rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ УККА закликає США й надалі підтримувати Україну
Український Конгресовий Комітет Америки (УККА), найбільший у країні представницький орган американців українського походження, послідовно виступає за свободу і незалежність України протягом трьох чвертей сторіччя. Як єдиний голос нашої спільноти ми виступали за національну політику, спрямовану на те, щоб «зробити Америку сильною державою» і «рішучою у сфері міжнародних взаємин» (зі звернення Першого Українського Конгресу Америки, 24 травня 1940 року), неодноразово закликали Сполучені Штати як підписанта Будапештського меморандуму виконати свої зобов’язання перед Україною, рішуче виступаємо за збереження і зміцнення режиму існуючих санкцій проти Російської Федерації до виведення всіх таємних і офіційних російських військ і техніки з України. Тому, коли старший радник президента Trump заявив у телевізійному інтерв’ю, що процес скасування санкцій США стосовно Росії «розглядається» Сполученими Штатами, ми вважаємо, що це – обов’язок президента і наших виборних посадових осіб вийти і спростувати сказане.
Сполучені Штати як оплот демократії у вільному світі, і президент як представник виконавчої влади завжди повинні відігравати провідну роль у формуванні міжнародних стандартів, захисті основних прав і свобод людини, а також окресленні курсу геополітичної стабільності. Україна сьогодні виступає як єдиний союзник, не член НАТО, який активно бере участь у всіх операціях під керівництвом НАТО та місіях упродовж останніх 20 років і заслуговує, як мінімум, на таку ж підтримку, яку вони надають іншим стратегічним союзникам Сполучених Штатів.
Протягом останніх 1000 днів війна Росії в Україні забрала понад 10000 життів, переселенцями стали 2 млн. мирних мешканців (найбільше у воєнний час переселення в Європі після Другої світової війни), а також Росія несе відповідальність за знищення пасажирського авіалайнера над Україною, через що загинули 298 невинних чоловіків, жінок та дітей.
У той час, коли кожна нова адміністрація сподівається запровадити новий підхід до зовнішньої політики, навіть згадка про можливість скасування існуючих санкцій проти Росії (а у цій майже 3-річній сухопутній війні активно беруть участь дві найбільші армії в Європі) надсилає небезпечне повідомлення нашим супротивникам і ставить під сумнів здатність Америки очолювати Євроатлантичний альянс у цьому сторіччі, не втягнувши його у Світову війну.
Наше співтовариство, як й інші етнічні громади усієї цієї великої нації, народ і родичі яких пережили напад путінської Росії, натомість, вважає, що Сполучені Штати повинні підтримати і посилити санкції, посилити тиск на Росію і ті компанії, які підтримують незаконні дії Росії стосовно України. Сполучені Штати повинні також і надалі розвивати 20-річні військові взаємини з Україною і продовжувати разом з European Reassurance Initiative підтримувати постійну ротаційну присутність повітряних, наземних і морських сил на території союзників НАТО, таких, як Болгарія, Естонія, Німеччина, Латвія, Литва, Польща, Румунія. Це – буфер проти подальшого просування Росії разом з її військовими авантюрними діями на території країн НАТО, яке ставить під загрозу загальний порядок колективної безпеки, усталений після Другої світової війни.
Зважаючи на постійну агресію Росії в Україні, яка реалізовується у формі військової, економічної, кібер- та інформаційної війни, президент Trump повинен продовжувати втілювати у життя рішення обох партій Америки підтримувати Україну. Він також повинен виконувати зобов’язання, які взяли на себе наші союзники та які стосуються дуже важливих питань, що презентують найкращі спільні цінності та ідеали наших країн.

Українці дедалі рідше жертвують особистим часом заради роботи

Діяльність «Просвіти» в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers