомляє телеканал ABC News.
В одному з районів Лос-Анджелеса через потужний вітер дерево обірвало лінію електропередач і впало на машину, в якій перебував 55-річний чоловік. Він отримав удар струмом і помер у лікарні.
Ще двоє загинули в результаті аварій на трасі неподалік від Сан-Дієго. Крім того, дві машини провалилися під землю в результаті обвалення ґрунту і були затоплені сильною зливою.
Шторм налетів на Каліфорнію в п’ятницю вранці. Десятки тисяч людей потерпають від проблем з електропостачанням, перекриті кілька шосе.

Президент Трамп готує новий указ

щодо імміграції

Президент США Дональд Трамп заявив, що видасть новий указ на місце того, що викликав критику заборони на в’їзд до США для громадян семи, здебільшого, мусульманських країн, пише «Голос Америки».
Як заявив Трамп у четвер на прес-конференції в Білому домі, новий указ, який планується підготувати до наступного тижня, буде враховувати побоювання, виражені суддями апеляційного суду, які призупинили дію першого розпорядження.
«Новий указ буде значною мірою підігнаний під те, що я вважаю дуже поганим рішенням, – сказав Трамп. – У нас був поганий суд».
Жодних подробиць про новий указ Трамп не повідомив.
Експерти з правових питань вважають, що нова директива матиме більше шансів витримати судові атаки, якщо вона буде поширюватися на деякі немусульманські країни і при цьому не стосуватиметься іммігрантів, що проживають у США без громадянства, але на законних підставах.
Апеляційний суд 9 округу в четвер увечері призупинив розгляд у справі про президентський указ, але не уточнив, чи буде, в кінцевому підсумку, скасовано попередню постанову.

Влада Каліфорнії назвала вартість ремонту

аварійної дамби

Роботи для запобігання руйнуванню аварійної дамби в Оровіллі (Каліфорнія, США) коштуватимуть владі штату $100-200 млн. Про це заявив керівник Каліфорнійського департаменту водного господарства Білл Кроул, повідомляє Associated Press.
За словами чиновника, аварійні бригади працюють цілодобово, в операції задіяно важку будівельну техніку і вертольоти. В аварійний колектор скинуто 1200 тонн різного матеріалу - каміння, щебеню та ґрунту, щоб запобігти руйнуванню греблі потоками води.
Як уточнив Кроул, план подальших ремонтних робіт уже розробляють, проте початися вони зможуть лише після закінчення весняного паводку.
Нагадаємо, раніше через високу ймовірність руйнування дамби, влада штату оголосила евакуацію населення з потенційно небезпечних районів. Усього свої будинки повинні були покинути близько 200 тис. осіб.

У Флориді підняли винищувачі

для перехоплення літака – неподалік від резиденції Трампа

В американському штаті Флорида в повітря були підняті два винищувачі F - 15 для перехоплення літака, що не відповідав на запити і пролетів неподалік від резиденції президента США Дональда Трампа  в Палм-Біч.
Про це повідомляє Fox News.
«Два F-15 спричинили звуковий удар, коли мчалися зі своєї бази в Хоумстеді, штат Флорида, в п’ятницю на перехоплення літака авіації загального призначення, що не відповідав на запити і пролітав поряд із Палм-Біч під час перебування президента Трампа в Мар-а-Лаго», - йдеться в повідомленні.
Винищувачі, вилітаючи на надзвуковій швидкості, створили багато шуму, що налякало місцевих жителів.
Як повідомили в командуванні повітряно-космічної оборони Північної Америки, винищувачам вдалося встановити контакт з повітряним судном.

На нашу демократію було здійснено напад – конгресмен США

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers