rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

На сайті Білого дому з’явився розділ,
присвячений насильству в Чикаго

Команда президента Donald Trump уже встигла презентувати оновлений веб-сайт Білого дому. На одному з розділів сайта, зокрема, йдеться і про злочини із застосуванням зброї у Чикаго.
Під час своєї інавгураційної промови Trump згадав про складну криміногенну ситуацію у країні, але напряму не згадував про кризу в Чикаго. Проте про неї згадали на одному з розділів сайта Білого дому під назвою «Standing up for our law enforcement community» («Захист працівників правоохоронних органів»).
«У Чикаго впродовж минулого року сталися тисячі вбивств», – йдеться на сайті.
На цій сторінці також згадують і про збільшення рівня злочинності у Вашингтоні (округ Колумбія). Ні Чикаго, ні Вашингтон не входять у топ-20 міст із найвищим рівнем вбивств, за даними Chicago Tribune.
За даними сайта, мета нової адміністрації Trump – стежити, щоб був «закон і порядок». Адміністрація також застерігає підтримувати «небезпечну атмосферу проти поліції в Америці».
«Наша робота полягає в тому, щоб не зробити життя комфортнішим для бунтівників, мародерів або правопорушників, які застосовують зброю», – йдеться на сайті. «Наша робота полягає в тому, щоб зробити життя більш зручним для батьків, які хочуть, щоб їхні діти могли безпечно ходити вулицями».
«Президент Donald Trump буде боротися за безпеку кожного американця й, насамперед, тих американців, які не знають, що таке безпечні райони вже дуже тривалий час», – зазначено на сайті.
Раніше цього місяця Trump виклав у «Twitter» приголомшливі статистичні дані про злочинність у Чикаго. Він, зокрема, зауважив, що меру Emanuel слід звернутися по федеральну допомогу, якщо місцева влада не може впоратися з кризою. «Рівень злочинності у Чикаго став рекордним – 4331 жертва стрілянини і 762 вбивства у 2016 році», – написав Trump. «Якщо мер не може впоратися з цим, він повинен звернутися по федеральну допомогу!»
Тим часом мер Чикаго Rahm Emanuel закликав президента Trump зосередитися на створенні нових робочих місць та розвитку освіти.
«Його обрали, щоб переконатися, що у людей буде робота, економіка продовжуватиме зростати, людям буде гарантовано безпеку в шкільних закладах», – зазначив Emanuel після розрізання стрічки у притулку для жертв побутового насильства в Uptown.
Мер порадив Trump «створити зв’язок між столом в Овальному кабінеті і питаннями, які розглядають за кухонним столом».
Emanuel стурбований рішенням адміністрації Trump виокремити статистичні дані про злочинність у Чикаго на веб-сайті Білого дому.
Мер заявив, що тривалої кризи та збільшення злочинності у місті можна позбутися, якщо надати офіцерам можливість навчатися, якщо вони будуть впевненими у своїх діях та якщо їх належно контролюватимуть. Emanuel застеріг від повернення до спірної тактики «зупинити й обшукати», яка імпонує новому президентові.
«Нам потрібна поліція з високими професійними стандартами. Поліцейських потрібно навчати, щоб вони відповідали високим професійним стандартам і були впевненими під час виконання своїх обов’язків», – додав він.
Раніше цього місяця Міністерство юстиції США опублікувало звіт, в якому звинуватило департамент поліції Чикаго у порушенні конституційних прав, зокрема, при «застосуванні надмірної сили». 13-місячне розслідування Мін’юсту було ініційоване після того, коли у 2015 році були оприлюднені кадри вбивства поліцейським підлітка Laquan McDonald.
Мер розповів, чому вбивства і розстріли також дедалі частіше стаються в інших американських містах, зокрема, у San Diego, San Antonio, Indianapolis, Memphis та Baltimore.
«Очевидно, це була реакція на те, що відбувається в усій країні», – сказав Emanuel. «З іншого боку, вирішення цього питання полягає не тільки у «зупини й обшукай».
У листопаді департамент поліції Чикаго оголосив про початок кампанії «Be the Change», метою якої є збільшення персоналу поліції на 970 співробітників протягом наступних двох років. Emanuel визнав, що успіх кампанії залежить напряму від дій департаменту поліції.
«Якщо поліція зробить крок назад і дотримуватиметься більш реакційної позиції, то, в результаті, єдиними переможцями у цьому процесі стануть банди», – вважає мер.
Emanuel також вкотре закликав до більш жорстких покарань при повторному вчиненні злочину із застосуванням зброї.
«Якщо ви використовуєте пістолет у New York, то отримаєте, як мінімум, три роки ув’язнення», – розповів Emanuel. «У штаті Іллінойс це покарання передбачає один рік ув’язнення. Не думаю, що на даний момент члени банди не знають, що це – не покарання за застосування зброї».

 Title 
  

Демократи Іллінойсу взяли участь

у «Марші жінок»

Демократи Іллінойсу вийшли минулими вихідними на «Марш жінок», що проходив на території всієї країни.
Олдермен Ameya Pawar, перший демократ, яка оголосила про те, що братиме участь у губернаторських виборах у 2018 році, прийшла на «Марш жінок» у Чикаго. До протестувальників долучився і Chris Kennedy, демократ, який також балотуватиметься на посаду губернатора штату.
Інший потенційний кандидат-демократ у губернатори, конгресмен Cheri Bustos, також стала учасником маршу. Нагадаємо, вона була присутня на інавгурації президента Donald Trump, незважаючи на «шалену незгоду» з його поведінкою і «передвиборчою програмою мільярдера».
У той же час сенатор Tammy Duck­worth виступила з емоційною промовою на «Марші жінок» у Washington минулої суботи.
Duckwort також була присутня під час прийняття присяги Trump у п’ятницю, де наголосила на важливості мирного переходу президентської влади.
Проте, сенатор розкритикувала Trump у суботу. Вона вважає, що кандидати президента на найвищі державні посади створять «кабмін-болото». Протягом передвиборчої кампанії Trump обіцяв «осушити болото» лобістів, корупції і корпоративних коштів у Washington.
Сенатор Dick Durbin приєднався до маршу у Springfield, повідомляє Chicago Tribune. Він був поруч із членом Палати представників штату Іллінойс Carol Ammons, сенатором штату Andy Manar, а також членами Planned Parenthood of Illinois і членами профспілки AFSCME.
Разом з тим, Durbin відвідав церемонію інавгурації Trump.
Під час свого виступу Durbin розкритикував запропоновану політику Trump із питань імміграції та охорони здоров’я. Він, зокрема, заявив, що буде протестувати проти намагань президента скасувати Obamacare.

  Title
  

У Чикаго з’явиться ще одна висотка

Нова будівля може змінити обриси Чикаго. Мер Rahm Emanuel заклав першу цеглину в 57-поверховий будинок на 800 S. Michigan Ave. Мер похвалився, що у новій висотці, розташованій у South Loop, працюватимуть 400 осіб.
«Цей проект зміцнить Чикаго, створить робочі місця для мешканців різних районів міста», – заявив Emanuel. «Після закінчення року, коли ми побили туристичні рекорди, ця нова висотка гарантуватиме, що економічне відродження Чикаго триватиме ще довгі роки».
Нова будівля висотою 620 футів є частиною проекту вартістю $240 млн., який також передбачає реконструкцію Essex Inn. Комплекс матиме приблизно 476 житлових помешкань і 290 готельних номерів.
Вежа буде побудована на місці колишнього гаража Essex Inn, матиме майданчики зі зручностями на сьомому і восьмому поверхах, зелений дах і 100 паркувальних місць.
«Ми дуже раді, щоб буде зведено ще один оригінальний будинок на красивому горизонті Чикаго, а історичний Essex Inn перейде на наступний рівень завдяки повній реконструкції», – зазначив John Rutledge, засновник, президент і виконавчий директор компанії Oxford Capital Group.
В офісі мера розповіли, що у 2016 році будівництво в Чикаго тривало на рекордно високому рівні. Всього в експлуатації був 51 кран.

  Title
  

Зростає кількість хворих на норовірус

У Чикаго зростає кількість хворих на норовірус. Про це заявили фахівці в галузі охорони здоров’я. Вони наголошують на необхідності підвищення рівня обізнаності та належної гігієни.
«Норовірусна інфекція небезпечна протягом усього року», – каже Procopio Loduca, лікар-інфекціоніст із Presence Resurrection Medical Center. «Загалом, інфекція більш поширена у зимові місяці. Зараз ми спостерігаємо найгірший період упродовж останніх кількох сезонів у плані розповсюдження норовірусу».
За даними Департаменту охорони здоров’я Іллінойсу, кількість хворих на початку січня перевершила кількість хворих за аналогічний період у 2016 і 2015 роках.
Лікарі кажуть, що ознаки хвороби часто можна сплутати з проявами інших хвороб.
«Симптоми хвороби – нудота, блювота, а також пронос», – каже Loduca.
Свідчити про наявність норовірусу в тілі можуть біль у животі, лихоманка, нудота або біль у тілі. У хворих, як правило, розвиваються симптоми від 12 до 48 годин після зараження. Хвороба, здебільшого, триває від одного до трьох днів.
Loduca попереджає, що норовірус може швидко поширюватися, насамперед, у невеликих приміщеннях.
Раніше цього місяця приміська середня школа була закрита протягом декількох днів після того, коли сотні школярів захворіли на те, що у школі вважали «кишковим грипом». Пізніше було встановлено, що причиною хвороби був норовірус.
Центри з контролю і профілактики захворювань повідомлять, що норовірус щороку уражає мільйони людей. Наразі не існує вакцини, щоб запобігти інфікуванню, але дослідження у цій галузі тривають.
Loduca вважає, що дотримання гігієни допоможе уникнути зараження.
«Нагадуйте самому собі, що обов’язково треба мити руки перед їдою», – рекомендує він. «Якщо ви доглядаєте за хворим, обов’язково мийте руки після контакту з хворим».
Крім того, CDC рекомендує ретельно мити фрукти й овочі, прати білизну і ретельно чистити та дезінфікувати поверхні.

У штатах Вісконсин та Іллінойс люди

інфікувалися щурячим вірусом

Рідкісним щурячим вірусом Seoul було інфіковано вісім осіб у штатах Вісконсин та Іллінойс. Про це розповіли представники департаменту охорони здоров’я Вісконсину.
У департаменті кажуть, що всі вісім осіб мали прямий контакт із пацюками у розплідниках Іллінойсу і Вісконсину.
Люди можуть заразитися вірусом Seoul через безпосередній контакт із пацюками, хоча вірус не може передаватися від людини до людини. Симптоми хвороби – лихоманка, озноб, нудота, біль або подразнення на шкірі. Не кожна людина відчуває симптоми.
Постраждалі у Вісконсині вже оговталися від інфекції. П’ять зі шести осіб у штаті Іллінойс не мали жодних симптомів.
Посадовці Вісконсину, Іллінойсу і федеральні чиновники досліджують джерело вірусу. Жоден з розплідників, у яких постраждали люди, наразі не продає щурів.

Підготувала Зоряна Франко, Чикаго.
Спеціально для «Час і Події»


У фокусі – Америка

У фокусі – Америка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers