rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Оточення лідерів «Народного фронту» зможе розпиляти чверть мільярда на закупівлі Аваковим гібридів Mitsubishi
Середня ціна гібридних автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV, які поліції погодилася постачати фірма з орбіти лідерів «Народного фронту», завищена на $10 млн. або майже на 270 млн. грн. Ініційоване у Верховній Раді скасування мита для ввезення цих машин ще збільшить прибуток.

Про це йдеться у публікації Сергія Щербини та Олексія Тамразова.
16 листопада поліція оголосила закупівлю «для потреб оборони» гібридних автомобілів. Єдиним учасником переговорної процедури стало ТОВ «Ніко Діамант» із пропозицією 959,41 млн. грн. за 635 автівок.
Таким чином, один автомобіль для поліції коштував 1,51 млн. грн. або близько $58,60 тис.
Хоча раніше міністр МВС Арсен Аваков анонсував ціну в $53 тис. При цьому, попри обіцянки Авакова закупити авто в найвищій комплектації, в оприлюднених поліцією вимогах до предмета закупівлі йдеться про базову комплектацію.
У Німеччині Mitsubishi Outlander PHEV коштує майже $42 тис. з урахуванням 19% ПДВ. У країнах Євросоюзу в автосалонах такі авто коштують $40-43 тис. В Японії даний Mitsubishi Outlander PHEV з урахування 8% податку на продаж буде коштувати в автосалоні майже $31 тис., відповідно, після сплати всіх податків і акцизу, в Україні цей автомобіль мав би коштувати $42,70 тис. З урахування додаткового обладнання для поліцейських машин, їх вартість не повинна перевищувати $44 тис.
Крім того, з урахування великих обсягів закупівлі та 100% передплати, поліція могла розраховувати на значну знижку від автодилера, натомість, отримала 36% націнки. Крім того, у вересні в Раду було внесено законопроект про скасування сплати імпортного мита для ввезення цих авто. Відповідно, економія постачальника збільшиться ще на $3 тис. за авто.
Компанія «Ніко Діамант» входить до групи «Ніко», яка є крупним імпортером іномарок. Співвласником фірми через ТОВ КУА «Ковін Капітал» є виходець з Чернівців Володимир Гнатишин. Він раніше був бізнес-партнером нинішнього міністра юстиції Павла Петренка, одного з найближчих соратників лідера «Народного фронту» Арсенія Яценюка. Гнатишин також був одногрупником Олексія Бурбака – брата лідера фракції «Народний фронт» у Раді Максима Бурбака. Брат Гнатишина, Валентин, на початку 90-х був бізнес-партнером Яценюка. Одним з лідерів «Народного фронту» є і міністр МВС Аваков.
Навесні цього року за корупцію та відмивання грошей президент компанії «MMC Automotores» (дистриб’ютор Mitsubishi в Бразилії) Роберт де Маседо було засуджений до 4 років в’язниці.
Від «Наших грошей»
Впродовж останніх років українська поліція отримувала відповідно до угоди з Японією автомобілі Toyota Prius – усього 1568 шт. За даними «Наших грошей», у 2015 р. бельгійська компанія «Toyota Motor Europe» ввозила їх для ДП «Держекоінвест» по $28 тис.
Із 2016 року всі постачання негібридних Mitsubishi Outlander в Україну йшли від словенської компанії «BLG Logistics BLG CarShipping Koper d.o.o.» на адресу українських фірм ТОВ «Торговий дім – Ніко» і ТОВ «Ем Ем Сі Україна».
«Торговий дім – Ніко» зареєстровано на КУА «Ковін Капітал», яка належить Гнатишину, точніше, вірґінському офшору «ІФЛ інтернешнл файненс енд лізінг лімітед» (бенефіціарами вказані Катя Апостолоу та Віоларіс Яннакіс з Кіпру).
«Ем Ем Сі Україна» записане на голландську фірму «Емсі-Ніко Бі. Ві.», а кінцевими бенефіціарами є британська «Ніко Холдінг Енд Інвестмент Лімітед», Іван Ніколайчук та японська «Mitsubishi Corporation».

Міноборони купило за 12 мільйонів свої ж парашути, незаконно списані за підробленими документами

Родовища бурштину віддали психологу з Чернівців та кіпріотам «гаманця» Лукашенка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers