rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Мистецтво \ Лист любові. Люба «Громовице!»
Дозволь привітати тебе з весною, подарувати розкішний букет побажань і нехай на щастя ллється зірковий дощ від грому ваших танців.

«У житті, як на кориді: на аренах ось – найдорожчі місця, найвигідніші – на трибунах і в ложах. Там же не вільно голосно сміятись, гукати, кидати помаранчевим лушпинням та зневажливими словами в нездару тореро. А на місцях, позначених коротким словом «sol» – сонце, дозволено все. Там – повна воля...» – саме філософія української письменниці Наталени Королевої найкраще пояснює ваше захоплення іспанською культурою. Як гарно, що ви запланували зустріти дон Кіхота та Кармен, в яку закохався француз Жорж Бізе, прославивши на сторіччя. Ви знайдете сліди американських колоністів у неперевершеній архітектурі, почуєте за своїми плечима українську мову та разом зі сестрою-емігранткою обійметеся під іберійським небом.
Особливість вашої мандрівки у тому, що ви повинні дивувати і дарувати. Ця місія закладена в самій назві вашого ансамблю 37 років тому. Ви повинні знати про те, що виглядаєте на сцені по-справжньому незвично й оригінально. Про вас писатиме європейська преса: Американці виступили в українському національному стилі! Виразні, самобутні, неординарні!
А найголовніше, у час, коли земля ваших дідів і батьків бореться з російським агресором, коли блискавиці війни розтинають небо, ви додаєте надії Україні, що вона не сама. Своєю присутністю ви нагадуєте Європі й Америці про нашу націю. Це ще одна ваша місія – бути творцями нової концепції міжнародних відносин відповідно до національних принципів еміграції.
Ми пишаємося вами і тим, що проект творчого турне по Іспанії підтримали ваші батьки, долучилася громада. Ваше свято іспанської музики і танцю, влаштоване з метою фандрейзингу, перенесло нас до Іспанії, країни мужньої кориди зі справжнім фламенко в колі друзів, з гітарою, голосом, танцюючою Махою. Успіхів вам, друзі, вашій невтомній ластівці Роксані Дикий-Пилипчак та всім, хто стояв біля витоків ансамблю і продовжує будувати мости культури над широкою рікою життя.
 Title
  
  Title
  


З любов’ю, ваш Український
Національний музей
Фото Максима Прокопіва

Наші виставки: Арттерапія Володимира Воронюка

Ляльками рухають люди: за кулісами історії Львівського театру ляльок

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers