rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Патріархові Філарету – 88
Title  
  
Кожен січень у Предстоятеля Української православної церкви Київського Патріархату, Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, видається напруженим, переповненим важливими подіями.

Достатньо тільки згадати величні свята Різдва Христового, Хрещення Господнього (Водохреще), Богоявлення, кожне з яких мало насичену програму і в святкуванні яких Патріарх Філарет був головною дійовою особою.
А ще додайте до цього відвідування Патріархом храмів, звершення ним Богослужінь, виступи Предстоятеля на телебаченні та в інших ЗМІ, освячення бойових прапорів та зустрічі з воїнами ЗСУ, поїздки по Україні, прийом відвідувачів, творчу роботу – і все це без жодного дня перерви, практично без відпочинку.
Коли ж основні величні свята січня закінчуються і, нібито, можна й перепочити від трудів праведних, приходить 23 січня – День народження Патріарха Філарета.
І знову розпочинається марафон – Богослужіння, зустрічі, прийом гостей, привітань звідусіль.
Цього року Українська Православна Церква Київського Патріархату та всі вірні відзначили поважне 88-річчя свого Предстоятеля – Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.
З цієї нагоди відбулися два урочисті Богослужіння.
Перше з них, 21 січня, – Всенічне бдіння у Володимирському Патріаршому кафедральному соборі столиці.
Друге – наступного дня, 22 січня зранку, була звершена Божественна літургія.
 Title 
  
Богослужіння очолював сам іменинник – Патріарх Філарет – у співслужінні єпископату та духовенства з усієї України, які прибули для привітання свого Першоієрарха.
Усі вірні були запрошені до спільної молитви.
Після Богослужіння всі змогли привітати Святійшого, а передусім, собор архієреїв, єпископат, священики, викладачі Київської православної богословської академії і присутні у храмі миряни.
Патріарший та кліросний хори створили піднесену атмосферу.
А 23 січня до іменинника почали надходити вітання від перших осіб держави, керівників різних державних органів, політиків, дипломатів, представників української інтелігенції, ЗМІ.
Президент П. Порошенко, подякувавши за самовіддане багаторічне служіння Господу та народові України, молитви за мир та злагоду на рідній землі, підкреслив: «Шаную Вашу мудрість і патріотизм, активну діяльність з утвердження християнських цінностей в нашому суспільстві, зміцнення підвалин української державності».
Голова уряду В. Гройсман, назвавши День народження Патріарха благословенним, наголосив, що діяльність Предстоятеля «є зразком невтомного самовідданого служіння Православній Церкві та українському народові. Беззаперечна відданість обраному подвижницькому шляху та невтомна праця стали надійною запорукою ваших добрих справ, світлим дорого­вказом у повсякденному церковному служінні та громадській діяльності. Вагомим внеском усіх численних турбот були і залишаються щира любов, повага і вдячність вірян».
Міністр оборони України генерал армії С. Полторак, відзначивши невтомний дух Патріарха, «який постійно спонукає всіх, хто вас оточує, до активності у душпастирській опіці всього нашого народу», склав Предстоятелю подяку «за ваше служіння і діяльність представників Української Православної Церкви Київського Патріархату серед наших воїнів та членів їхніх родин».
Ще один генерал армії, голова Служби безпеки України В. Грицак, засвідчив, що СБУ глибоко вшановує «вашу благословенну Господом невтомну працю з об’єднання народу України та побудови Єдиної Помісної Української Церкви.
Дякуємо за ваші щирі молитви за процвітання України, за перемогу над агресором та настання бажаного миру на нашій багатостраждальній землі».
Зверну увагу читачів, що саме очільники силових органів – ЗСУ та СБУ – в своїх привітаннях дещо несподівано зробили акцент на духовності.
Генерал С. Полторак виокремив гуманність Патріарха та Церкви: «Дякую у вашій особі всім представникам Церкви, які роблять все для того, щоб люди були кращими, щоб у нашому суспільстві відроджувалась духовність, а сили зла були переможені».
А генерал В. Грицак висловив впевненість, що «ваша благодатна праця на ниві Христовій і надалі приноситиме щедрі плоди задля утвердження християнської любові, злагоди і процвітання українського народу».
Із привітань політиків поки що відомим є привітання екс-президента України Л. Кучми, котрий зазначив: «Усім своїм благочесним життям, своїми плідними діями ви доводите, що для вас завжди нероздільні поняття «Україна, мир, суспільна злагода» й докладаєте невтомних зусиль для того, щоб так було не на словах, а на ділі. Знаючи про вашу велику безкорисливу любов до свого народу і щиру турботу про утвердження засад віри та християнських цінностей, не маю сумніву, що ваше віддане служіння Церкві й надалі сприятиме торжеству миру та суспільній злагоді».
Від корпусу очільників міст України Патріарха привітав міський голова Києва Віталій Кличко і побажав іменинникові: «Нехай ангел-охоронець завжди супроводжує вас і оберігає, а Господь благословляє на добрі справи, допомагає у здійсненні високої місії – служінні Богові та людям».
Добрих побажань і від авторів процитованих привітань, і від усіх, хто в День народження Патріарха і напередодні вшановував іменинника, було напрочуд багато.
Від імені читачів газети «Час і Події» та слухачів радіо «Юкі драйв» я також мав честь привітати Патріарха Філарета і віншувати Його Святість.
Здоров’я, наснаги, енергії на многії та благії літа, вельмишановний Патріарше!

Суд став на бік Віти Заверухи. І звільнив під заставу

Нагадування про Соборність

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers