rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Yuzgaz хоче відсудити дозвіл на розробку Юзівської площі
Компанія Yuzgaz B. V. (Нідерланди) просить Окружний адміністративний суд Києва визнати протиправною відмову Кабінету міністрів у поступці їй частки в угоді про розділ продукції за розробкою Юзівської площі і зобов’язати уряд схвалити її участь у цьому проекті.

Про це «Українським новинам» повідомили в інформаційній довідці адмінсуду. Позов було подано до Кабінету міністрів і Міністерства енергетики та вугільної промисловості 8 грудня.
Представники Yuzgaz поки що не прокоментували цю подію.
У жовтні 2015 року товариство з обмеженою відповідальністю «Надра Юзівська» (контролюється НАК «Надра України») оголосило новий конкурс із залучення інвестора для реалізації СРП на Юзівській площі замість компанії Shell, що відмовилася від участі в цьому проекті.
Переможцем конкурсу наприкінці липня поточного року була оголошена Yuzgaz B.V., але 2 листопада Кабінет міністрів відмовив ТОВ «Надра Юзівська» у поступці Yuzgaz B.V. частки в проекті розробки Юзівської площі.
Yuzgaz B.V. була заснована фондом прямих інвестицій Emerstone Energy для участі в конкурсі за проектом розвідки та видобутку вуглеводнів у межах ділянки Юзівська на умовах угоди про розподіл продукції (СРП) з урядом України.
Emerstone Energy входить до Emerstone Capital Partners бізнесмена Ярослава Кінаха (Jaroslav Kinach).
У 1990-х року Кінах очолював представництво Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в Україні.
ТОВ «Надра Юзівська» заявляло, що Yuzgas має намір інвестувати в розвідку ділянки близько 200 млн. доларів протягом 5 років, з яких 20-30 млн. доларів – у 2016 році. Юзівська ділянка надр розташована у Дніпровсько-Донецькому нафтогазоносному басейні на території двох областей: Донецької та Харківської. Площа ділянки становить 7886 кв. км.

Організований саботаж: чому влада зволікає з легалізацією видобутку бурштину

НБУ готує реформу державних банків

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers