rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Німецький клуб ADAC дав водіям «зимові поради»
 Title 
  
Не таємниця, що німецькі зими не такі вже й холодні. І все ж, німці зазначають, що саме в цю пору року на автомобіль припадає підвищене навантаження, на дорогах – слизько, а видимість – обмежена. Тому ADAC зібрав кілька порад, котрі мали би полегшити життя водіям.

Бути готовими

до поривів вітру

Як зазначають німецькі експерти, осінь і зима – час, коли вітри дмуть сильніше, ніж зазвичай. Небезпека бічного пориву вітру значно вища, ніж в іншу пору року, особливо на естакадах і при виїзді на великий відкритий простір. Тому німці дають пораду: знижувати швидкість руху на вказаних відрізках, а при виникненні бічного вітру – плавно повернути кермо на невеликий кут у бік, звідки дме вітер. Такі ж дії водій повинен зробити при обгоні важкої техніки – вантажівок і автобусів.

«Прикурювати»

правильно

У холодну пору року акумулятор розряджається швидше, ніж зазвичай. Найпростіший спосіб реанімувати автомобіль у цьому випадку – «прикурити» від іншої машини. Для цього необхідні спеціальні дроти і, звичайно ж, той самий інший автомобіль. Якщо ви вирішили скористатися цим способом, ADAC нагадує: спочатку необхідно з’єднати червоним кабелем «плюсові» клеми акумулятора. Потім – чорний кабель потрібно під’єднати до «мінусової» клеми зарядженої батареї і до «маси» (не до акумулятора!) автомобіля-донора, тобто, до нефарбованої частини кузова або двигуна.
Під’єднувати дроти слід при вимкнених двигунах. Потім треба завести двигун автомобіля-донора, дати йому попрацювати кілька хвилин і лише потім повертати ключ у машині-реципієнті. Після цього обидві машини повинні трохи попрацювати на холостому ходу. А від’єднувати проводи потрібно в порядку, зворотному до під’єднання (тобто, спочатку – «мінус», потім – «плюс»).

Пропускати прибиральну техніку

«Снігоприбирачі та інша комунальна техніка має право їздити там, де потрібне її застосування, зокрема – проти потоку машин і на тротуарах. Якщо ззаду до вас наближається снігоприбирач, при можливості пропустіть його. Не рекомендуємо обганяти прибиральну техніку, оскільки їхати на нечищеній дорозі значно небезпечніше, ніж на тільки-но прибраній», – радить ADAC.

Вмикати ближнє

світло фар

АDAC нагадує, що восени і взимку ближнє світло фар – значно краще, ніж денні ходові вогні. А в умовах обмеженої видимості, в сутінках або тунелях, згідно з правилами дорожнього руху, водій зобов’язаний увімкнути ближнє світло фар. Крім того, німці радять бути особливо обережними при тумані, імлі або сильних опадах. На ці природні явища датчик світла, встановлений на багатьох сучасних авто, не реагує. Тому водій обов’язково повинен користуватися протитуманними фарами і ліхтарями у випадку, якщо видимість не перевищує 50 метрів.
Чистити скло зсередини
Брудне скло запотіває швидше, ніж чисте. Це пов’язано з тим, що на частинках бруду і пилу конденсуються молекули води. За рахунок них скло вкривається конденсатом, а при мінусовій температурі – тонким шаром криги зсередини. Тому, чим менше бруду на склі зсередини, тим менше води утворюється. Для очищення скла від бруду вистачить і звичайного засобу для миття вікон і ганчірки з мікрофібри, – розповідають експерти ADAC.

Не мити машину

при мінусовій температурі

«При температурі нижчій, ніж 0 градусів, двері і двірники можуть примерзнути. Тому в холодні дні уникайте візитів на мийку. Якщо температура піднялася вище від точки замерзання, причин не помити машину немає», – радить ADAC.
В ідеалі, машину дійсно краще не мити при «мінусі», але з нашими зимами це – неможливо. До того ж, плівка від реагентів, що утворюється на склі та дзеркалах, дуже погіршує огляд. Головне – дотримуйтесь певних правил. По-перше, простежте, щоб мийники зробили «продувку» замків і ущільнювачів після закінчення роботи. По-друге, буде ідеально, якщо після мийки машина постоїть деякий час у теплому приміщенні. Зараз деякі мийки розташовуються на підземних паркувальних стоянках у ТРЦ – це дуже хороший варіант. Якщо виконати жодну з цих умов не виходить, допоможе наступна порада ADAC.
Обробляти ущільнювачі спеціальними засобами
Як зауважують експерти ADAC, у випадку різкого зниження температури вночі існує великий ризик зранку не відчинити двері машини через примерзлі гумові ущільнювачі. Тому німці радять ретельно почистити гумки, а також обробити їх спеціальним засобом.
Можна посперечатися з такою рекомендацією. Обробляти ущільнювачі найкраще силіконовою змазкою. А на випадок заморозків, не зайвим буде придбати і розморожувач для замків. Зрозуміло, такий засіб потрібно тримати не в автомобілі, інакше ви не зможете ним скористатися.

Джерело: Allgemeiner Deutscher Automobil-Club https://www.adac.de

В Одесі відбувся парад новорічних трамваїв

У Китаї показали безпілотне аеротаксі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers