rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Запрошення у «Подорож до прекрасного»
Title  
 Марія Климчак  
  Title
  Title
  Світлана Моїсеєва. «Грушки»
Український Національний музей запрошує на виставку київських художників Володимира Подлевського та Світлани Моїсеєвої, яка відкривається 4 листопада 2016 року і триватиме до кінця місяця.

Виставка мистецького подружжя Володимира Подлевського та Світлани Моїсеєвої відкриває всім, залюбленим у професійне мистецтво, цілий Всесвіт у фарбах, образах, ідеях. В основі виставки – яскраві натурні речі, символічно-абстрактні картини, живопис, наповнений традицією національних свят, під час яких людина розкриває свою красу. Яскравий творчий дует – вони близькі і, водночас, не схожі за ознаками свого стильового мовлення, за образно-емоційним наповненням мистецьких творів.
Проникливо-ліричні одкровення Світ­ла­ни Моїсеєвої звучать особливо зво­рушливо і по-жіночому принадно поряд з модерністською серією Володимира Подлевського. Лейтмотивом творчості художника є ідея мандрів, яка може мати різні потрактування. Воістину дивовижні картини створює Володимир з морських хвиль, майстерно вписуючи у полотно океанський простір з місячними доріжками, зі сонячними мостами. Біля таких полотен ти відчуваєш під ногами пісок, а над головою – легіт вітру і безкрає небо. «Центральний образ циклу – Океан, душа світу. Вода несе у собі потужну енергію життя, священну архаїчну силу», – розповідає майстер. Саме, щоб підкреслити божественну природу океану, автор змалював його у золотих, срібних та мідних тонах. Поцілунок далекої Індії та багатоголосся поліського краю – ось та вісь, навколо якої обертається художній світ Володимира Подлевського під знаком гармонії і злагоди.
Володимир Подлевський народився 11 жовтня 1960 року в місті Андрушівці, на Житомирщині. У 1985 році закінчив Львівський інститут прикладного та декоративного мистецтва. Член Національної Спілки художників України. Працює і виставляється в техніці станкового живопису і левкасу. Учасник всеукраїнських, закордонних, міжнародних виставок та фестивалів. Протягом 1990-2016 років провів понад 30 персональних виставок в Україні та США. Його роботи зберігаються в обласних художніх музеях України, в колекції Українського інституту сучасного мистецтва та Українського Національного музею в Чикаго, в Університеті наук і мистецтв (Оклахома, США), у приватних колекціях в Україні та за кордоном.
Світлана Моїсеєва, дружина художника, народилася 27 березня 1977 року в місті Чернігів. У 1990 закінчила Чернігівську художню школу. З 1998 до 2003 рр. навчалась іконопису в майстерні Джоса Обдебіка, при церкві св. Архістратига Михаїла, м. Гєнк, провінція Лімбург, Бельгія. Працює в галузі іконопису та станкового живопису. Учасниця виставок в Україні та за кордоном. Твори зберігаються в приватних колекціях України, Росії, країн Західної Європи та Америки. Тонке бачення кольору та насичені натхненням сюжети розповідають нам про верлібри дитинства і буденність життя. Світлана – найчарівніша і найромантичніша серед жінок-художниць, тож усе, що народжується під її руками, наділено чарівністю. Звичайні речі, дитячі іграшки, квіти і солодкі дари природи в картинах створюють новий світ, в якому присутня святковість.
Відкриття виставки відбудеться у п’ятницю, 4 листопада 2016 р., о 7-й годині вечора, в приміщенні музею за адресою: 2249 W. Superior St. Chicago, IL 60612. Вхід на відкриття виставки – $10.
Вас чекає приємне товариство у гостинному колі музейників.

Title  Title
 Володимир Подлевський. «Море»

Українська Православна церква Святої Покрови Київського Патріархату святкує славних 65!

Нове покоління для нової України!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers