rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Спорт
Бокс

Ломаченко здобув дострокову перемогу над Уолтерсом і захистив пояс WBO

Чемпіон світу за версією Всесвітньої боксерської організації (WBO) українець Василь Ломаченко здобув дострокову перемогу над Ніколасом Уолтерсом з Ямайки і вперше захистив чемпіонський пояс у другій напівлегкій вазі (до 58,967 кг).
Ломаченко домінував протягом усього поєдинку, який відбувся в ніч на неділю, 27 листопада, в Лас-Вегасі (США), і в підсумку переміг технічним нокаутом, повідомляє Укрінформ.
Після сьомого раунду команда ямайця вирішила не продовжувати бій. Ця поразка стала першою в кар’єрі Уолтерса.
Для дворазового олімпійського чемпіона Ломаченка це був восьмий бій на професійному рингу, в якому Василь здобув сьому перемогу (5 достроково).
«Уолтерс – хороший боєць. Він дуже сильний, але сьогодні він просто стояв і захищався, завдяки чому я легко переміг», – заявив Ломаченко.
«Перемоги отримують не лише завдяки силі і швидкості. Багато речей мають значення. Треба багато тренуватися і бути універсальним у рингу. Саме поєднання всіх цих речей робить мене таким сильним», – пояснив свій успіх українець.
Знаменитий промоутер Боб Арум, компанія якого, Top Rank, опікується Ломаченком, впевнений, що його підопічний є великим спортсменом.
Про це 84-річний промоутер заявив після перемоги Ломаченка над ямайцем Ніколасом Уолтерсом.
«Я зовсім не здивований, що він переміг. Я найбільше вболівав за нього зі самого початку. Він – великий. Кожному, хто любить бокс, повинен подобатися його стиль. Люди, які дивляться його бої, будуть заново закохуватися в бокс. Він є кращим, ніж усі ці звичайні бійці. У нього є особливий талант, якого ми раніше ніколи не бачили», – вважає Арум.
Зазначимо, що Боб Арум входить у Зал слави боксу як промоутер. Цього року він відзначає 50-річчя своєї кар’єри, протягом якої організовував бої таких легендарних боксерів, як Мухаммед Алі, Джордж Формен, Флойд Мейвезер, Менні Паккьяо, Оскар де ла Хойя та інших.
Арум став шанувальником Ломаченка після виступу українця на Олімпіаді-2012 у Лондоні, де боксер завоював золоту медаль.

На Євро-2016 з боксу серед жінок українки здобули «срібло» і «бронзу»

У столиці Болгарії, Софії, завершився Чемпіонат Європи 2016 року з аматорського боксу серед жінок.
Українки змогли завоювати у Болгарії дві нагороди, повідомляє xsport.ua.
«Срібло» у свою скарбничку поклала Тетяна Коб, яка представляла нашу країну на Олімпійських іграх у Ріо і дійшла там до чвертьфіналу.
Для Тетяни це вже друга нагорода на континентальній першості. У 2009 році вона стала чемпіонкою Європи в Миколаєві.
У ваговій категорії до 69 кг бронзову нагороду завоювала Тетяна Петрович, яка в півфіналі поступилася туркені Семі Галіскан з рахунком 0:3 (35:40, 36:40, 36:40).
Додамо, що у загальнокомандному медальному заліку Україна посіла шосте місце.

Футбол

Романа Яремчука визнали найкращим гравцем Ліги Парі-Матч у жовтні

За результатами голосування, у проекті, організованому Українською Прем’єр-лігою та ТМ «Parimatch», переможцем у жовтні став молодий футболіст з ФК «Олександрія» Роман Яремчук. Він визнаний вболівальниками найкращим гравцем Ліги Парі-Матч у жовтні.
Нагадаємо, щомісячний конкурс проходить у два етапи. На першому: наставники всіх клубів УПЛ визначають топ-футболістів місяця. За умовами, кожний тренер називає лише одного гравця, крім представника свого клубу, зазначає «Укрінформ». Так, у жовтні тренери назвали сім прізвищ найбільш перспективних, на їхню думку, спортсменів.
Далі за найкращого гравця жовтня голосували вболівальники. Всього у голосуванні взяли участь близько 20 тисяч прихильників футболу. Результат їхнього вибору такий: Роман Яремчук – 45% голосів, Марлос – 41%, Андрій Ярмоленко – 6%, Богдан Бутко – 4%, Даріо Срна – 2%, Фред і Артем Філімонов – по 1%.
Отже, вітаємо нову надію національного футболу – Романа Яремчука – з дебютною перемогою у новому конкурсі УПЛ і ТМ «Parimatch».
Нагадаємо, що наприкінці жовтня форвард ФК «Олександрія» Роман Яремчук у матчі 12-го туру української Прем’єр-ліги проти полтавської «Ворскли» забив найшвидший гол в історії чемпіонату України на рівні вищих дивізіонів.

«Шахтар» розгромив «Коньяспор» і має максимальну кількість очок у групі Ліги Європи УЄФА

Футболісти донецького «Шахтаря» у чудовому стилі обіграли турецький «Коньяспор» у поєдинку 5-го туру групового раунду Ліги Європи УЄФА – 4:0.
Гірники досягли абсолютного результату у 5-ти матчах групи Н – 15 очок, різниця голів – 17:3, повідомляє «Укрінформ».
Перший м’яч у цій грі на 10-й хвилині відправив у свої ворота захисник гостей Абдулкерім Бардакчі після прострілу хавбека «гірників» Бернарда, який на 74-й хвилині відзначився і власним голом. Окрім того, у команді «Шахтар» забивали Дентіньйо (36) та Едуардо (66).
На матчі працювала шотландська бригада суддів на чолі з Кевіном Кленсі.
В іншій зустрічі квартету Н бельгійський «Гент» і португальська «Брага» зіграли внічию – 2:2.
Становище у групі після 5-ти турів: «Шахтар» – 15 очок, «Брага» – 6, «Гент» – 5, «Коньяспор» – 1.
Додамо, що раніше того ж дня футболісти луганської «Зорі» поступилися у Туреччині «Фенербахче» (0:2) у матчі 5-го туру групового раунду Ліги Європи УЄФА.
М’ячі на стадіоні «Шюкрю Сараджоглу» у Стамбулі забили: Мирослав Стох (59-а хвилина) та Сімон К’єр (67). На 92-й хвилині з поля був вилучений захисник «Зорі» Едуард Соболь.

  Title
  

Збірна України з футболу серед ветеранів перемогла

на «Кубку легенд» у Чикаго

Національна збірна України серед ветеранів стала переможцем міжнародного турніру Cup of Legends, який відбувся минулими вихідними у Чикаго.
У фінальному матчі українська збірна у напруженій боротьбі перемогла команду української діаспори Чикаго FC «Connection» з рахунком 3:2. Голи у складі переможців на рахунку Віталія Самойлова, Андрія Оксимця та Дмитра Пінчука, повідомляє football24.ua.
За збірну України виступали такі ветерани: Мирон Маркевич, Віктор Мороз, Едуард Цихмейструк, Іван Яремчук, Сергій Нагорняк, Володимир Єзерський, Віталій Косовський, Віталій Рева, Сергій Беженар, Віталій Самойлов, В’ячеслав Свідерський.

Боротьба

Юлія Ткач та Оксана Гергель виграли фінальний турнір Гран-Прі

У столиці Азербайджану, Баку, завершилися змагання фіналу Golden Grand Prix 2016 року з вільної, жіночої та греко-римської боротьби.
На одному з найпрестижніших турнірів у календарі об’єднаного світу боротьби українці поповнили скарбничку збірної п’ятьма медалями.
У перший день «срібло» для України виборов представник вільної боротьби Ален Засєєв (вагова категорія до 125 кг).
Три медалі на рахунку наших дівчат. Найвищу сходинку на п’єдесталі пошани посіли аспірантка Львівського державного університету фізичної культури Юлія Ткач (до 63 кг) та випускниця цього ж вишу Оксана Гергель (до 60 кг). «Бронзу» здобула ще одна львів’янка – Тетяна Кіт (до 55 кг). Зазначимо, що всі троє є вихованками Львівського училища фізичної культури.
В останній день змагань третє місце у ваговій категорії до 130 кг посів борець-класик, випускник аспірантури ЛДУФК Олександр Чернецький.

Сумо

Українці здобули 18 нагород на Кубку світу

  
Title  
  
18 медалей завоювали представники України на змаганнях Кубка світу зі сумо, що завершилися у Мінську. Усього у столиці Білорусі за перемогу боролися представники дев’яти команд, повідомили у прес-службі Мінмолодьспорту.

«Золото» для української збірної здобули Аліна Бойкова (вагова категорія 65 кг), Марина Максимова (80 кг) та Марія Дробоян (понад 80 кг). Четверту нагороду вищого ґатунку виграла наша команда у складі Важі Даіаурі, Сергія Соколовського, Антона Чеєва та Дмитра Чмихова», – зазначили у прес-службі.

Мають «синьо-жовті» й командне жіноче «срібло» (Іванна Березовська, Марія Дробоян, Вікторія Рогова та Тетяна Скирда). Ще дві срібні нагороди здобули Олександр Верасюк і Марія Дробоян в абсолютній вазі.

Третю сходинку на Кубку світу посіли Вікторія Рогова (80 кг), Іванна Березовська (абсолютна вага та понад 80 кг), Костянтин Булатов (85 кг), Олександр Вересюк (понад 115 кг), Микола Кожухов (115 кг), Максим Олешко (абсолютна вага), Анатолій Хлюстін (85 кг), Дмитро Чмихов (115 кг) та Сергій Соколовський (абсолютна вага і понад 115 кг).

Раніше повідомлялося, що українські сумоїсти вибороли на чемпіонаті Європи 72 медалі.


Легка атлетика
  Title
  

Українка виграла міжнародний напівмарафон на Мартиніці

Дарка Михайлова з Білої Церкви перемогла у міжнародному напівмарафоні Semi Marathon International de Fort de France на острові Мартиніка.
Дистанцію 21 км 097 м українка подолала за 1 годину 20 хвилин 03 секунди, повідомили у прес-службі Федерації легкої атлетики України.
«Француженку Аделін Рош, яка фінішувала другою, Дарка випередила на 1 хвилину 22 секунди», – зазначили у прес-службі.
Додамо, що раніше, у листопаді, Михайлова чудово виступила у Франції. Вона встановила особистий рекорд з бігу на 10 км (друге місце) на змаганнях у Морле та перемогла на кросі в Ренні.
Як повідомлялося, наприкінці вересня у перші два дні змагань на Чемпіонаті світу з легкої атлетики серед ветеранів, який стартував в австралійському Перті, українські спортсмени завоювали три золоті й одну срібну медалі.

Шахи

Ганна Музичук виборола «бронзу» на турнірі зі швидких шахів у Мюнхені

У Мюнхені закінчився представницький турнір зі швидких шахів «Beautiful Minds – Krulich Cup 2016», у якому брали участь сестри з України, випускниці Львівського державного університету фізичної культури Анна та Марія Музичук.
Як інформує офіційний сайт Федерації шахів України, з результатом 8 очок з 11-ти можливих Анна Музичук розділила друге-третє місця з британцем Найджелом Шортом, але за додатковими показниками посіла третю позицію.
Її молодша сестра, екс-чемпіонка світу Марія Музичук, набрала 5,5 очок, що принесло їй підсумкове сьоме місце.
Зазначимо, що перемогу з результатом 8,5 очок здобув іспанець Франсіско Вальєхо.
Додамо також, що окрім українок, у змаганнях брали участь представники Німеччини, Іспанії, Австрії, Болгарії, Англії та Ірану.

Біатлон

Віта Семеренко повернулася до тренувань

Біатлоністка Віта Семеренко, яка разом з подругами по збірній України виграла «золото» в естафеті на зимовій Олімпіаді-2014 у Сочі, а у вересні поточного року стала мамою, приступила до тренувань і планує ще в нинішньому сезоні взяти участь у змаганнях.
«У мене все добре. Вже п’ятий день тренуюся. Спочатку у тренажерному залі 40 хвилин, потім у басейні – 35 хвилин. Передаю привіт усім уболівальникам, скоро побачимося», – цитує Віту Семеренко Xsport.
Додамо, що Валентина Семеренко тренується за індивідуальною програмою в Поклюці (Словенія) і планує, за її словами, виступити на змаганнях цього сезону.
Нагадаємо, що в стартових гонках етапу Кубка світу-16/17 в Остерсунді (Швеція) українці в змішаних гонках посіли 9-е та 10-е місця.

Дмитро Підручний: «Люблю бігти перший етап естафети»

Ігри героїв: чоловіки, які можуть усе

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers