rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Україна відновить експорт курятини до ЄС
Україна і Європейська комісія домовилися відновити експорт продукції птахівництва українського виробництва в країни Європейського Союзу відповідно до принципу регіоналізації.

«Питання регіоналізації (постачань курятини) було одним з найбільш чутливих у комунікації з Європейською комісією. В результаті обговорень і прийнятих рішень між Україною та ЄС вже застосовується принцип регіоналізації при торгівлі птицею і продуктами птахівництва. На сьогодні експорт української птиці в країни Євросоюзу відновлено», – йдеться в повідомленні Міністерства аграрної політики і продовольства.
Відповідних домовленостей досягнуто під час зустрічі міністра аграрної політики і продовольства України Тараса Кутового з єврокомісаром Вітянісом Андрюкайтісом під час «Зеленого тижня» в Берліні.
«Ми налаштовані не тільки на спрощення режиму взаємної торгівлі, а й на повноцінну адаптацію законодавства України до положень Угоди асоціації Україна-ЄС у сфері санітарних та фітосанітарних заходів (SPS) з метою взаємного визнання еквівалентності», – повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, який цитується в повідомленні.
Як повідомлялося, Держпродспоживслужба на початку грудня 2016 року одержала офіційне повідомлення про заборону експорту до ЄС м’яса птиці і продуктів з неї з усією території країни до ЄС у зв’язку з реєстрацією високопатогенного пташиного грипу (H5) в Херсонській області.
У зв’язку з виявленими в Херсонській області випадками пташиного грипу було накладено заборону на постачання яєць у Гонконг.
У листопаді того ж року в особистих підсобних господарствах громадян у с. Новоолександрівка, Каланчацького району, (Херсонська обл.) була зареєстрована загибель птиці різних видів. Дослідження проб біоматеріалу згодом встановило діагноз – пташиний грип.
Останні випадки пташиного грипу в Україні реєструвалися в 2008 році в АРК (чотири).
У Держпродспоживслужбі нагадали, що до пташиного грипу сприйнятлива домашня, синантропна птиця і дикі перелітні птахи. Основними переносниками є перелітні водоплавні птахи.
У випадку виникнення захворювання встановлюються обмеження на експорт птахопродукції з країни, що разом із заходами щодо ліквідації хвороби завдає значних економічних збитків державі і виробникам.
Україна в рамках безмитних тарифних квот може постачати до ЄС близько 36 тис. тонн м’яса птиці на рік.

Чим замінити небезпечну співпрацю з РФ

У космічній родині конфлікт інтересів: КБ «Південне» та «Південмаш» по-різному бачать шляхи розвитку галузі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers