rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Бюджет Іллінойсу в цифрах
  Title
  
Дворічне бюджетне протистояння у Springfield, можливо, добігає кінця. Сенатори припускають, що саме цього місця законодавча і виконавча гілки влади Іллінойсу нарешті домовляться і приймуть бюджет.

Сенатор Pamela Althoff, республіканець з McHenry, каже, все йде до того, що кількатижневі переговори між демократом, президентом Сенату John Cullerton і лідером республіканців Christine Radogno нарешті втіляться у конкретні дії.
Althoff припустила, що бюджет можуть прийняти вже цього тижня.
John Patterson, представник Cullerton, відмовився коментувати ймовірність прийняття бюджету цього тижня. Утім, як і Catherine Kelly, прес-секретар Rauner.
Нижче подаємо основні цифри майбутнього бюджету, навколо яких тривають дебати між демократами і республіканцями.
$11 млрд.: сума, яку штат зобов’язаний виплатити, станом на минулу п’ятницю, постачальникам послуг за наступних 60 днів, за даними контролера штату Іллінойс. Ця цифра – більша, ніж очікуваний загальний дохід за поточний рік 30 штатів; більша, ніж передбачувані податкові надходження, що надійдуть цьогоріч на Alaska, Montana, New Hampshire, North Dakota, South Dakota, Vermont та Wyoming разом узятих. Про це свідчать дані National Association of State Budget Officers.
$5,3 млрд.: за різними оцінками, саме стільки складе дефіцит бюджету станом на 30 червня, якщо нічого не зміниться, відповідно до даних Департаменту з питань управління та бюджету. Це більше, ніж 13% від того, що штат Іллінойс планує витратити цього фінансового року. Якщо бюджет не буде прийнято й далі, то в департаменті прогнозують дефіцит на суму $7 млрд. у червні 2018 року.
$1,7 млн.: сума, яку виділили кризовим центрам для жертв зґвалтування восени минулого року після того, коли губернатор-республіканець Bruce Rauner і законодавці-демократи погодилися прийняти тимчасовий бюджет, дія якого закінчилася 31 грудня. Про це повідомила Polly Poskin, виконавчий директор Коаліції з боротьби зі сексуальним насильством в Іллінойсі. Частина коштів пішла на оплату рахунків за попередній рік. Інша частина становить приблизно одну чверть від тієї суми, на яку 29 центрів у всьому штаті функціонують упродовж року. Відтак, клієнти змушені очікувати більше часу, аби отримати консультацію.
$0: сума, доступна на рахунках Monetary Award Program, яка допомагає школярам вступити до вишів. У тимчасовому бюджеті було виділено $321 млн. для 107 000 переможців. Тим часом, 162 000 школярів, які мали право на участь у цій програмі, залишились без допомоги. Більша половина школярів, яка має право на участь у МАР, повідомила, що невизначеність з фінансуванням негативно вплинула на їхні плани. Це з’ясувалося після того, коли Illinois Student Assistance Commission провела у грудні дослідження.
1 млн.: кількість людей, які минулого літа не змогли отримати послуги від соціальних служб United Way. Серед них є люди, які потребували послуг психіатра і лікування від залежності внаслідок зловживання різноманітними речовинами, постраждалі від побутового насильства. Служби також не надавали послуги з профілактики ВІЛ-інфекції. United Way у штаті Іллінойс повідомила, що 91% філіалів компанії припинили надавати послуги через відсутність фінансування.

Трамп звільняє призначених Обамою послів США

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers