rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ «Гібридна війна» на шахівниці
Шашки
Українського шашкіста Юрія Анікеєва дискваліфікували на три роки за критику Путіна і вишиванку.

Правління Міжнародної федерації шашок (IDF) дискваліфікувало на три роки українського чемпіона Юрія Анікеєва (на фото) за «порушення етичного кодексу». Рішення про покарання спортсмена проросійська шашкова бюрократія (сім з дев’яти членів правління IDF є громадянами Росії – президент Володимир Лангін, генеральний секретар і, за сумісництвом, його дружина Антоніна Лангіна, два віце-президенти, директор турніру, представник гравців і керівник офісу) винесла уже вдруге – перше було у листопаді 2016 року. Останнє засідання правління з цього приводу відбулося 16 грудня 2016 року, однак офіційно про його підсумки і дискваліфікацію харків’янина оголосили тільки зараз.
Кодекс «етики» був прийнятий у серпні 2016 року і дозволяє дискваліфікувати спортсмена за «поведінку, дію чи бездіяльність, яка завдає шкоди або може завдати шкоди Міжнародній федерації шашок». Сам Юрій Анікеєв вважає, що причиною дискваліфікації могли бути його пости у блогах і соціальних мережах, де він неодноразово критично висловлювався щодо агресії Росії проти України. Не виключено, що «червоною шматою» для проросійського керівництва, на додаток до проукраїнської позиції спортсмена, став його вихід на церемонію нагородження у вишиванці.
На офіційному сайті організації формулювання про дискваліфікацію звучить так: «За багаторазові випадки порушення Етичного кодексу IDF міжнародним гросмейстером Юрієм Анікеєвим після його відсторонення від чемпіонату Європи з шашок-64 2016 року і, відповідно до Етичного кодексу IDF, правління IDF ухвалило рішення відсторонити Юрія Анікеєва на три роки – до 15 грудня 2019 року – від участі в усіх змаганнях, що проводяться IDF». Однак, конкретних доказів провини чемпіона світу, окрім порушення двох пунктів «етичного кодексу», так і не надали. Перший пункт – некоректна поведінка, другий – дискредитація МФШ. Обидва ці пункти занадто розпливчасті… Це може бути і недотримання стандартів етикету, й образи, й акти агресії, і публічні заяви в ЗМІ, і навіть вживання алкогольних напоїв у місцях проведення змагань. Сюди ж зараховують будь-яку поведінку, яка спрямована на дискредитацію МФШ, її заходів, організаторів, учасників та спонсорів.
Дискваліфікація на три роки – серйозний удар, який міг би поставити хрест на спортивній кар’єрі. Однак, у Анікеєва залишається можливість надалі виступати у змаганнях під егідою міжнародно визнаної федерації FMJD (від якої раніше відкололася проросійська IDF).

Автор: Роберт Домарацький
Джерело: Високий замок

Василь Станкович: «Якщо у нас народжуватимуться такі самородки, як Харлан чи Орликовський, українське фехтування неможливо буде знищити»

Спорт

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers