rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Спорт
Бокс

Віталій Кличко отримав звання «Вічного» чемпіона світу в суперважкій вазі

Всесвітня боксерська рада (WBC) на 54-му щорічному з’їзді оголосила легендарного чемпіона світу в суперважкій вазі за версією WBC українця Віталія Кличка «Вічним» чемпіоном світу в суперважкій вазі, повідомляє Братство Кличко.
«Немає нічого неможливого. Я народився в Радянському Союзі, великій країні, де професійний бокс був заборонений. У 1986 році я побачив, як Майк Тайсон став наймолодшим чемпіоном світу у важкій вазі і сказав друзям: «Знаєте, хлопці, одного разу я буду битися зі суперниками на кшталт цього. Одного разу я стану чемпіоном світу у важкій вазі. І я все ж підняв над собою цей зелений пояс, який раніше належав Тайсону і Мухаммеду Алі. Дуже важливо, щоб у людини була мрія і вона робила все для її досягнення», – заявив Кличко в своєму виступі на з’їзді.
3-разовий чемпіон світу Віталій Кличко, який також ще володів титулом WBO в 1999-2000 рр., є дворазовим чемпіоном WBC і володів титулом чемпіона світу за цією версією у 2004-2005 і 2008-2012 рр.
Двічі Віталій залишав свій титул вакантним після оголошення про завершення кар’єри, пішов, не програвши чемпіонський пояс суперникам, а в ранзі «Почесного» чемпіона WBC, провівши після другого завоювання титулу WBC 9 чемпіонських захистів поспіль.
Віталій зрівнявся за цим показником захистів титулу з іншими легендарними чемпіонами минулих років: Джо Фрейзером, Майком Тайсоном і Ленноксом Льюїсом, з яким Віталій Кличко влаштував одну з найбільших битв в історії боксу, визнану WBC найкращим боєм десятиріччя в суперважкій вазі.
Зазначимо, також Кличко продовжує очолювати рейтинг найкращих суперважковаговиків планети за версією авторитетного американського журналу The Ring Magazine вже 600 тижнів поспіль (11 з половиною року).

  Title
  

Боротися з Володимиром Кличком за титул чемпіона світу

за версією WBA буде Джошуа

У ніч на неділю, 11 грудня, британський боксер Ентоні Джошуа переміг нокаутом у бою проти американця Еріка Моліни і став претендентом на титул чемпіона світу за версією WBA у важкій ваговій категорії, який належить Володимирові Кличку.
Про це повідомляє агентство Associated Press.
Як зазначається, бій завершився в середині другого раунду. Суддя змушений був зарахувати нокаут, коли Моліна впав після серії ударів Джошуа.
Таким чином Джошуа виграв свій 18-й бій з початку професійної кар’єри після перемоги на Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні.
До цього дня британець залишається непереможеним і володіє чемпіонським поясом за версією IBF. Минулого разу він захистив свій титул у квітні.
WBA дозволила провести бій британця з Кличком навесні майбутнього року. Він може пройти на легендарному стадіоні «Вемблі» в Лондоні.
Зазначимо, український суперважкоатлет Володимир Кличко продовжує очолювати рейтинг кращих суперважковаговиків планети за версією авторитетного американського журналу The Ring Magazine.

Футбол

«Шахтар» у Києві обіграв «Динамо» в напруженому матчі з перевагою в один м’яч

  
Title  
  
На НСК «Олімпійський» у Києві у понеділок, 12 грудня, відбувся центральний матч 18-го туру УПЛ, в якому «Динамо» поступилося «Шахтарю» з рахунком 3:4.
Поєдинок між грандами українського футболу став 50-м у рамках національної першості, зазначає «Телеграф».
Голи: Мораес, 1; Рибалка, 29; Бесєдін, 90+2-Хачеріді, 3 (а/г), 88 (а/г); Фред, 50; Феррейра, 58.
Вилучення: Мораес, 60; Рибалка, 90+5.
Команди почали матч без розвідок, і вже на перших хвилинах гри рахунок був 1:1. Спочатку Мораес забив один з найшвидших голів у чемпіонаті. Але вже через кілька хвилин Хачеріді зрізав м’яч головою в свої ворота після навісу від «гірників» зі штрафного. У першому таймі гравці «Динамо» змогли забити красивий гол (Рибака зі штрафного).
У другому таймі все стало з ніг на голову. «Гірники» змогли забити два швидкі голи на своїх контратаках: Фред, а потім і Феррейра. Господарі поля могли одразу ж зрівняти, але Гармаш пробив вище. У цій же атаці Мораес щось не поділив із гравцями «Шахтаря», після чого був справедливо вилучений.
До кінця гри залишалося ще багато часу. І «гірники» скористалися численними контратаками – ще один автогол Хачеріді. Потрібно віддати належне господарям поля, які змогли забити в меншості – гол Бесєдіна головою 3:4.
Після цього матчу «Шахтар» набрав 50 очок, у «Динамо» – 37 очок.
Склади:
«Шахтар»: П’ятов – Срна, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі – Степаненко, Фред – Марлос, Коваленко, Бернард – Феррейра.
Запасні: Шевченко, Бутко, Кривцов, Малишев, Тайсон, Дентіньо, Борячук.
«Динамо»: Рудько – Віда, Бурда, Хачеріді, Макаренко – Рибалка, Сидорчук, Буяльський – Ярмоленко, Гонсалес – Мораес.
Запасні: Коваль, Антунеш, Циганков, Корзун, Гармаш, Гусєв, Бесєдін.
Нагадаємо, раніше «Шахтар» дізнався, хто буде суперником по 1/16 фіналу Ліги Європи – він зустрінеться з іспанською «Сельтою».

Шовковський завершив кар’єру

Воротар київського «Динамо» Олександр Шовковський завершив кар’єру у клубі.
«Хоча цей момент, як мовиться, витав у повітрі і для багатьох був цілком очікуваним, все одно він настав раптово», – повідомляється на офіційному сайті ФК «Динамо».
«Після завершення принципового матчу проти «Шахтаря» в роздягальню київського «Динамо» зайшов багаторічний голкіпер і капітан нашої команди. Олександр міцно обняв кожного – партнерів по команді, тренерів, персонал команди, президента – і подякував усім за роки, проведені разом, в одному клубі, яким він був відданий впродовж усієї своєї кар’єри», – наголошується в публікації.
«Все має свій початок і свій кінець. Підійшла до завершення і моя більш, ніж 20-річна кар’єра гравця. Всі ці роки я був щасливим, коли захищав кольори клубу «Динамо» Київ. У моїй кар’єрі були як перемоги, так і поразки, як тріумфи, так і невдачі. Я був щасливим тут усі ці роки, але тепер прийняв рішення завершити кар’єру. Настав час сказати «дякую» клубу та вболівальникам!» – заявив Шовковський.
Олександр Шовковський виступав за «Динамо» з 1993 року. На його рахунку – 656 матчів за команду у всіх турнірах, зокрема, 426 – у чемпіонаті України.
Шовковський – 14-разовий чемпіон України та 11-разовий переможець Кубка України. Він був основним воротарем «Динамо», коли кияни виходили до півфіналу Ліги чемпіонів 1998/99.
Крім того, на рахунку воротаря 92 матчі у складі збірної України. Разом з національною командою Шовковський виходив до чвертьфіналу чемпіонату світу 2006 року.

Фінал Кубка України з футболу

у 2017 році відбудеться в Харкові

Виконком Федерації футболу України на засіданні в понеділок, 12 грудня, ухвалив рішення про проведення фінального матчу Кубка України з футболу 2017 р. в Харкові.
«Ми перемогли! Виконком Федерації футболу України щойно ухвалив рішення – Фінал Кубка України в 2017 році пройде в Харкові!» – написала на своїй сторінку в Facebook голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.
На проведення фіналу також претендували Львів і Суми.
Як повідомлялося, 6 жовтня голова Харківської ОДА та президент ФФУ Андрій Павелко підписали меморандум про співпрацю ОДА та ФФУ. Документ передбачає співпрацю в сфері розвитку та популяризації футболу. 15 листопада на стадіоні «Металіст» пройшов перший за три роки міжнародний матч – «Україна – Сербія».
9 грудня виконком Європейського футбольного союзу затвердив Харків у списку українських міст, які можуть приймати матчі Ліги Чемпіонів і Ліги Європи.

Роналду вчетверте виграв «Золотий м’яч»

Португальський нападник мадридського «Реала» Кріштіану Роналду виграв голосування французького видання France Football за звання найкращого гравця світу.
Нагорода, яку цього року France Football вручає окремо від ФІФА, дістанеться португальцю вчетверте.
Раніше він був нагороджений «Золотим м’ячем» у 2008, 2013 і 2014 роках.
Додамо, що сам Роналду на церемонію не прилетів, оскільки перебуває разом з «Реалом» в Японії, де королівський клуб скоро зіграє на клубному Кубку світу.

Баскетбол
  
  

«Будівельник» розгромив «Хімік»

Київський «Будівельник» розгромив команду «Хімік» з м. Южне у центральному матчі ігрового дня української баскетбольної Суперліги, повідомляє УНІАН. Матч завершився з рахунком 70:49, а найрезультативнішими гравцями киян стали американські легіонери ДіДжей Стефенс і Генрі Дукат, які набрали по 15 очок.
Незважаючи на поразку, «Хімік» із двома поразками в пасиві залишається лідером регулярного чемпіонату Суперліги. У «Будівельника», який розташувався на другому місці в турнірній таблиці, чотири поразки.
В інших матчах дня відзначимо черговий успіх одеської «БІПИ», яка несподівано легко розгромила «Черкаських Мавп». У складі «Мавп» дебютував екс-форвард збірної України Олександр Кольченко, але він за гру набрав лише чотири очки.

Результати матчів:
«Хімік» (Южне) – «Будівельник» (Київ) – 49:70 (14:15, 13:14, 8:24, 14:17)
Х: Сміт (15), Лав (9 + 7 підбирань)
Б: Стефенс (15 + 5 підбирань), Дукат (15 + 5 передач), Анісімов (11 + 9 підбирань), Луценко (9), Дроздов (8 + 4 підбирання + 5 передач).
«БІПА» (Одеса) – «Черкаські Мавпи» – 83:58 (26:16, 19:18, 18:13, 20:11)
Б: Артамонов (23 + 6 передач), Фандерберк (15 + 9 підбирань + 4 передачі), Антонець (14), Ткаченко (12), Челован (9)
ЧМ: Чумаков (12), Девіс (12), Кальніченко (10).
«Політехнік» (Харків) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 77:88 (26:17, 15:24, 10:26, 26:21)
П: Арабаджі (18 + 5 передач), Козлов (17 + 5 передач), Бест (13 + 8 підбирань), Рочняк (12), Столікер (12)
Кр: Шундель (23 + 7 втрат), Бояркін (19 + 8 підбирань + 4 передачі), Тихонов (18 + 8 підбирань), Мальчевський (13).
«Волиньбаскет» (Луцьк) – «БК Запоріжжя» – 56:73 (16:28, 12:15, 11:17, 17:13)
В: Дикий (16 + 6 підбирань), Рудаков (12 + 9 підбирань)
З: Конате (21 + 9 підбирань), Буренко (16 + 5 передач), Овдєєнко (11 + 5 підбирань).
«Кремінь» (Кременчук) – «МБК Миколаїв» – 66:63 (16:13, 19:21, 16:19, 15:10)
Кр: Хамзаєв (20), Байда (16 + 5 підбирань), Скрипець (8 + 11 підбирань)
М: Кушніров (18), Тонченко (14 + 5 підбирань), Іванов (13), Анікієнко (9 + 13 підбирань + 4 блок-шоти).
Нагадаємо, в жовтні «Будівельник» поступився «Хіміку» в усіх періодах, окрім останнього (15:15), підсумковий рахунок матчу – 62:81.

Біатлон
 Title 
  

Українки виграли «бронзу»

на етапі Кубка світу в Словенії

Жіноча збірна України з біатлону стала бронзовим призером в естафеті 4х6 км на другому етапі Кубка світу в словенській Поклюці.
Перший успіх у сезоні «синьо-жовтої» команди принесли Ірина Варвинець, Юлія Джима, Олена Підгрушна і Анастасія Меркушина, повідомляє «Укрінформ».
Перемогли німкені, які в суперечці за «золото» на 10,1 секунди випередили біатлоністок Франції.
Всього на старт вийшли 23 естафетні команди.
Третій етап Кубка світу з біатлону пройде 15-18 грудня в Нове Место (Чехія).

Теніс

Новим тренером Світоліної буде іспанець Габріель Урпі

Після закінчення нинішнього тенісного сезону перша «ракетка» України харків’янка Еліна Світоліна завершила співпрацю зі своїм британським тренером Єном Г’юзом.
Новим наставником Еліни став відомий іспанський фахівець Габріель Урпі, повідомляє Top Five.
«Новий тренер української тенісистки, Габріель Урпі, свого часу працював з екс-першою «ракеткою» світу Аранчею Санчес-Вікаріо, а також з переможницями турнірів Великого шолома Кончітою Мартінес та Флавією Пеннеттою», – зазначається у повідомленні.
Крім цього, консультантом Світоліної стане француз Тьєррі Асьйон, а новим спаринг-партнером – британець Ендрю Беттлз, який раніше співпрацював з екс-першою «ракеткою» світу сербкою Аною Іванович.
Краща українська тенісистка проведе передсезонну підготовку у Парижі, звідки вирушить до австралійського міста Брісбен, де на початку січня виступить на своєму першому турнірі 2017 року.

Олексій Шведов: Хочемо виграти Суперкубок і чемпіонат

Ольга Саладуха: «Лікарі наполягали на операції. Та жоден не гарантував, що не залишуся інвалідом»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers