rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Репортаж \ У містах України 1 січня пройшла смолоскипна хода з нагоди дня народження Степана Бандери
У Києві понад тисяча громадян після смолоскипної ходи центральними вулицями столиці провели народне віче з нагоди 108-ї річниці від дня народження провідника Організації українських націоналістів Степана Бандери. Смолоскипну ходу з цієї нагоди провели у багатьох містах України, зокрема, у Львові, Херсоні, Кропивницькому та Слов’янську.

Як передає УНІАН, організатори акції у Києві закликали учасників ходи згаслі факели віднести до автомобіля, який супроводжував ходу.
«Степан Бандера – це приклад того, як українці повинні боротися за свою націю», – заявив депутат Київської міської ради Ігор Мірошниченко.
«У той час, коли практично безнадійною була боротьба, власним прикладом Степан Бандера надихав мільйони українців і надихає сьогодні на священну боротьбу з нашим одвічним ворогом – москалем», – зазначив Мірошниченко.
Під час віча учасники зібрання вшанували пам’ять усіх своїх побратимів з представників партії «Свобода», які загинули у війні на Донбасі. Учасники віча наполягають, що події на Донбасі необхідно називати російсько-української війною. Після оголошення прізвищ полеглих українців натовп почав скандувати «Герої не вмирають, вмирають вороги!»
Також Мірошниченко звернув увагу, що «немає наразі святкування на державному рівні, але крок за кроком ми відвойовуємо свідомість українців, вчимо їх поважати українські традиції та українських героїв».
Організатори мітингу – партія «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» та Організація українських націоналістів (ОУН).
Під час мітингу депутат Київради Юрій Сиротюк заявив, що «вже тисячу років триває наша велика війна проти одвічного ворога – Москви».
«Цього року кияни можуть проходити в своєму вільному місті на проспекті Степана Бандери. Я вірю, що і в районах Москви колись буде проспект Степана Бандери, і ми пройдемося так само у цьому місті», – заявив Сиротюк.
На його думку, в Москві дуже бояться Бандери, бо він є справжнім символом України.

В Одесі під час смолоскипної ходи сталася сутичка

  Title
  Хода в Одесі
В Одесі приблизно 200 осіб взяли участь у смолоскипному «Марші честі», приуроченому до 108-ї річниці від дня народження Степана Бандери.
Активісти партії «Свобода», рухів «Сокіл», «Правий сектор», «Національний корпус» та інших з факелами в руках пройшли від пам’ятника Шевченку в однойменному московському Центральному парку культури до пам’ятника Дюку на Приморському бульварі, де відбулося віче.
«Ми організували цей марш, щоб вшанувати пам’ять провідника української нації Степана Бандери. Ця людина як політичний, військовий і підпільний діяч до самого кінця боролася за Україну», – сказав співорганізатор маршу Костянтин Василець.
Організатори акції і лідери одеських патріотичні організацій виступили з промовами, в яких згадали про героїв України та воїнів АТО. Загиблих вшанували хвилиною мовчання, а саме віче закінчили виконанням гімну України.
На шляху проходження центральними вулицями міста активісти викрикували патріотичні гасла і запалювали шашки. Їх супроводжували співробітники поліції.
Під час ходи сталася невелика сутичка, однак правоохоронці вчасно відреагували на провокацію і зупинили бійку.
Як уточнює «Думська», коли колона проходила на Строгановському мості і кричала «Бандера – герой», двоє перехожих вигукнули нецензурні слова. До них із криками «Сепари» кинулося кілька учасників маршу, але сутичці запобігли бійці Нацгвардії, які охороняли порядок під час масової акції.
Одесити, які в цей час відпочивали на Приморському бульварі, не очікували проведення такої ходи, однак пропустили учасників акції до пам’ятника Дюку.

В Житомирі відбулися смолоскипна хода та урочисте віче

  
Title  
 Мітинг у Херсоні
 
У Житомирі в рамках заходів з нагоди 108-ї річниці від дня народження Степана Бандери відбулися смолоскипна хода та віче. Приблизно сто учасників заходу розпочали ходу біля пам’ятника Тарасові Шевченку.
Скандуючи гасла «Слава нації!», вони пройшли вулицею Велика Бердичівська до Будинку правосуддя на Замковій горі, де провели урочисте віче. Учасники маршу тримали державні прапори України і червоно-чорні прапори. До заходу долучилися житомиряни, які прийшли на майдан Корольова до головної ялинки області. Учасників заходу охороняли правоохоронці.
Під час віча його учасники згадували Бандеру і хвилиною мовчання вшанували його пам’ять.
«Сьогоднішній день святкування 108-ї річниці від дня народження Степана Бандери є святом незалежного, вільного духу українців», – зазначали на вічі.

Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від дня народження одного з головних ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху заплановані у різних містах України.
Головні ж урочистості проходили в селі Старий Угринів, Калуського району, Івано-Франківської області, де народився відомий український політичний діяч.
Такі заходи вже стали традиційними і відбуваються щорічно 1 січня, в день народження провідника Організації українських націоналістів.

«Ігри героїв» у Києві

Патріарх та Україна зустріли Різдво Христове

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers