rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ Українці дедалі рідше жертвують особистим часом заради роботи
Українці почали більше цінувати свій особистий час – рідше затримуються на роботі й працюють протягом вихідних. Багато хто перейшов на альтернативні способи заробітку – віддалену роботу або фріланс. Як показують дані опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua, українці частіше надають перевагу компаніям із гнучким графіком роботи.

Стандартний восьмигодинний робочий день з 9:00 до 18:00 стає дедалі менш популярним в українських офісах. Згідно з даними опитування, менше, ніж половина «білих комірців» працюють за таким графіком. Роботодавці дедалі частіше пропонують співробітникам зміщений або гнучкий графік роботи. Зокрема, так працюють у кожній сьомій-восьмій компанії. 6% офісних співробітників перейшли на фріланс. І ще 4% працевлаштовані на неповний робочий день.
Також, згідно з даними опитування, українці почали рідше затримуватися на роботі. Якщо у 2014 році, в період масових скорочень, українці трималися за робочі місця і намагалися вгодити роботодавцеві, то в 2016 році почали більше цінувати особистий час. Помітно скоротилася кількість тих, хто звик регулярно затримуватися на роботі. Хоча, як і раніше, можна вважати трудоголіками дещо менше, ніж половину опитаних. Також зросла кількість тих, хто ніколи не залишається в офісі після завершення робочого дня.
Водночас, нерідко українцям доводиться працювати впродовж вихідних. Більше, ніж п’ята частина опитаних регулярно жертвують особистим часом на користь роботи. Двоє з п’яти опитаних підтягують роботу протягом вихідних лише в екстрених випадках, наприклад, перед здачею відповідального проекту. І понад третина респондентів ніколи, за жодних умов, не жертвують можливістю відпочити і провести час зі сім’єю у законні вихідні.

Title  
 Title 
 Title 

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у січні 2017 року. В опитуванні взяли участь 763 респонденти з різних регіонів України.

УККА закликає США й надалі підтримувати Україну

Діяльність «Просвіти» в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers