rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Нові інфраструктурні проекти Emanuel дозволять створити 40 тисяч робочих місць

Мер Rahm Emanuel оголосив про реалізацію наступного етапу свого інфраструктурного плану. Він, зокрема, пообіцяв створити 40 тисяч робочих місць за рахунок різноманітних проектів, зокрема, «експрес-потягу» до міжнародного аеропорту O’Hare.
«Якщо почнеться будівництво, будуть створені нові робочі місця», – зауважив Emanuel під час виступу у Chicagoland Laborers’ District Council Training & Apprentice Fund.
П’ять років тому мер у тому ж місці оприлюднив план розвитку інфраструктури Чикаго «Building a New Chicago». Тепер Emanuel виклав свою пропозицію щодо будівництва лінії «експрес-потягу», які будуть безпосередньо з’єднувати Loop з O’Hare.
«Створення більш швидкого зв’язку між такими економічними двигунами, як O’Hare і центром міста, а також нашим центральним діловим районом... може створити дивіденди для майбутніх поколінь міста і продовжуватиме забезпечувати місце Чикаго у світовій економіці як економіці світового класу», – наголосив Emanuel під час виступу на нараді Chicagoland Laborers’.
Emanuel – не перший мер Чикаго, який намагається створити систему високошвидкісного залізничного сполучення з O’Hare. Нагадаємо, свого часу колишній мер Richard M. Daley безуспішно лобіював намагання китайських інвесторів побудувати лінію високошвидкісного сполучення між Loop та аеропортом, повідомляє Chicago Sun-Times.
Emanuel зазначив, що юрист Bob Rivkin працюватиме над проектом для O’Hare, порівнюючи план міста з аналогічними залізничними високошвидкісними системами у Лондоні, Гонконзі, Токіо і Торонто. Rivkin, колишній головний юрисконсульт Міністерства транспорту США, надаватиме правову допомогу «у визначенні напрямку роботи і працюватиме з потенційними партнерами», повідомили у мерії.
Крім того, Emanuel розповів про план будівництва нової зупинки на Зеленій лінії на Damen Avenue. Це дозволить поліпшити пересування для відвідувачів United Center і підприємців у Kinzie Corridor. За даними мерії, місто розраховує почати реалізовувати нові проекти протягом наступних трьох років.
Emanuel заявив, що економіка Чикаго продовжує розвиватись. За словами мера, у місті в рамках його програми розвитку інфраструктури вже створено 60 тисяч нових робочих місць.
«Інвестиції в нашу інфраструктуру – це щось значно більше, ніж сталь і бетон», – додав він.
Мер також зазначив, що «зробив одним із пріоритетних завдань» завершення перепланування Union Station, на яке, за різними оцінками, піде $1 млрд. Emanuel сподівається отримати федеральне фінансування для завершення проекту.
Команда президента Donald Trump додала проект перепланування Union Station у список перспективних проектів наразі ще не оприлюдненої федеральної програми розвитку інфраструктури. Згідно з планом, реконструкція Union Station коштуватиме приблизно $1 млрд. Це дозволить створити приблизно 1000 робочих місць.
У плані Trump також згадується модернізація ліній CTA у північній частині Чикаго. Кошторис цього перспективного проекту складає приблизно $2,1 млрд. Його реалізація дозволить створити 2100 робочих місць.


Суд вирішить, чи виплачувати держслужбовцям зарплати,

допоки законодавці не приймуть бюджет

Title 
  
Питання, чи варто продовжувати платити зарплати державним працівникам Іллінойсу при відсутності затвердженого бюджету, розглянуть у суді. Суддя округу St. Clair у четвер розгляне клопотання Генерального прокурора Іллінойсу Lisa Madigan про припинення виплати зарплат держслужбовцям, допоки штат не прийме бюджет.
Вона просить суддю скасувати попереднє судове розпорядження, що вимагає, аби влада Іллінойсу платила держслужбовцям навіть за відсутності бюджету. На її думку, припинення оплати праці є конституційним і прискорить момент прийняття бюджету.
І республіканці, і демократи Палати представників згодні, що зарплати необхідно виплачувати і далі. Вони пропонують свої законопроекти як запобіжний захід, аби уникнути урядової кризи, якщо суддя прийме рішення на користь Madigan.
Губернатор Rauner пригрозив накласти вето на бюджетний законопроект демократів, який, як він каже, буде лише тимчасовим. З іншого боку, пропозицію республіканців зберегти виплати навряд чи підтримають демократи Законодавчих зборів.
На відео, яке отримали держслужбовці, Rauner минулого четверга заявив, що Madigan намагається зупинити роботу уряду. Він також засудив пропозицію демократів. Вони хочуть закласти відповідні кошти для державних установ, аби мати можливість виплачувати співробітникам до кінця фінансового року, 30 червня. За словами Rauner, такий законопроект допоміг би демократам затвердити підвищення податків.
Прес-секретар спікера Madigan, Steve Brown, заявив Associated Press, що відповідь губернатора є «незбагненною», оскільки республіканці спочатку висунули майже аналогічну пропозицію виходу з бюджетної кризи. Вже пізніше республіканці запропонували виплачувати зарплату держслужбовцям, незважаючи на жодні часові обмеження.
Автор законопроекту, конгресмен-демократ Sue Scherer із Decatur, стверджує, що її законопроект спрямований на те, аби запобігти урядовій кризі. Вона також згадала про коментар губернатора, який він виголосив, коли балотувався на посаду. Тоді Rauner припустив, що, можливо, буде необхідно призупинити роботу уряду, якщо штат не зможе нормально функціонувати.
Згідно з республіканським законопроектом, офіс губернатора та державні органи мають відповідати за те, скільки коштів буде виділено на зарплати держслужбовцям.
«Зараз – не час для того, щоб дати губернатору незаповнений чек і сказати: «Робіть те, що хочете», – сказав Scherer у коментарі Associated Press.
Генеральний прокурор Madigan у січні подала клопотання з вимогою зупинити виплату $400 млн. на місяць, які йдуть на зарплати держслужбовцям. Вона стверджує, що, згідно з Конституцією, кошти не повинні бути витрачені, якщо законодавці не прийняли бюджет.

Chris Kennedy позмагається за посаду губернатора Іллінойсу

Чиказький демократ Chris Kennedy офіційно оголосив про те, що висуватиме свою кандидатуру на губернаторських перегонах у 2018 році.
«Я переїхав у Іллінойс тридцять років тому», – розповів Kennedy у своїй заяві. «Сьогодні я оголошую, що балотуватимуся на посаду губернатора, адже я люблю Іллінойс. Але ми ніколи досі не були у гіршому стані. Нам необхідне поступове поліпшення – і нам потрібні фундаментальні зміни у державному управлінні».
«Вважаю, що, працюючи разом для досягнення результатів для сімей Іллінойсу, ми зможемо відновити американську мрію у нашому штаті протягом одного покоління», – додав він.
Kennedy, син покійного Bobby Ken­nedy, протягом останнього року зустрічався з трудовими і партійними лідерами у штаті Іллінойс. У липні він виступив на Національному з’їзді Демократичної партії, де розкритикував Bruce Rauner перед делегацією Іллінойсу.
Як і слід було очікувати, Kennedy став другим демократом, який кине виклик Rauner на перегонах у 2018 році після олдермена Ameya Pawar. Вона оголосила про своє рішення балотуватися минулого місяця. У своїй заяві Kennedy розрекламував свої ділові здібності.
«Прийшов час Іллінойсу знову прийняти американську мрію – поняття, що ми – країна і штат, де кожен бажаючий може її досягнути, і де необмежені можливості – це обіцянка нашої країни», – наголосив Kennedy.
«Кожна робота, на якій я працював, кожна організація, частиною якої я був, опирається на групи, що працюють разом, і спільне керівництво, що призвело до спільного успіху», – додав він. «Я – за те, аби світ бізнесу і соціальної справедливості розвивалися паралельно. Я знаю, як має функціонувати економіка не лише для багатих, а й для всіх членів усіх громад. Разом ми зможемо виправити безлад і відновити обіцянку нашого штату».
Chris Kennedy – демократ, який раніше керував Chicago’s Merchandise Mart, а тепер очолює разом із дружиною некомерційну організацію, мета якої – боротьба з голодом. Він, як повідомляють, прагне частково самостійно фінансувати свою передвиборчу кампанію.
Rauner використав заяву Kennedy як можливість для пошуку фінансових ресурсів для власної кампанії минулої середи.
«Ми – тут, щоб сказати вам, що Іллінойс заслуговує кращого», – йдеться у заяві виборчого штабу чинного губернатора. «Чому? Тому що Chris Kennedy є пішаком Mike Madigan. Kennedy таємно зустрічався з Mike Madigan, щоб отримати його схвалення, перш ніж висунути свою кандидатуру».
Під час DNC Kennedy зустрічався зі спікером Палати представників Madigan, щоб обговорити питання свого висування. Madigan, який очолює Демократичну партію штату Іллінойс, нещодавно заявив, що Kennedy був би «чудовим кандидатом» на посаду губернатора.
Республіканська партія Іллінойсу також розкритикувала Kennedy і Madigan минулої середи і навіть створила веб-сайт, де підкреслюється їхній зв’язок.
Член Палати представників Cheri Bustos оголосила минулого вівторка, що вона впродовж 30-денного терміну вирішить, чи буде брати участь у губернаторських перегонах, повідомляє QC Times. Bustos є одним з потенційних кандидатів на посаду губернатора.
Минулого місяця Illinois Democratic County Chairman’s Association оголосила результати свого першого онлайн-голосування, яке стосувалося губернаторських перегонів.
В опитуванні, яке проводили з 23 до 29 січня, брали участь 5352 респонденти. Їх попросили вибрати найкращого кандидата від Демократичної партії, який мав би, на їхню думку, балотуватися на посаду губернатора у 2018 році.
Сенатор Daniel Biss отримав найбільшу кількість голосів. Чверть респондентів підтримують математика Evanston. Pawar посіла друге місце, отримавши 15% голосів, у той час, коли Kennedy віддали свої голоси 12% респондентів.
Крім того, Bustos отримала 11% голосів, мільярдер J.B. Pritzker набрав 10%, сенатор штату Andy Manar – 7 %, конгресмен Robin Kelly – 4%, сенатор штату Kwame Raoul – 2%, а скарбник Чикаго Kurt Summers отримав 1% голосів.
У списку потенційних кандидатів відсутні Генеральний прокурор Іллінойсу Lisa Madigan і колишній губернатор штату Pat Quinn.
Проте, якщо б їх таки додали у список, то Madigan віддали б свої голоси 87 респондентів, в той час, коли Quinn отримав 45 голосів. Інші кандидати хочуть бачити у списку кандидатів сенатора Dick Durbin, який отримав 41 голос, а скарбникові штату Mike Frerichs віддали голоси 24 респонденти. Alex Paterakis, молодий новачок у політиці, який уже висунув свою кандидатуру, отримав 39 голосів.

Special Olympics Illinois більше

не проводитиме змагання з трьох видів спорту

Special Olympics Illinois усуне три види спорту зі своїх змагань. Про це йдеться у листі директора організації.
Після завершення у 2017 році Winter Games та Skating Championships організація більше не проводитиме змагання з таких видів спорту, як бігові лижі, фігурне катання та
  Title
  
ковзанярський спорт.
Зміни відбулися у «зв’язку зі зменшенням кількості учасників», пише генеральний директор організації Marty Hickman.
«Поріг повинен бути розглянутий, коли йдеться про кількість учасників, аби зберегти неупередженість у спорті», – заявив Hickman. Він додав, що спортсмени будуть, як і раніше, мати можливість практикувати і брати участь у будь-якому виді спорту.
Організація також сприятиме участі спортсменів у кожному виді спорту, йдеться у листі, налагоджуючи зв’язки між спортсменами і клубами, поза державними програмами або в межах існуючих програм.
Чиновники також будуть продовжувати стежити за подіями. Коли у будь-якому з перелічених видів спорту знову стане достатньо учасників, змагання з цього виду будуть відновлені.
Special Olympics Illinois’ Winter Games були проведені минулого тижня в Hanover, штат Іллінойс. Спортсмени змагалися у таких видах спорту, як гірські лижі, катання на бігових лижах і снігоступах.
Skating Championships відбудеться 18-19 лютого у Woodridge. Там змагатимуться прихильники фігурного катання та ковзанярського спорту.
За даними організації, Special Olympics Illinois щороку обслуговує понад 22 тисячі спортсменів з усього штату і майже 200 видів спорту.

У Фокусі – Америка

На нашу демократію було здійснено напад – конгресмен США

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers