rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Мер Emanuel подякував президенту Obama

«за відданість країні»

У своєму прощальному зверненні у Чикаго на McCormick Place минулого тижня президент США Barack Obama виступив зі своєю прощальною промовою. Перед його виступом мер Чикаго Rahm Emanuel розмістив відео на YouTube, присвячене часу, який Obamа провів на посаді президента.
«Дякую за вісім чудових років», – заявив Emanuel. – Дякую за вашу відданість цій країні. Дякуємо вам за гідність і чесність, які ви привнесли в офіс президента Сполучених Штатів».
Obama зустрівся з Emanuel минулого понеділка під час візиту Chicago Cubs, чемпіонів World Series, у Білому домі.

Moody’s: підвищення податків могло б

допомогти вийти з кризи Chicago Public Schools

Chicago Public Schools можуть вийти зі затяжної фінансової кризи за умови, якщо буде збільшено податок на майно на понад $400 млн. на рік. Про це йдеться у коментарі Moody’s Investors Service для Chicago Tribune.
Аналітики Moody’s заявили, що новий податок на доходи можна було б використати для виплати боргів, які наразі покриваються за рахунок державної допомоги, призначеної для шкіл.
У Moody’s вважають, що інші варіанти ведуть до відтермінування внесків у вже і без того недофінансовану систему з виплати пенсій учителям або до оголошення банкрутства. Рейтингове агентство висловило своє бачення, тільки-но влада Чикаго та CPS розповіли про фінансову ситуацію у школах.
Посадовці CPS розглядають варіанти зі скорочення витрат після того, коли губернатор штату Bruce Rauner минулого року наклав вето на надання допомоги пенсійному фонду вчителів на суму $215 млн. CPS уже використала всі свої резерви і наразі опирається на короткотермінові запозичення, аби оплатити рахунки.
Emily Bittner, прес-секретар CPS, розповіла, що чиновники відхилили пропозицію Moody’s.

Rauner підписав законопроект про

обов’язкове тестування води у школах і дитсадках

на наявність свинцю

Губернатор Bruce Rauner підписав законопроект, ціль якого – захистити дітей у штаті Іллінойс від потенційного впливу забрудненої свинцем питної води.
«Це – хороший законопроект. Ми наполегливо працювали, щоб його прийняли представники обох партій, і насправді переконалися, що він може бути реалізований», – зазначив Rauner у коментарі журналістам. «У нас було занадто багато історій у штаті Іллінойс із прийняттям законопроектів, які добре звучали на словах, але потім нічого не змінювали».
«Цей законопроект змінить систему», – додав він.
У законопроекті описано, як захистити дітей від впливу свинцю у школах і дитячих установах Іллінойсу.
У шкільних будівлях, зведених до 1987 року, мають завершити тестування на наявність свинцю до кінця цього року. Школи, побудовані після цього терміну, повинні завершити тестування до кінця наступного року. Крім того, дитячі садки, що були збудовані до 2000 року, також потребують тестування.
Rauner наголосив, що це було дуже доречно – підписати законопроект у день народження Martin Luther King-молодшого.
«Особливо важливо, що ми підписуємо цей законопроект у день народження одного з наших найбільших американців – д-ра Martin Luther King. Він боровся за якість життя кожного американця, переконавшись, що американська мрія може стати реальністю для кожного американця», – зауважив Rauner.
«Занадто багато років вплив свинцю на організм, отруєння свинцем, токсичність свинцю становили небезпеку для дітей Чикаго, мешканців штату Іллінойс і всієї Америки», – додав він.
Після запуску пілотної програми тестування рівня свинцю у Chicago Public Schools у травні чиновники оголосили про продовження тестування після того, коли високий рівень свинцю був виявлений у деяких будівлях. У результаті, у безлічі шкіл CPS також отримали позитивний результат на забруднення свинцем.
Занепокоєння з приводу забрудненої свинцем води зросло після тривалої водної кризи у Flint, штат Michigan. Криза виникла внаслідок рішення місцевої влади зробити джерелом питної води для міста річку Flint замість озера Huron. Так чиновники сподівалися зменшити витрати.

Лідери Чикаго і штату Іллінойс взяли участь

у щорічному сніданку на честь Martin Luther King

Політики, громадські лідери та активісти взяли участь у щорічному міжконфесійному сніданку на честь Martin Luther King у Curie High School у Чикаго. Захід організувала некомерційна організація City Year Chicago.
Під час сніданку кардинал Blase Cupich виступив із промовою, яка, зокрема, стосувалася імміграції, бідності і насильства.
Преподобний Jesse Jackson від імені Rainbow PUSH Coalition збирав кошти на стипендії студентам із малозабезпечених сімей.
Губернатор Bruce Rauner і сенатор Tammy Duckworth також були присутні на сніданку.
«Сьогодні я маю честь вшанувати спадщину доктора King, об’єднавши відданих молодих американців, які залучені у City Year Chicago та інших організаціях, аби допомогти покращити наші школи», – заявила Duckworth. «Я вважаю, що мені пощастило народитися у сім’ї, в якій цінують служіння своїй країні і народу. Саме тому я завжди намагаюся віддати країні те, що можу».
«Робота, яку проводять сьогодні добровольці і члени City Year Chicago, є прикладом усього того кращого, що наша країна може запропонувати», – додала Duckworth.
Заступник мера Чикаго Andrea Zopp також стала учасником заходу. Zopp програла Duckworth під час праймеріз демократів до Сенату.
Губернатор також відвідав службу у Chicago’s Mt. Zion Missionary Baptist Church на честь доктора King і вшанував його пам’ять у промові під час зібрання.
«У ці вихідні ми вшановуємо життя і спадщину одного з найбільших американців, д-ра Martin Luther King, Jr», – наголосив Rauner. «Справжня Людина віри, Людина світу, Людина, яка знала, що ми можемо використовувати мирні засоби, щоб захищати свої права, щоб працювати. Насмілюся сказати – щоб боротися за те, що правильно, за те, що справедливо і що дійсно зробить світ кращим».
«Вчимося у нього, поважаймо його спадщину, об’єднаймося і працюймо разом для кращого майбутнього всіх наших сімей», – додав він.

Помер останній космонавт, який побував на Місяці

16 січня у США у віці 82 років помер американський астронавт у відставці Gene Cernan – остання людина, що стояла на поверхні Місяця. Про це повідомляє корпорація NASA на своїй сторінці у Twitter.
Cernan, що народився 14 березня 1934 року у Чикаго, був у космосі тричі: як другий пілот «Джеміні-9А» в червні 1966 року, як пілот «Аполлона-10» в травні 1969-го і як командир «Аполлона-17» в грудні 1972 року.
14 грудня 1972 року він ступив на поверхню Місяця – з того часу подібних місій людство не здійснювало.
Cernan відомий ще й тим, що під час місії «Аполлон-10» він та інші члени команди змогли записати дивні свистячі звуки, що лунали з темної сторони Місяця.
У лютому минулого року було оприлюднено записи переговорів про це між Cernanом і його колегою John Young. Астронавти обговорювали, зокрема, чи потрібно їм розповідати про почуте керівництву NASA, оскільки вони побоювалися, що їм не повірять і більш не будуть відряджати у космос.
На думку експертів, незвичайні звуки, ймовірно, були спричинені зарядженими частинками, які призвели до перешкод у радіозв’язку.
Астронавт Michael Collins, який пілотував «Аполлон-11» під час висадки на Місяць Buzz Aldrin і Neil Armstrong, також розповідав, що чув дивні свистячі звуки.

Emanuel запевняє, що чиказька поліція

дослухається до звіту Міністерства юстиції

Мер Чикаго Rahm Emanuel заявив, що висновки розслідування Міністерства юстиції з приводу дій Департаменту поліції Чикаго змушують «протверезіти». Він також запевнив, що всі назрілі питання, які стосуються міської поліції, будуть вирішені.
Emanuel і супер-інтендант чиказької поліції Eddie Johnson підтримують позицію генерального прокурора Loretta Lynch. Вона, зокрема, оголосила про «серйозні проблеми», зокрема, які стосуються порушень громадянських прав, у департаменті поліції.
Неправомірні дії поліції, запевняє мер, більше не матимуть місця у Чикаго. Ті, хто порушує правила, будуть притягнуті до відповідальності за свої дії.
«Неправомірні дії не тільки завдають шкоди потерпілим. Це завдає шкоди репутації департаменту поліції Чикаго», – вважає Emanuel. «У той же час важливо визнати, що випадки неправомірних дій, наведені у цьому звіті, не є типовими для Чикаго. Я твердо вірю, вони не презентують якісну роботу переважної більшості чоловіків і жінок у департаменті поліції Чикаго. Про це, зокрема, йдеться і в самій доповіді».
У довгоочікуваному звіті, оприлюдненому тільки за один тиждень до закінчення повноважень президента Barack Obama, містяться знакові висновки про діяльність департаменту поліції Чикаго. Зокрема, йдеться про те, як міська поліція бореться з високим рівнем недовіри, а також насильством, що минулого року сягнуло найвищого рівня за останні роки.
У доповіді описано «нерозумне» застосування надмірної і смертоносної сили, що, нібито, відображає погану підготовку поліції, через що громадяни і міські посадовці опинилися в небезпеці. Lynch зауважила, що Міністерство юстиції і міська влада проводять переговори стосовно конкретних дій, які змінять ситуацію у місті.
Заяву Emanuel підтримав Johnson. Він заприсягнув, що департамент поліції працюватиме «краще».
«Висновки, що містяться у доповіді, підказують мені, що нам потрібно проводити значно кращу роботу з наставництва, підтримки і навчання наших співробітників поліції. Це – те, на що вони заслуговують, наражаючи своє життя на небезпеку заради нас. Це – те, на що заслуговує місто, коли ми просимо довіряти нам», – каже Johnson. «Простіше кажучи, нам, як працівникам департаменту поліції, потрібно працювати краще. Я обіцяю вам і беру на себе зобов’язання, що ми будемо працювати краще».

Іллінойс готується відзначити 200-річчя

з новим логотипом

Губернатор Іллінойсу Bruce Rauner розпочав підготовку до відзначення 200-річчя штату з оприлюднення логотипа в історичній будівлі Old State Capitol у Springfield. Саме у цій будівлі Abraham Lincoln колись працював у законодавчому органі.
Rauner похвалився золотисто-синім логотипом разом з його дизайнером на першому засіданні Illinois Bicentennial Commission. Її створили для організації святкових заходів у 2018 році.
«Ми є відображенням майже всіх сторін Америки», – зауважив губернатор. «Ми – перехрестя нації».
Логотип, який був розроблений і подарований Ben Olson та фірмою, яка спеціалізується на зв’язках із громадськістю зі Schaumburg «3 Monkeys» та «Aardvark Studios». Логотип відображає сильні сторони Іллінойсу, переконані організатори святкування двохсотріччя штату.
21 золота зірка, що символізує Іллінойс як 21 штат, який у 1818 році вступив в об’єднання штатів, розміщена по колу, в середині якого – синій контур Іллінойсу. В центрі логотипа міститься позолочене «200» у білих сонячних променях, що розходяться в усіх напрямах.
«Промені, що розсікають контур штату, немов символізують вплив, який Іллінойс здійснив на країну і світ протягом останніх двох сторіч, і світле майбутнє, до якого ми прагнемо протягом наступних 200 років», – розповів Stuart Layne, виконавчий директор комісії.
Корінні американці жили в штаті Іллінойс протягом багатьох сторіч. Cahokia у південній  частині штату Іллінойс було великим містом, у якому жило 40000 осіб 1000 років тому. Проте саме французькі дослідники Jacques Marquette і Louis Jolliet були першими європейцями, які записали свої нотатки, що описували життя в Іллінойсі в 1673 році. Іллінойс був французьким, а пізніше англійським – до того часу, коли штат став частиною території США в 1787 році.
До складу комісії під головуванням Gloria Castillo, президента некомерційної організації Chicago United, і Randy Dunn, президента мережі Southern Illinois University, входять 40 членів, відібраних з різних регіонів усього штату. Завдання комісії – рекламувати штат і його досягнення, а також викликати інтерес серед молодих людей до своєї історії.

Підготувала Зоряна Франко, Чикаго.
Спеціально для «Час і Події»

Інавгурація Дональда Трампа – 45-го президента США

У фокусі – Америка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers