rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Rauner призначив Munger на посаду заступника губернатора Іллінойсу

Губернатор Іллінойсу Bruce Rauner призначив колишнього державного контролера Leslie Munger на посаду заступника губернатора. Про це він заявив у п’ятницю. За його словами, її діяльність на новій посаді буде спрямована на розробку довготермінового бюджету. Munger також співпрацюватиме з організаціями, які надають соціальні послуги та які постраждали від бюджетної кризи.
Munger працюватиме разом з чинним заступником губернатора Trey Childress. Її зарплатня становитиме $135 000 на рік – стільки ж вона отримувала на посаді контролера штату.
Rauner призначив Munger на посаду контролера у 2015 році, після того, коли померла Judy Baar Topinka. Проте у листопаді вона програла вибори демократу Susana Mendoza.
«Величезний досвід у сфері бізнесу, соціальних послуг і досвід державного управління роблять її винятково кваліфікованим спеціалістом саме на цій посаді», – зауважив губернатор-республіканець у заяві, опублікованій  «Associated Press». «Ми дуже раді, що вона погодилася повернутися до державної служби та об’єднати людей, аби працювати над довготерміновими рішеннями для нашого штату і його мешканців».
В офісі Rauner кажуть, що загальний фонд заробітної плати губернатора, зокрема, зарплати співробітників, оплачені за рахунок державних органів – на кілька мільйонів менший, ніж був за його попередника, демократа, губернатора Pat Quinn.
Munger – колишній виконавчий директор компанії Unilever HPC/Helene Curtis. Вона також працювала протягом 20 років волонтером і членом правління некомерційної організації, яка допомагає людям з відхиленням розумового розвитку.
Деяких її колишніх співробітників, зокрема, керівника апарату Brad Hahn і заступника керівника апарату Phillip Rodriguez також найняли на роботу в адміністрації Rauner після того, коли Munger програла вибори.




Emanuel обговорив питання зростання рівня насильства

у Чикаго з очільником адміністрації Trump

Мер Rahm Emanuel обговорив питання зростання рівня насильства у Чикаго разом із главою адміністрації президента США Reince Priebus. Розмова між
  Title
  
високопосадовцями відбулася через кілька днів після того, коли президент Donald Trump попередив, що «відрядить федералів» у Чикаго, повідомляє Chicago Tribune.
Emanuel, який свого часу очолював адміністрацію президента США Barack Obama під час його першого терміну, підтвердив, що спілкувався з Priebus «минулого тижня».
Президент під час зустрічі у Білому домі з афро-американськими лідерами минулої середи заявив, що Чикаго «повністю вийшло з-під контролю». Він попередив, що його адміністрація «вирішить цю проблему», якщо місцева влада сама не впорається з нею. Emanuel обговорив це питання з Preibus після останніх зауважень президента щодо Чикаго.
Мер, як повідомляють, дав зрозуміти адміністрації Trump, що готовий прийняти допомогу у вигляді підтримки федеральними правоохоронними органами додаткової допомоги при переслідуванні у судовому порядку злочинців, які незаконно застосовували зброю, ресурсів для оновлення поліцейського обладнання, а також у вигляді розширеної програми робіт.
«Відряджайте більше агентів FBI, DEA, ATF», – закликав Emanuel. «Ми не повинні більше говорити про це. Просто відрядіть їх».
Після того, коли його запитали, чи він хотів би, аби президент відвідав Чикаго, мер просто відповів: «Ні».
 «Кого я дійсно хотів би побачити – то це федералів», – наголосив Emanuel.




Madigan закликала іммігрантів остерігатися недобросовісних

постачальників послуг у сфері імміграції

Title  
  
Генеральний прокурор Іллінойсу Lisa Madigan попередила громади іммігрантів про появу потенційних аферистів у зв’язку з останніми розпорядженнями президента Трампа, які стосуються імміграції.
Вона, зокрема, закликала іммігрантів остерігатися шахраїв або «недобросовісних постачальників послуг у сфері імміграції», які називають себе юристами або вимагають величезних авансових платежів. Іммігранти також повинні остерігатися людей, які стверджують, що співробітники правоохоронних органів або урядовці вимагають гроші або погрожують депортувати іммігрантів.
Закон Іллінойсу вимагає, щоб постачальники послуг з питань імміграції, які не мають ліцензії адвокатів або некомерційних організацій, визнаних Board of Immigration Appeals, реєструвалися в офісі Madigan. Законні постачальники послуг з питань імміграції повинні надавати споживачам письмовий контракт англійською та їхньою рідною мовою; забезпечити триденне право на розірвання договору; повернути всі документи споживачеві, якщо є така необхідність, йдеться у заяві Madigan.
Іммігрантам, які занепокоєні через поїздку в країну, звідки вони родом, рекомендують звернутися по «авторитетну і законну» допомогу і налагодити контакт зі своїм місцевим консульством.
«Вкрай важливо знайти чесну і законну допомогу, а також знати про тривожні ознаки шахрайства, що стосується імміграції», – зазначила Madigan. «Я закликаю людей сконтактуватися з моїм офісом, якщо ви зустрічалися з аферистами або якщо ви вже стали жертвою шахрайства. У моєму офісі не питатимуть вас про ваш імміграційний статус».
Скарги на постачальників послуг із питань імміграції можна подати, зателефонувавши в офіс Генерального прокурора Іллінойсу (800) 386-5438 або на його іспаномовну «гарячу лінію» (866) 310-8398.




Roskam про імміграційний указ президента Trump:

«Країна підвищує рівень безпеки»

Конгресмен Peter Roskam захищав спірний указ президента Donald Trump, який стосується імміграції, під час виступу на радіо минулого тижня.
 Title 
  
«Незважаючи на провокативність, він зачепив багато речей», – заявив Roskam в ефірі радіо AM560. «Але ось що ми знаємо – країна є більш безпечною сьогодні вранці, ніж 72 години тому».
Roskam – республіканець. Його виборчий район містить частину округів Cook, DuPage, Lake, Kane та McHenry. За його словами, Trump таким чином виконує свої передвиборні обіцянки. Нагадаємо, Roskam підтримав кандидатуру мільярдера напередодні листопадових виборів.
«Президент Trump робить саме те, що пообіцяв виконати кандидат Trump», –зауважив Roskam.
Проте, республіканець вважає, що, в певному сенсі, Trump перебуває у «безвихідній ситуації».
«Чи можете ви уявити собі, що було б, якби він нічого не робив?» – запитав він. «Люди сказали б тоді: «Добре, він вибудував кампанію на цих речах. Він обіцяв щось зробити. Він не зміг зробити це, і терористи змогли досягти свого».
Roskam назвав імміграційну систему країни «безладною» і звинуватив у цьому попередню адміністрацію.
«На жаль, це є наслідком неефективної політики, яку проводив Barack Obama. Зокрема, він дозволив перетинати кордони людям, які прийшли... з поганими намірами стосовно США», – уточнив Roskam.
«Чи він хаотичний?» – «Так», – заявив Roskam, посилаючись на указ Trump. «Чи цей указ ідеальний?» – «Ні».
Trump своїм указом призупинив переселення біженців до США протягом 120 днів, наклав заборону на переселення біженців із Сирії на невизначений термін і призупинив в’їзд іммігрантів з Іраку, Сирії, Ірану, Судану, Лівії, Сомалі та Ємену – більшості мусульманських країн – протягом 90 днів.
Указ спричинив масові протести в аеропортах на території усієї країни, сотні людей було арештовано. У четвер працівники офісу Генерального інспектора Міністерства національної безпеки США почали офіційне розслідування за фактом реалізації і законності указу президента на вимогу сенаторів від Іллінойсу Dick Durbin та Tammy Duckworth.
«Це – явно не ідеальна ситуація. На нас ще чекає аналіз (указу – ред.), багато дискусій і багато відкриттів», – вважає Roskam. «Але… тепер у нас є виконавча влада, яка ставить безпеку Сполучених Штатів у верхню частину списку пріоритетів».
Trump також високо оцінив указ, як крок, необхідний для зміцнення безпеки країни. Водночас, він відхилив критику з приводу реалізації цього плану.
«Усі сперечаються, чи це є заборона», – написав Trump у «Twitter» минулої середи. «Називайте це так, як хочете, мова йде про те, щоб випровадити поганих людей (з поганими намірами) з країни!»




Чикаго вимагає від Redflex $20 млн. після скандалу

зі світлофорними відеокамерами

Title  
  
Чикаго подало позов проти Redflex Traffic Systems на суму $20 млн. Про це мер Чикаго Rahm Emanuel заявив у понеділок.
Врегулювання питання завершилося цивільним позовом. У ньому, зокрема, мерія звинуватила колишнього оператора світлофорних відеокамер міста у «шахрайстві і поданні неправдивих даних при отриманні контракту у 2003 році і протягом подальшого розширення програми».
«Місто Чикаго не стоятиме осторонь у той час, коли компанія використовує наших платників податків. Сподіваюся, що це слугуватиме попередженням для інших компаній, які роблять бізнес або сподіваються мати справу з містом. Ми притягнемо тих, хто намагається використати платників податків у своїх інтересах, до відповідальності», – заявив Emanuel. «Ця угода дозволить місту Чикаго відігратися і скерувати отримані кошти на поліпшення життя наших мешканців».
Минулого року колишній чиновник з департаменту транспорту Чикаго був засуджений до 10 років позбавлення волі за звинуваченням в отриманні сотень тисяч доларів готівкою і подарунків. Хабар чиновнику дали, щоб, як стверджують, компанія Redflex отримала контракт на суму $100 млн., який стосується світлофорних камер.
Влада стверджувала, що John Bills сфальшував результати голосування, щоб забезпечити підписання першого контракту з Redflex приблизно у 2003 році. Чикаго пізніше підписало й інші контракти, коли розширило програму застосування відеокамер. Програма використовувала камери для автоматичного запису і штрафування водіїв, які їхали на червоне світло.
Emanuel скасував контракт із Redflex у 2013 році після того, коли Chicago Tribune описала схему хабарництва. Bills звільнили з обійманої посади заступника комісара міста з питань транспорту в 2011 році. Офіційні звинувачення йому висунули у 2014 році.
Martin O’Malley, звільнений працівник Redflex, визнав себе винним у хабарництві й змові разом з Karen Finely, колишнім генеральним директором Redflex.
Сума, яку має компенсувати Redflex, як очікують, буде виплачена протягом наступних шести років.

Громадянське суспільство – основа і захист демократії

У Фокусі – Америка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers