rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Український спорт-2016: літо невдач – переможна осінь
Провальні Євро-2016 та Олімпіада в Ріо не повинні засмучувати. Український спорт має чим пишатися у 2016 році. Успіхи – це і тріумфальна Паралімпіада, і вдалий дебют Андрія Шевченка як головного тренера збірної, і перемоги Ломаченка та Усика...

Провал футбольної збірної на Євро-2016

Нуль набраних очок, нуль забитих м’ячів, найшвидший виліт із турніру серед усіх учасників турніру – ось результат збірної України на футбольному Євро-2016. Це не враховуючи плями на репутації та знищених нервів вболівальників. У чому ж причини настільки ганебного підсумку нашого червневого вояжу до Франції?
Насамперед, це завищені очікування від нашої доволі посередньої збірної. Серед інших очевидних причин – помилки тренерського штабу під час підготовки «синьо-жовтих» до чемпіонату, печерна тактика, провальна гра лідерів, відсутність єдиного колективу. Найгірше, що Михайло Фоменко так і не відзвітував за невдалий турнір. Футболістам та федерації довелось самотужки просити вибачення і пояснювати свої та чужі помилки.

Футбол: Шевченко – в збірній, Фонсека – в «Шахтарі», Ребров – під питанням

Після стусанів, отриманих на Євро-2016, збірна змінила головного тренера. «Синьо-жовтих» очолив Андрій Шевченко. Без досвіду, без належної підтримки серед вболівальників та ЗМІ, з тавром «кум голови федерації». Утім, катастрофи не сталося. Шевченко зміг поєднати оновлення збірної з вдалим стартом у відборі ЧС-2018. 8 очок після 4 матчів і друге місце в групі услід за Хорватією. Збірна під керівництвом Шевченка не лише швидко оговталась після провалу на Євро-2016, але й спробувала грати по-новому, з акцентом на атаку.
Змінив головного тренера і «Шахтар». Після 12 років епохи Мірчи Луческу команду очолив Паулу Фонсека. Португалець розпочав з різких кадрових та стильових реформ, але прикра поразка в кваліфікації ЛЧ від «Янг Бойз» змусила його пригальмувати. Як наслідок, «Шахтар» Фонсеки грає у видовищний футбол, впевнено виграв групу ЛЄ та вже фактично став чемпіоном України. Незважаючи на нині скромні фінансові можливості клубу, португальський тренер обіцяє поборотися за перемогу в ЛЄ і виховати нових зіркових футболістів.

  Title
  

Олімпіади: різні рекорди першої команди та паралімпійців

З Олімпіади в Ріо українська команда повернулась з найменшим медальним здобутком в історії. Лише 11 нагород (з них лише 2 золоті) – так слабо наші олімпійці ще ніколи в історії не виступали. Причому, не було б і двох золотих, якби не фантастична впертість та зухвалість нашого веслувальника Юрія Чебана. Багато хто такий підсумок називає закономірним. Мовляв, криза в державі та брак фінансування, споруд, інвентарю і спеціалістів зробили свою чорну справу. Не варто ігнорувати й упереджене суддівство (гімнастика, боротьба, бокс), а також невезіння (стрільба, веслування).
Натомість, результати наших паралімпійців цілком очікувано змусили вкотре заговорити про феномен паралімпійського спорту в Україні. А феномен – у тому, що в Україні людині з обмеженими можливостями немає де особливо робити кар’єру. От і йдуть у спорт. Тим більше, що у них є для цього всі можливості. В нашій країні створена одна з найкращих у світі систем занять спортом для людей з обмеженими можливостями. У підсумку, 117 нагород (41 золотих) дозволили нам завершити Ігри у першій трійці медального заліку Паралімпіади-2016.

  Title
  

Бокс: Кличко – без реваншу, перемоги Ломаченка та Усика

У той час, коли Володимир Кличко марно чекав на реванш із потопаючим у кокаїні Тайсоном Ф’юрі, на перші ролі в українському боксі вийшли Василь Ломаченко та Олександр Усик.
Через проблеми з організацією боїв Ломаченко піднявся з напівлегкої у другу напівлегку вагу (до 59 кг). Там він одразу ж став чемпіоном світу за версією WBO, нокаутувавши Романа Мартінеса. В листопаді українець захистив титул. Його суперник Ніколас Уолтерс відмовився продовжувати бій після 7 раунду. Ломаченко сьогодні – найсильніший український професіональний боксер, з досконалою технікою, роботою ніг і тактичною гнучкістю. А найголовніше, він цікавий американським вболівальникам та ТБ, а це – гарантія поступу.
Чемпіонський пояс WBO здобув і Усик. У першій важкій вазі Олександр дуже впевнено обіграв за очками чинного на той момент чемпіона Кшиштофа Гловацького. Рівно за два місяці Усик захистив титул, вперше боксуючи у США. Табісо Мчуну протримався не повних 9 раундів. Перспективи Усика не менш блискучі, ніж у Ломаченка, щоправда, гідних опонентів у нього більше, а визнання американської публіки йому досягти важче через менш видовищний стиль боксу.
А що ж Кличко? Без боїв Володимира почали забувати, він понизився у рейтингах. Найбільший його здобуток цього року – домовленість про великий бій з Ентоні Джошуа. 29 квітня на «Вемблі» Кличко спробує повернути пояси та реанімувати ім’я.

Теніс: прогрес Світоліної

Український теніс нарешті отримав гравця, здатного змагатися за першу п’ятірку рейтингу та перемогу на турнірах «Великого шолома». Еліна Світоліна провела найкращий сезон у кар’єрі. Вона завершила рік на 14 місці рейтингу і заробила рекордну для себе суму призових – 1,7 млн. доларів. В активі Еліни перемога на турнірі в Малайзії, сенсаційна перемога над Сереною Вільямс на Олімпіаді в Ріо, гра у фіналі в Нью-Хейвені та малому підсумковому турнірі WTA.
Серед невдач – слабкі виступи на турнірах «Великого шолома» (ніде не дійшла до чвертьфіналу) і політичний скандал після її слів у Москві про конфлікт на Донбасі. Резонанс був настільки великим, що Еліні довелось виправдовуватись, мовляв, мене неправильно зрозуміли. Наприкінці року Світоліна змінила тренера. Ієна Хьюза змінив іспанець Урпі. Завдання на 2017 – просування в топ-10 рейтингу.

Баскетбол & Гандбол: фантастичні баскетболісти і гандбольний «Мотор»

Варто згадати і про українські успіхи в ігрових видах спорту. У баскетболі обидві наші збірні – чоловіча та жіноча – вийшли у фінальну частину чемпіонату Європи-2017. Особливо відзначимо жінок. Команда Володимира Холопова у відбірковій групі двічі обіграла чинних чемпіонок Європи – збірну Сербії! Після цих перемог жіночій збірній ставлять ціль – золоті медалі Євробаскету-2017. А чому б ні? Головне, аби лідери збірної Аліна Ягупова та натуралізована американка Д’Андра Мосс були у формі.
Другий рік поспіль запорізький «Мотор» виходить у плей-офф гандбольної Ліги чемпіонів. Результат – блискучий, зважаючи на неспівмірні фінансові можливості українського клубу та грандів європейського гандболу. Навесні «Мотор» спробує пройти далі. А для цього потрібно обіграти переповнений зірками французький клуб «Монпельє». Позитивно, що «Мотор» робить ставку на власних виконавців, хоча лідер команди – білорус Борис Пуховський.

Автор: Святослав Василик
Джерело: Укрінформ
http://www.ukrinform.ua

Спорт

Дві шахові корони під ялинку!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers