rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Спорт
Лижні перегони та біатлон

Українська збірна є лідером у командному заліку паралімпійського Кубка світу

За результатами перших днів змагань паралімпійського Кубка світу з лижних гонок та біатлону українська збірна посідає перше місце.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства молоді та спорту.
«За підсумками перших днів змагань паралімпійського Кубка світу з лижних гонок та біатлону, який проходить на Львівщині, збірна України посідає перше місце в командному заліку», – йдеться в повідомленні.
За даними Національного комітету спорту інвалідів України, в нашої команди вже є три золоті, дві срібні та чотири бронзові нагороди. Україна випереджає команди Німеччини, Франції та Австрії.
Зокрема, на дистанції 20 км стоячи золото здобув представник України Ігор Рептюх. А у гонці на дистанції 15 км серед жінок у категорії стоячи увесь подіум був українським: золоту нагороду виборола Олександра Кононова, «срібло» – в Юлії Батенкової, третє місце – у Людмили Ляшенко. Серед жінок з порушеннями зору на тій же дистанції українки Оксана Шишкова та Ольга Прилуцька вибороли «золото» та «бронзу», розповіли у Мінмолодьспорту.
Нагадаємо, Україна вперше в історії приймає паралімпійський Кубок світу з лижних перегонів та біатлону. Змагання проходять із 13 до 20 січня на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України у Львівській області. Участь у змаганнях беруть паралімпійці з 18 країн.

Теніс

Долгополов пробився до другого кола Australian Open

Український тенісист Олександр Долгополов пробився у друге коло Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу, перегравши в чотирьох сетах хорвата Борна Чорича, пише LB.ua.
Долгополов легко взяв дві стартові партії, але в третьому сеті в нього зі старту почалися проблеми. Рахунок 0:2 за геймами українець відіграв, але на ще один брейк суперника відповісти не зміг.
У четвертій партії Олександр одразу зробив брейк, але наприкінці сету не зміг подати на матч. Тай-брейк був не менш драматичним. Завершити зустріч Долгополову вдалося лише з шостого матч-болу.
Підсумковий рахунок 6:3, 6:4, 3:6, 7:6 (7).
Для Долгополова це перша перемога в офіційних матчах з липня минулого року. З кінця серпня українець не грав через травму.
У другому колі Долгополов зустрінеться з переможцем матчу Гаель Монфіс – Іржі Весели.
Тим часом Катерина Бондаренко в Мельбурні поступилася 21-й сіяній Каролін Гарсії з Франції. Українка програла в двох сетах – 6:7 (4), 4:6.

Перша ракетка України стартувала з перемоги на Australian Open

Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна вийшла до другого раунду Відкритого чемпіонату Австралії – першого в 2017 році турніру «Великого шолома».
У матчі першого кола Світоліна, посіяна під 11-м номером, перемогла Галину Воскобоєву з Казахстану. Поєдинок відбувся рано-вранці в понеділок за київським часом і завершився з рахунком 6:0, 6:2.
У рейтингу АТР Світоліна посідає 13-е місце, Воскобоєва – 274-е.
А ось інша українська тенісистка Катерина Козлова вибула з боротьби на Відкритому чемпіонаті Австралії вже в першому колі.
У стартовому поєдинку на турнірі Козлова у впертій боротьбі поступилася екс-першій ракетці світу американській тенісистці Венус Вільямс з рахунком 6:7, 5:7.
Козлова в рейтингу WTA посідає 101-е місце – вона четверта ракетка України. Венус Вільямс йде на 17-му місці в світі і на третьому – в США.
А ось другий за рейтингом тенісист України Ілля Марченко вранці в понеділок в стартовому матчі на Відкритому чемпіонаті Австралії бився з першою ракеткою світу Енді Марреєм. Поєдинок на центральному корті першого в 2017 році турніру «Великого шолома» виграв британець – 7:5, 7:6, 6:2.
У рейтингу АТР Ілля Марченко посідає 95-е місце, Енді Маррей – перше.

Українка Савчук виграла парний титул в Австралії

Українська тенісистка Ольга Савчук здобула свій третій парний титул WTA у професіональній кар’єрі.
У фіналі турніру WTA в Австралії Hobart International румунсько-український дует Ралука-Йоана Олару/Савчук у впертій боротьбі здолав сильну канадсько-китайську пару Габріела Дабровська/Чжао-Сюань Ян – 0:6, 6:4, 10:5, повідомляє Укрінформ.
Після поєдинку Савчук зазначила, що її з партнеркою не вибив з колії дуже невдалий початок. «Ми почали боротися за кожен м’яч, намагалися тримати концентрацію, бути сфокусованими. І у нас все вийшло», – розповіла українська тенісистка.

Бокс

В Англії квитки на бій Кличко – Джошуа розкупили протягом години

На бій між британцем Ентоні Джошуа та українцем Володимиром Кличком продано більш, ніж 80 тисяч квитків. Про це повідомив промоутер Едді Хірн.
«Квитки на бій мають феноменальну популярність. Це найбільший бій в історії британського боксу, і ми могли б продати всі місця двічі. Ми попросили збільшити місткість арени на 5 тис. і чекаємо відповіді», – розповів промоутер.
16 січня в продаж надійшла друга частина квитків. Після старту продажів квитки на бій Кличко – Джошуа розкупили протягом години.
Бій з легендарним українцем буде дуже непростим випробуванням для Джошуа. Про це заявив промоутер британця Едді Хірн у коментарі Boxing Scene.
«Бій із Кличком буде дуже складним, на мою думку. Люди кажуть, що Ентоні – великий фаворит, але ж він битиметься з Кличком», – сказав промоутер Джошуа.
Поєдинок між Кличком і Джошуа відбудеться в Лондоні, на стадіоні «Вемблі», 29 квітня. Про дату бою було оголошено одразу після перемоги Джошуа над американцем Еріком Моліною в Манчестері. Джошуа переміг нокаутом у третьому раунді.
Президент WBA Джилберто Мендоса заявив, що переможець бою Кличко – Джошуа повинен буде боксувати проти кубинського боксера Луїса Ортіса.
Раніше Кличко зізнавався, що він є великим шанувальником Джошуа з того часу, коли вперше побачив його на рингу, але зазначив, що в їхньому очному поєдинку дружби не буде.
Уже відбулася перша прес-кон­фе­рен­ція Кличка і Джошуа, під час якої боксери провели дуель поглядів.

Василь Ломаченко битиметься з Хесрілем Корралесом 8 або 15 квітня

Об’єднавчий поєдинок між чемпіоном світу за версією WBO в напівлегкій вазі Василем Ломаченком та володарем титулу WBA Хесрілем Корралесом може відбутися 8 або 15 квітня.
Про це повідомив промоутер Ломаченка Боб Арум, пише champion.com.ua.
«Ломаченко битиметься 8 або 15 квітня. Ми наразі не завершили переговори з його суперником, але з найбільшою часткою ймовірності це буде об’єднавчий бій з Корралесом», – розповів журналістам Боб Арум.
Нагадаємо, раніше була інформація, що промоутер Василя Ломаченка змінив плани щодо бою з легендарним філіппінцем Менні Пакьяо.

Кличко і Ломаченко потрапили у ТОР-10 серед боксерів-багатіїв за версією Forbes

Українські боксери-професіонали Володимир Кличко та Василь Ломаченко входять до ТОР-10 журналу Forbes у рейтингу найбільш фінансово успішних боксерів, який враховує тільки заробітки в рингу, без урахування рекламних контрактів.
Володимир Кличко на шостій позиції, а Ломаченко замикає ТОР-10, пише klitschko-brothers.com.
Перший рядок за Саулем Альваресом. Другим іде Андре Ворд, третім – казах Геннадій Головкін.
ТОР-10 боксерів-багатіїв за версією Forbes
1. Сауль Альварес
2. Андре Ворд
3. Геннадій Головкін
4. Сергій Ковальов
5. Мінні Пакьяо
6. Володимир Кличко
6. Ентоні Джошуа
7. Кіт Терман
8. Донтей Вайлдер
9. Теренс Кроуфорд
10. Василь Ломаченко

Баскетбол

БК «Хімік» здобув другу перемогу в ЛЧ у новому році

Баскетболісти южненського «Хіміка» у матчі 12-го туру групового раунду Ліги чемпіонів ФІБА (октет В) впевнено обіграли на домашньому паркеті чемпіонів Румунії з клубу «Орадя».
Результат поєдинку – 78:49 (19:18, 19:14, 19:6, 21:11), повідомляє Укрінформ.
Це вже другий поспіль успіх підопічних Віталія Степановського у 2017 році. Тиждень тому українські баскетболісти у схожому стилі здолали у Фінляндії команду «Катая» – 76:61.
Нагадаємо, що минулий рік «Хімік» закінчував лише з одним виграшем у 10-ти зустрічах Ліги чемпіонів. Тепер у нашої команди 3 перемоги, що залишає їй шанси на продовження боротьби у плей-офф єврокубків.

Шахи

Павло Ельянов став лідером на шаховому супертурнірі у Вейк-ан-Зеє

Український гросмейстер Павло Ельянов захопив лідерство після двох турів традиційного шахового супертурніру у голландському Вейк-ан-Зеє.
Українець у перших двох турах набрав два очки й очолив турнірну таблицю, повідомляє galinfo.com.ua.
Ельянов у першому турі обіграв угорця Річарда Раппорта, а у другому – господаря турніру голландця Люка ван Велі.
За найвищі місця на престижному турнірі Tata Steel Mastars-2017 змагаються 14 гросмейстерів, зокрема, і чинний чемпіон світу норвежець Магнус Карлсен.
Додамо, що турнір у Вейк-ан-Зеє триватиме до 29 січня, коли буде зіграно партії 13-го, завершального, туру.

ФІДЕ назвала перших суперниць українських шахісток на ЧС-2017

Міжнародна федерація шахів (ФІДЕ) опублікувала пари першого туру на жіночому чемпіонаті світу, який пройде з 10 лютого до 5 березня в Тегерані (Іран).
Серед 64 учасниць змагань за світову корону боротимуться 5 представниць України, серед яких цього разу не буде екс-чемпіонки світу Марії Музичук, повідомляє Укрінформ.
Чинна чемпіонка світу з бліцу та рапіду Анна Музичук, як і на чемпіонаті світу-2015 в Сочі (Росія), у першому раунді зустрінеться з Аміною Мізяут з Алжиру. Екс-чемпіонці світу Анні Ушеніній протистоятиме Анастасія Зезюлькіна з Білорусі, Наталії Жуковій – грузинка Ніно Хурцидзе, Інні Гапоненко – росіянка Катерина Ковалевська, Наталії Буксі – угорська шахістка в’єтнамського походження Хоанг Тхань Чанг.
Чемпіонат світу пройде за нокаут-системою. У всіх раундах, крім фінального, суперниці зіграють дві класичні партії. У випадку рівного рахунку граються партії тай-брейку. У фінальному матчі будуть зіграні чотири класичні партії.
Нагадаємо, чинною чемпіонкою світу є китаянка Хоу Іфань, яка відібрала корону у Марії Музичук в березні 2016 року у Львові.

Санний спорт

Львів’янка Олена Смага стала лідером юнацького КС-16/17

Минулими вихідними австрійський Інсбрук приймав третій етап молодіжного Кубка світу зі санного спорту сезону-16/17.
У з’їздах на одномісних санях серед дівчат віком до 18 років учениця 11 класу Львівського училища фізичної культури Олена Смага посіла сьоме місце і за результатами трьох етапів вийшла у лідери юнацького світового рейтингу, інформує офіційний сайт ЛУФК.
Олена на 24 очки випереджає американку Ешлі Фаркухарсон та на 36 пунктів – канадку Каролін Максвелл.
А в Інсбруку несподівано для всіх тріумфували італійські санкарки, які посіли чотири перші місця – перемогла ж Ханна Нідеркофлер.
У перегонах на двомісних санях серед юнаків учні ЛУФК Назар Децик та Дмитро Семенов показали п’ятий результат і у загальному рейтингу посідають наразі третє місце.
Серед юніорів віком до 20 років двійка у складі 11-класника ЛУФК Мирослава Левковича та Ігоря Гоя з Кременеця, Тернопільської області, посіла 16-е місце.
Львів’янин Ігор Стахів фінішував 20-м на одномісних санях серед хлопців, а третьокурсниця ЛУФК Дарія Гула – 23-ю серед дівчат.
Завершувала змагання в Інсбруку командна естафета. Команда України у складі Смаги, Стахіва, Гоя та Левковича фінішувала на сьомому місці. Перемогли ж австрійці, другі – німецькі санкарі, а збірна Італії – на третьому місці.

Біатлон

Львів’янин Кільчицький показав третій в історії біатлону результат за швидкістю стрільби

Під час чоловічої естафети на Кубку світу сезону-16/17 в німецькому Рупольдінгу, український біатлоніст Віталій Кільчицький з Новояворівська, Львівської області, на четвертому етапі показав один із кращих результатів по швидкості стрільби в історії чоловічих естафет.
Випускник Львівського державного університету фізичної культури закрив усі мішені на стрільбі стоячи за 17 секунд, пише xsport.ua.
Починаючи зі сезону-2008/2009, в чоловічій естафеті швидше закрити мішені вдалося тільки двом спортсменам – австрійцеві Сімону Едеру і французові Мартену Фуркаду.
Едер закрив усі п’ять мішеней за 15 секунд, а Фуркад – за 16 секунд. Варто зазначити, що сталося це під час однієї і тієї ж естафети в Ханти-Мансійську в сезоні-2010/2011.
Також за 17 секунд уражали всі мішені росіянин Антон Шипулін у сезоні-2014/2015, і знову ж таки Мартен Фуркад у сезоні-2015/2016.
Нагадаємо, чоловіча збірна України вдруге в сезоні посіла четверте місце в естафетній гонці. Виграла естафету в Рупольдингу збірна Норвегії.

Павло Тимощенко: «Тато взяв мене на тренування, аби вберегти від сумнівної компанії»

Василь Станкович: «Якщо у нас народжуватимуться такі самородки, як Харлан чи Орликовський, українське фехтування неможливо буде знищити»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers