rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Вертеп і Свято Маланки у Соборі святої Софії
14 січня у соборі святої Софії (Чикаго) відбулося свято Маланки. Чудова українська музика, смачна кухня та вертеп у виконанні наших діточок подумки перенесли гостей свята в рідну Україну.

«У біднім вертепі, в яслах, на сіні, спочив Владика, Цар світу», – сповіщає нам давня українська колядка. Різдво для українців – особливе свято, одне з найулюбленіших та найочікуваніших. З ним у нашого народу пов’язано багато звичаїв, що сповнені духовністю, любов’ю, а ще – глибоким символізмом. Кожна українська родина ретельно готується до свят, щоб разом вшанувати народження Ісуса Христа. Та з особливим нетерпінням очікують Різдва діти, для яких це свято є не лише можливістю отримати подарунки, але й змогою самим долучитися до прославлення народження Бога.
Ідею постановки вертепу прихожани нашої церкви підтримали з великим задоволенням. Діти різного віку, від старшокласників до найменших, відповідально поставилися до вивчення сценарію та приємно здивували своєю майстерністю. Між актами різдвяної дійства діти тішили присутніх українськими колядками, прославляли Господа і бажали усім любові, здоров’я, усіх земних благ та Божих ласк. Після завершення вистави та спільної коляди настоятель церкви отець Олексій Касперук від імені всіх гостей свята щиро подякував дітям за старанність і щиру працю, за те, що не забувають українські звичаї, пам’ятають українську мову і культуру тут, далеко від рідної землі.
Також від імені отця Олексія, церковної управи і всіх прихожан хочемо подякувати організаторам свята Оксані Когут та Світлані Поляк, які віддали багато сил та часу для навчання дітей, а також батькам – за допомогу в організації свята. Дякуємо неперевершеним музикантам гурту «Каскад» під керівництвом Тараса Корецького за святкову атмосферу та українські пісні, дякуємо голові сестринства Любі Путренко та всім сестричкам нашої парафії за смачну кухню, а також усім, хто своєю працею долучився до організації свята.
До вашої уваги – імена всіх учасників вертепу: Ігор Тотчій зіграв роль Пастушка; Царів зіграли Олег Тотчій, Володя Гарматюк, Денис Лічнер; Ірода зіграв Іванко Когут; Воїнів зіграли Віталій Глют та Михайло Капій; Смерть зіграла Марія Гарматюк; роль Сари зіграла Галина Мазурик; Чорта зіграв Володя Михайлюк; ролі Ангелів зіграли Юля Лиса, Марічка Касперук, Катя Глют; роль Зірки – Христина Федзяк; ролі Українок зіграли Соломія Михайлюк, Настя Атрахімович, Ангеліна Бакун, Ангеліна Лиса; ролі Козаків зіграли Іларчик Микуляк, Денисик Вельган; роль Нового року зіграв Віталій Глют.
Настоятель собору св. Софії о. Олексій Касперук та голова парафії Віктор Войтихів щиро вітають вас з Різдвяними святами! Нехай у рідній Україні запанує мир, а лихі «іроди»зникнуть назавжди з нашої землі!
Хай кожен день і цілий рік – зажди буде веселий,
Божа щира благодать – завжди буде в оселях!
Христос рождається!

Title  Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title

Різдвяна зустріч УАФКС «Самопоміч» з духовенством

Сергій Квіт: «День соборності символізує необхідність єднання України»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers