rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Зі світу Hi-Tech

Американці створили маркер-хамелеон

Команда стартаперів зі США презентувала незвичайний маркер – він може міняти колір під час малювання.
Підприємці почали збирати гроші на свій проект кілька років тому і запустили краудфандінгову кампанію на платформі Kickstarter. Їм вдалося залучити достатньо коштів на запуск маркерів Chameleon Pens у серійне виробництво. Маркер може змінювати інтенсивність кольору під час малювання, а нова їхня розробка може писати різними кольорами.
У ньому поєднується безбарвний тонер з чорнилом на основі спирту. Під час малювання маркер невеликими дозами змішує потрібний колір. Користувачеві необхідно лише заправити необхідний колір. Фломастер малює одним відтінком, а закінчує зовсім іншим. Перехід між кольорами буде плавним.
Новинку вже можна замовити, й обійдеться вона в 30 доларів. У комплект входять п’ять основних фломастерів і стільки ж кольорових заправок.

Втомилися готувати обіди? Купуйте

3D-принтер їжі!

Американські вчені намагаються полегшити наш побут різними способами, один з останніх – 3D-принтер їжі. Ми вже звикли до того, що можемо вибрати собі відпустку на планшеті чи телефоні, лежачи вранці у ліжку, чи купити одяг або продукти харчування, які нам привезуть додому у зручний для нас час. Тепер науковці вирішили піти далі – зробити так, щоб і наш обід готувався самотужки, а ми лише вибирали страви, з яких він складатиметься. 3D-принтер для цього вже розроблений, тепер на ньому проводять експерименти.
«На кухні ми досі як печерні люди: готуємо на відкритому вогні, використовуємо дуже примітивні інструменти. Але що буде, коли ця нова технологія опиниться на кухні? Я думаю, що це буде революція, і ви знаєте, коли я розмовляю з людьми, то бачу, що їхня реакція залежить від того, представниками якого покоління є ці люди. Одні кажуть: «Це дуже погана ідея, я хочу все робити своїми руками, як у старі добрі часи». Але молодь сприймає інакше – їм здається абсолютно нормальним те, що можна готувати їжу, використовуючи для цього програмне забезпечення», – стверджує Год Ліпсон, професор Колумбійського університету.
Де можна краще протестувати цю нову технологію, як не на кухні ресторану у Мангеттені? Тут зібралися студенти, які вивчають інженерію, а також шеф-кухарі. Разом вони влаштували 2-денний марафон, під час якого вивчали можливості 3D-принтера їжі. Лептопи, підключені до плит, готували поленту, різні пюре і десерти.
Своїми враженнями поділився французький шеф-кухар Ерве Малівер: «Ми розробили різні аромати і смаки – з овочами, полентою, куркою і рибою. Я вважаю, що нам це вдалося. Але мене, як шеф-кухаря, непокоїть питання консистенції, бо всі наші страви однієї текстури, врешті-решт, все перетворюється на пюре».
Студенти Міжнародного кулінарного центру також робили на 3D-принтері їжі салат з яєць, мус з лосося і шоколадне суфле. Вони намагалися перевірити всі продукти, які вміщаються в отвір цієї машини, тому дозволили собі експериментувати з формою своїх досягнень технологічного кулінарного мистецтва.
«Що стосується мистецтва подавання страви, то тут у нас був вибір з овочевого пюре і пюре з каштанів. Ми це клали поруч із традиційно приготованою рибою чи куркою. Тож, я думаю, що використовувати 3D-принтер їжі для того, щоб готувати прикраси до основної страви – непогана ідея. Але як на ньому готувати, наприклад, м’ясо?.. Я дуже сумніваюся в якості такого біфштексу», – розповідає Ерве Малівер.
Американські вчені вже підготували прототип машини, в якій буде велика кількість різноманітних картриджів, що будуть створювати страви, рецепти яких досі розробляються. Зараз дослідники намагаються зрозуміти, яка структура і консистенція продуктів харчування найкраще підходить для такого приготування їжі.
«Завдяки цій машині у нас буде доступ до нового виду страв – тих, які ми самі зробити не можемо або не можемо купити. Ми зможемо ділитися своїми рецептами і стравами по всьому світу, надсилати їх своїм близьким. Ми зможемо пересилати один одному рецепти і потім куштувати їх. Крім того, ми зможемо споживати їжу, яка корисна саме для нас, бо ми підключимо наш ґаджет до біометрії, внесемо дані про стан нашого здоров’я, про наш геном. Ми зможемо зробити те, що зараз виглядає фантастикою!» – розповідає Год Ліпсон.
Експерти вважають, що 3D-прин­те­ром їжі зацікавляться, передусім, люди, які переживають за своє здоров’я, страждають на алергію. Крім того, ґаджет може зацікавити тих, хто хоче схуднути, бо він готуватиме низькокалорійні десерти без цукру і жирів.

У 2018 році вчені мають намір надіслати вітання

у віддалені світи

Американські вчені створили проект під назвою Messaging Extra Terrestrial Intelligence.
Він передбачає запуск вітального послання планети Проксима Центавра до кінця 2018 року.
За словами експертів, після цього вони мають намір надіслати «привіти» і в більш віддалені світи, використовуючи при цьому радіо або лазерні сигнали.
Впродовж кількох років дослідники сканували небо в пошуках позаземної цивілізації, але їм не вдалося знайти інопланетне життя. Однак зараз вони впевнені, що мешканці інших планет почують їх.
Перше вітальне послання вчені мають намір надіслати вже до кінця 2018 року. На сьогоднішній день фахівці розробляють ідеальне повідомлення, яке зможуть інтерпретувати представники інших цивілізацій.

  Title
  

Віртуальну реальність доповнять запахами

Японці розробили віртуальний шолом VAQSO VR, який передає різні запахи в ілюзорному світі. Про це повідомляє Tehnot.
Пристрій обладнаний спеціальними ємностями. Вони розпилюють запахи дерева, трави або пороху. Шолом можна синхронізувати з будь-якими окулярами віртуальної реальності, щоб користувач міг повністю відчути те, що відбувається в ілюзорному світі.
Японці планують розробити спосіб, що дозволяє регулювати інтенсивність запахів. На даний момент шолом проходить тести. Розробники хочуть запустити його в продаж цього року. За попередньою інформацією, пристрій буде обладнаний 10 запахами. Шанувальникам фільмів для дорослих буде запропоновано версію шолома CamSoda OhRoma, вартість якого складе $70.

Екологічні принтери друкуватимуть

без чорнила

Наступним кроком в еволюції принтерів можуть стати так звані «м’які» принтери: студенти та аспіранти з університету в Делфті у Нідерландах розробили технологію, що дозволяє друкувати на будь-якому папері, не використовуючи чорнило чи тонер.
Головний принцип подібний до фокуса, який діти знають змалечку: підпалювання паперу від сонця за допомогою збільшувального скла.
Технологія нового принтера працює за тим самим принципом, тільки замість сонячного світла використовується інфрачервоний лазер, який проходить через лінзу та випалює на папері чорні крапки.
Венкатеш Чандрасекар – один з винахідників нової технології: «Ми використовуємо лазер для друку. За звичайних умов колір друку буде коричневим, а не чорним, а також його можна буде просто стерти. Ми ж провели спеціальні дослідження та експерименти, аби довести друк до стадії, коли колір такий самий чорний, яким би він був, якби ми друкували щось на звичайному принтері».
Термін, яким слід називати такий друк, – «карбонізація» або «вуглецювання».
Найскладнішим елементом технології є створення рівноваги між інтенсивністю лазера та типом і структурою лінзи – адже важливо, щоб папір лише трошки потемнів, але не зайнявся!
«Отже, ми повинні обережно контролювати інтенсивність лазера, аби він спрацьовував лише там, де потрібно», – каже Орель Адам, фізик з університету у Делфті. Він пояснює, що інтенсивність лазера можна контролювати завдяки зміні частоти пульсу лазера.
«Лазер діє точковим методом, це пульсування може бути подовжене чи скорочене. У принтері також встановлено охолоджувач, який запобігає займанню паперу та допомагає корегувати, наскільки темними є точки від лазера. Таким чином ми отримуємо саме той відтінок темного, який нам потрібен».
Результати тестів підтвердили, що безчорнильна технологія дає друк такої ж якості, як і традиційні принтери.
«Ми прагнемо співпрацювати з компаніями-виробниками принтерів, аби наша технологія якомога швидше вийшла на широкий ринок. Зараз бізнес-модель працює таким чином, що компанії заробляють гроші на продажі картриджів для принтерів. Утім, наша технологія може спростити ланцюг, бо картриджі просто будуть більше не потрібні. Також принтери без чорнила є кращими для довкілля» – каже Чандрасекар.
Автори технології кажуть, що принтери можуть з’явитися у магазинах уже через два роки.
«Спочатку ми зосередимося на промислових ринках: наприклад, спочатку можна використовувати ці принтери для друку великих коробок чи книжок, а вже потім можна перейти до розробки малих принтерів для офісів та домівок, для повсякденного вжитку».
Щороку по всьому світі продається картриджів на суму 14 мільярдів доларів. Менше, ніж третина з них можуть бути використані повторно, решту закопують у землю.

Названо рік, коли Microsoft перестане

підтримувати Windows 7

Компанія Microsoft анонсувала припинення підтримки операційної системи Windows 7. Очікується, що це відбудеться на початку 2020 року.
Відомо, що після випуску Windows 10 у січні 2015 року виробник припинив базову підтримку Windows 7. А в 2016 році Microsoft заборонила продаж PC зі застарілими операційними системами.
Повідомляється, що «сімка» перестане отримувати оновлення в 2020 році. Виробник закликає користувачів переходити на Windows 10.
Також Microsoft заявляє, що Windows 7 вже не в змозі ефективно протистояти кібератакам через свою застарілість.
Про це виробник повідомив в офіційному блогу, а також заявив, що в даний час 25% всього ринку ОС для настільних комп’ютерів належать Windows 10.

  Title
  

Samsung оприлюднила смартфон Galaxy Pro C7

Інформація про новий смартфон Samsung Galaxy C7 Pro передбачувано закінчилася презентацією пристрою. Компанія офіційно оприлюднила модель із 5,7-дюймовим дисплеєм і металевим корпусом. На перший погляд новинка може здатися поверхневим оновленням Galaxy C7, але смартфон має і досить вагомі переваги.
Апарат базується на чіпі Snapdragon 626 з 8-ядерним процесором з тактовою частотою до 2,2 ГГц і графічним прискорювачем Adreno 506. У планшетофоні встановлені 5,7-дюймовий дисплей Super AMOLED з роздільною здатністю 1920х1080 пікселів, 4 ГБ оперативної пам’яті і дві 16-мегапіксельних камери з діафрагмою f/1.9 на передній і тильній панелях.
Серед особливостей даної моделі виробник називає підтримку технології завжди включеного дисплея «Always On Display». Це другий після Galaxy C9 Pro пристрій сімейства Galaxy C, що підтримує цю функцію.
Galaxy C7 Pro вкладений у металевий корпус, має пластикові вставки для антен з новим дизайном і біометричним модулем. Смартфон підтримує платіжний сервіс Samsung Pay. На нижній грані розташувалися 3,5-мм аудіороз’єм і порт USB-C. Розміри новинки – 156,5х77,2х7 мм при масі 172 г.
Планшетофон працює під управлінням Android 6.0.1 Marshmallow і пропонується у варіантах із 32 або 64 ГБ флеш-пам’яті і підтримкою карт пам’яті microSD ємністю до 256 ГБ на одному з двох слотів для SIM-карт. За автономність відповідає батарея ємністю 3300 мАг. У Samsung наразі не називають вартість Galaxy C7 Pro.
Джерело: ukr.media


Підготував Юрій Заверюха, Чикаго
За матеріалами інформагентств

8 найбільш ймовірних сценаріїв загибелі Землі

Зі світу Hi-Tech

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers