rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Співачка Віра Сливоцька виступить на ХХХІ Конвенції СУА
  Title
  Конвенційний комітет


  Title
  Тріо Максимович з Маямі
26-29 травня цього року на «Memorial Day weekend» відбудеться ХХХІ Конвенція Союзу Українок Америки (СУА) в сонячному місті Тампа, у Флориді. Кожні три роки Конвенції СУА відбуваються в різних містах Америки, де існують відділи та округи цієї організації.

В 2017 році містом ХХХІ Конвенції було вибрано місто Тампа, поблизу Сент-Пітерсбурга, де діє 124 відділ СУА, який разом зі 17-м, 56-м і 137-м відділами у Флориді будуть вітати делегаток та гостей ХХХІ Конвенції.
Гасло Конвенції «Наше членство – наша сила» віддзеркалює важливу роль її членкинь у втіленні головних напрямків діяльності своєї організації. На ХХХІ Конвенції СУА зберуться делегати всіх відділів та представники вільних членів СУА. Вже не буде жінок-піонерок, які заснували нашу організацію понад 92 роки тому, ані тих, які долучилися після Другої світової війни і поповнили лави організації. Представлені будуть їхні доньки, які приїхали сюди зовсім юними дівчатами, та ті, котрі народилися в Сполучених Штатах. Вони є сполучною ланкою з американським світом, а жінки нової, четвертої, хвилі іммігрантів з України є сполучною ланкою з Україною.
Засадничі принципи СУА, які і надалі диктують діяльність організації сьогодні, це:
– збереження української ідентичності і культурної спадщини за допомогою студій і дослідів;
– ініціювання починів з метою інформувати американську громаду про українську культуру і правдиву історію. В цьому напрямку СУА належить до ООН і бере участь у програмах недержавних організацій.
СУА також сприяє кампанії писання листів, телефонних з’єднань і електронної розсилки, коли неправдива інформація з’являється в засобах масової інформації або в Конгресі. А сорок років тому СУА ініціював відкриття Українського музею в Нью-Йорку, який є твердинею української історії та культури;
– допомога українцям на терені США і поза її межами, зокрема, у наукових студіях і дослідженнях української історії і культури;
– підтримка зв’язків з іншими українськими та американськими та міжнародними науковими та харитативними організаціями, зокрема, жіночими;
– підтримка Українського музею в Нью-Йорку;
– участь в українському, американському та міжнародному жіночому русі.
Вже минає 92-й рік від заснування СУА, а засадничі принципи організації залишаються актуальними і нині. Напружена ситуація на Донбасі в Україні вимагає негайної допомоги. І СУА одразу відгукнувся і створив фонд «Допомога жертвам Української війни і Революції гідності» та фонд «Допомога сім’ї загиблого воїна».
А в галузі освіти СУА був активним у створенні відділу жіночих студій при Українському католицькому університеті у Львові. А вже 50 років СУА проводить Стипендійну акцію, щоб допомагати здібній українській молоді в різних країнах світу здобути вищу освіту.
У п’ятницю, 26-го травня, відбудеться передконвенційна зустріч із програмою і несподіванками для делегаток і гостей. Це буде гарна нагода познайомитися зі союзянками з різних відділів Америки.
Цікаві програми заплановані на суботу, 27-го травня, де під час бенкету виступить оперова співачка Віра Сливоцька, внучка українських іммігрантів,знаменита художниця, яка виступала в різних оперних театрах, та піаніст Ігор Шевців.
А на вечорі в неділю, 28-го червня, присвяченому 50-річчю Стипендійної акції СУА, виступить дует «Ґердан» у складі Андрія Підківки (сопілка) та Соломії Горохівської (скрипка). Під час обіду в суботу виступить тріо сестер Максимович з Маямі.
У ділових сесіях у суботу та неділю будуть брати участь д-р Марія Фуртак, представниця СУА в Україні з гуманітарних і громадських справ; д-р Василь Пазиняк, депутат Верховної Ради, де служив як голова підкомітету з питань охорони громадського здоров’я, член команди, яка допомагає СУА у всіх питаннях щодо допомоги жертвам війни в Україні; і д-р Олег Романчук, директор Інституту психічного здоров’я та «Простір надії» (Центру консультування і травмотерапії), де жертви війни отримують безкоштовну допомогу за підтримки СУА.
Ставши учасником ХХХІ Конвенції, ви послухаєте цікаві доповіді, будете учасником розваг; ви і ваша сім’я зможете насолоджуватися красою мальовничих пляжів, пограти в гольф, відчути насолоду від занять різними видами водного спорту та відвідати різні культурні центри, такі, як Далі (Сент-Пітерсбург) і Рінґлінґ (Сарасота), а також художні музеї.
Цікаві доповіді, приємні виступи українських артистів та сонячна, тепла Флорида з багатьма атракціями очікують на делегаток та гостей ХХХІ Конвенції.
Будемо раді гостям!

Шкільне свято «Український дух Різдва» у Детройті

Успішний благодійний концерт Анички в Норт-Порті

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers