rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У Фокусі – Америка

Сенат затвердив Тіллерсона державним секретарем США: він пообіцяв надати Україні летальне озброєння

Сенат США 56-ма голосами «за» проти 43-х затвердив колишнього очільника компанії ExxonMobil Рекса Тіллерсона на посаду державного секретаря США.
«За» проголосували всі законодавці-республіканці. До них також приєднались 4 демократів.
Тіллерсона вважають близьким до Володимира Путіна, бо він багато років працював з російськими компаніями та навіть отримав державну нагороду Росії.
Втім, під час слухань у Сенаті Тіллерсон зумів переконати низку критично налаштованих законодавців, котрі виступають за збереження санкцій щодо Росії до виконання нею вимог Мінських угод.
Він також висловився за військову підтримку України аж до надання їй летальних оборонних озброєнь. Численні оглядачі зазначили, що його позиція щодо Росії є жорсткою.









Мін’юст США подав апеляцію на рішення судді, яке блокує

дію імміграційного указу Трампа

Апеляційний суд у США відхилив запит адміністрації Трампа на негайне відновлення дії імміграційного указу президента стосовно обмеження в’їзду до США громадянам зі
  Title
  
семи мусульманських країн, пише «Голос Америки».
Виконуючий обов’язки генерального юриста в Мін’юсті США Ноель Франциско заявив у суботу ввечері, що президентська влада «значною мірою захищена від судового контролю» щодо того, хто може в’їхати або залишитися в країні.
Міністерство юстиції США подало апеляцію пізно в суботу у відповідь на наказ федерального судді Джеймса Робарта тимчасово припинити дію положень президентського указу Дональда Трампа, що передбачає тимчасову заборону на в’їзд до США громадян семи здебільш мусульманських країн.
У зверненні Міністерства юстиції зазначено, що суддя «критикує рішення президента з національної безпеки» та завдає шкоди суспільству шляхом «зриву виконання» президентського указу.
Через кілька годин після того, коли федеральний суддя Джеймс Робарт заблокував дію положень президентського указу, Дональд Трамп розкритикував суддю, попередивши про те, що це рішення дасть змогу потрапити «багатьом дуже поганим і небезпечним людям до нашої країни».

Вашингтон запровадив додаткові санкції проти Ірану

Американська влада запровадила додаткові обмежувальні заходи щодо Ірану.
Про це у п’ятницю, 3 лютого, повідомлено на офіційному сайті Мінфіну США.
До списку санкцій потрапили 13 фізосіб та 12 компаній.
У документі Мінфіну йдеться, що санкції запроваджено в рамках боротьби з тероризмом і «за порушення режиму нерозповсюдження».
Президент США Дональд Трамп напередодні не виключив військове вирішення іранської проблеми. Відповідаючи на запитання журналіста, чи можлива військова відповідь на дії Ірану, президент США сказав: «Нічого не виключається».
29 січня Іран провів випробування балістичної ракети середньої дальності. З подання Ізраїлю США ініціювали на початку тижня засідання РБ ООН для обговорення пусків. Пізніше Вашингтон розцінив ці випробування як порушення резолюції РБ ООН і не виключив запровадження додаткових санкцій щодо Тегерана.
31 січня повідомлялося, що прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху планував обговорити з президентом США Дональдом Трампом можливість нових санкцій проти Ірану.

Додаток Lyft вперше обійшов Uber за скачуваннями у США

Американський додаток для замовлення таксі Lyft обійшов за кількістю завантажень у США свого конкурента Uber вперше за всю історію суперництва цих компаній, повідомляє Financial Times з посиланням на дані аналітиків.
Як показує статистика App Annie, Lyft був найбільш популярним додатком для поїздок в Інтернет-магазині App Store минулої неділі, а дані Mobile Action вказують на те, що Lyft обігнав Uber у понеділок. При цьому, в магазині Google Play, де «затоварюються» додатками користувачі Android, таких змін не було.
Як пише FT, серед шанувальників сервісів Apple така ситуація склалася через акції протесту, причиною яких стала співпраця Uber і нового президента США: як відомо, глава компанії Тревіс Каланік у грудні став одним з радників Дональда Трампа з питань бізнесу. Крім того, Uber звинуватили в намірі зірвати антитрампівський страйк водіїв таксі в аеропорту Джона Кеннеді в Нью-Йорку минулої суботи.
Акція deleteUber, учасники якої видаляють додаток Uber і скачують замість нього Lyft, набрала обертів в Інтернеті після того, коли Трамп підписав скандальний указ про обмеження в’їзду до США для громадян низки ісламських країн. Зазначається, що, хоча Каланік уже публічно розкритикував цей указ і пообіцяв обговорити ситуацію при зустрічі з президентом, довіру колишніх користувачів сервісу це поки що не повернуло.
Своєю чергою, Lyft пообіцяв пожертвувати 1 млн. доларів Американському союзу цивільних свобод, зазначивши, що «ми не згодні з цими заходами і не будемо мовчати стосовно питань, що загрожують цінностям нашого суспільства».
Компанія Uber, яка була заснована в 2009 році, є найдорожчим стартапом світу й оцінюється в 70 млрд. доларів. Вартість Lyft, що з’явилася в 2012 році, оцінюється в 5 млрд. доларів. Обидві компанії базуються в Сан-Франциско.

ЗМІ пишуть, що розмова Трампа з прем’єром Австралії та президентом Мексики була гострою.

В адміністраціях заперечують

Президент США Дональд Трамп і прем’єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл посварилися під час телефонної розмови, яка відбулася ввечері 29 січня (за часом Вашингтона). Про це пише The Washington Post.
За даними видання, приводом для сварки стала угода, в рамках якої США взяли на себе зобов’язання прийняти 1250 мігрантів, які перебувають в австралійському розподільчому центрі. «Це – найгірша угода в історії», – нібито заявив президент США Тернбуллу.
Розмова з прем’єр-міністром Австралії була для Трампа п’ятою за день, до цього він встиг порозмовляти з прем’єром Японії, канцлером Німеччини, президентами Росії і Франції. Дзвінок мав тривати близько години, але Трамп поклав слухавку вже через 25 хвилин. Якоїсь миті президент США навіть сказав, що це була «найгірша розмова за день».
Трамп поскаржився, що угода з Австралією «вб’є його» в політичному сенсі. На його думку, серед біженців, яких Австралія хоче відправити до США, можуть бути «бостонські терористи», згадавши таким чином про теракт під час проведення марафону в Бостоні 15 квітня 2013 року.
Джерела Sky News в австралійському уряді стверджують, що Трамп кричав під час розмови з Тернбуллом.
Водночас, ABC News пише, що Тернбулл відмовився коментувати повідомлення про складні переговори з Трампом. «Я не буду обговорювати ці повідомлення про розмову. Можу запевнити, що відносини між нашими країнами такі ж дружні», – сказав він.
У розмові з мексиканським колегою Енріке Пенья Ньєто Дональд Трамп заявив, що може відрядити американських військовослужбовців, щоб «зупинити поганих хлопців». Про це повідомляє агентство АР з посиланням на фрагмент розшифрування розмови. У МЗС Мексики спростували подібні погрози.
«У вас тут купа поганих хлопців. Ви недостатньо стараєтеся, щоб зупинити їх. Я вважаю, що ваші військові налякані, наші військові – ні, тому я можу, в принципі, відрядити їх», – наводить АР витяг з розмови Трампа. Агентство визнає, що цей фрагмент розмови не пояснює, про яких «хлопців» йдеться і куди погрожував скерувати американські війська президент США.
МЗС Мексики заявило, що цей опис бесіди двох лідерів «ґрунтується на абсолютній брехні». «Твердження, які ви робите про розмову, не відповідають реальності... Тон (розмови) був конструктивним, президенти домовилися продовжити роботу і про те, щоб представники продовжували часто зустрічатися для складання угоди, яка була б позитивною для Мексики і США».
Трамп раніше підтвердив, що 27 січня провів телефонну розмову з Енріке Пенья Ньєто, який скасував свій візит до США через плани американської адміністрації звести стіну на південному кордоні. «Він – хороша людина, і ми подивимося, що буде далі», – заявив президент США, назвавши розмову з колегою «дуже теплою».
За даними агентства Reuters, у вівторок представники Пентагону зустрілися з мексиканською делегацією в місті Тапачула, на південному сході Мексики, для обговорення ініціатив у сфері безпеки. Переговори були сфокусовані на зобов’язаннях Мексики щодо гарантування безпеки на кордонах країни і запобігання проникненню до США злочинців і нелегальних мігрантів.

Команда New England Patriots виграла Супербоул-2017

Команда New England Patriots виграла Супербоул у першому за всю історію Національної футбольної ліги фінальному матчі з овертаймом, зумівши подолати розрив в 25 очок і перемігши команду Atlanta Falcons з рахунком 34:28, повідомляє «Голос Америки».
Ця перемога стала рекордним, п’ятим тріумфом New England Patriots на Супербоулі з тих пір, коли наприкінці 1960-х об’єдналися стара НФЛ і Американська футбольна ліга.
Команда Patriots у третій чверті відставала з рахунком 28:3. Проте, до кінця матчу гравці взяли рішучий реванш, кульмінаційними моментами якого стали вражаючий тачдаун Джеймса Вайта і пас квотербека Тома Брейді Денні Амендолі, який на останній хвилині основного часу довів рахунок до 28:28.
Під час овертайму команда Нової Англії заволоділа м’ячем і методично марширувала полем, поки Вайт не зробив свій третій тачдаун, завершивши найбільш вражаючий камбек в історії Суперболу. Жодній команді ще не вдавалося відігратися при відставанні більш, ніж у 10 очок.
Президент Дональд Трамп після матчу написав у Twitter: «Том Брейді, Боб Крафт (власник команди) і Тренер Бі – абсолютні переможці! Вау!»
У Бостоні після вражаючої перемоги фанати вийшли на вулиці, перетворивши райони міста в арену масштабних святкувань.

Байден визначився, де продовжить свою кар’єру

Колишній віце-президент США Джо Байден очолить новий інститут, який опікуватиметься питаннями зовнішньої політики у взаємодії з Університетом Пенсільванії.
Аналітична установа розміщуватимуться в столиці США, повідомляє видання The Hill.
«Університет Пенсільванії у вівторок оголосив про плани зі створення Центру Байдена з питань дипломатії і глобальної взаємодії, який зосереджуватиметься на питаннях національної безпеки і міжнародних відносин», – зазначає видання.
Байден також матиме офіс у кампусі школи Ліги Плюща у Філадельфії, йдеться у повідомленні.
«Я з нетерпінням чекаю, коли зможу зосередитися на роботі, яка була головною опорою моєї кар’єри в державній службі: просування й захист післявоєнного міжнародного порядку, який зберігає силу й безпеку для Сполучених Штатів», – зауважив Байден.
При цьому повідомляється, що нова аналітична установа охоплюватиме також внутрішні питання, такі, як економіка, довкілля, громадянські права та кримінальне правосуддя.
Перед тим як завершити виконання обов’язків у Білому домі, Джо Байден зауважив, що планує й надалі жити в Вашингтоні, принаймні, певний час. Його дружина, доктор Джилл Байден, планувала продовжити викладацьку роботу в місцевому коледжі Північної Вірджинії.


Громадянське суспільство – основа і захист демократії

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers