rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Низький уклін вам, шановні захисники України!
  Title
  Title
  Title
14 жовтня всі українці світу відзначали Свято Святої Покрови і День Захисника України. В Чикаго це свято пройшло на високому рівні.

Ще з козацьких часів Свята Покрова вшановувалась, як Покровителька землі української. Козаки Запорізької Січі завжди в похід брали з собою образ Матінки-Покрови.
Чиказька українська громада численно зійшлась біля Церкви Андрія Первозванного в Блуміндейлі, в неділю, біля пам’ятника Небесній Сотні, де була відправлена Панахида за всіх, хто віддав своє життя за Волю  і Незалежність України.
На відзначення цього свята до Чикаго прибули почесні гості:
Посол України в США п. Валерій  Чалий з дружиною Людмилою;
Конгресмен Пітер Роскам з дружиною;
Генеральний Консул України в Чикаго Лариса Герасько.
Молебень біля пам’ятника Небесній сотні відправили:
о. Віктор Полярний, о. Микола Бурядник, о. Михайло Лещишин.
Після Молебня до всіх присутніх звернулася Генеральний Консул України в Чикаго Лариса Герасько. Після її душевної промови до слова був запрошений Посол України в США Валерій Чалий.
Перед присутніми виступили також Голова УККА Ігор Дячун, Конгресмен Пітер Роскам, о. Микола Бурядник, Голова ОЧУСУ п. Богдан Юринець, організатор Автомайдану в ЧикагоМихайло Глебів та учасник бойових дій в Україні Олександр Місюра.
День Захисника України відзначають з метою вшанування мужності, героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України.  Цього року це свято відзначається втретє.  Велику працю вклали у підготовку свята члени парафії Андрія  Первозванного.  Чудово співав церковний хор під керівництвом Андрія Кулешка, діти суботньої школи в українських строях вітали гостей. Такі свята ніколи не обходяться без участі ветеранів, які і цього разу віддали данину пам’яті героям України. На святі були присутні громадські організації Чикаго, представники духовенства.
Інша частина української громади взяла активну численну участь у Прощі на Святу Гору у Вісконсині, де також молились за тих, хто геройською смертю поліг за незалежність Рідного Краю. Тут, далеко від рідної батьківщини, наші почуття ще більше загострюються, ми постійно є учасниками подій в Україні. Діаспора допомагає чим може воїнам АТО, їхнім сім’ям. Ми мусимо бути, кожен з нас, маленькими інформаційними центрами, щоб люди всього світу знали, що є на світі Україна, є український народ,  який  бореться за свободу і незалежність своєї Батьківщини. На цьому наголошував і наш Патріарх УГКЦ Святослав Шевчук.
Після урочистої частини свята всіх було запрошено до гостинної зали при парафії на перекуску і концерт.
Приємною несподіванкою було вручення Послу України в США Валерію Чалому Ордена «За жертовність і любов до України», який передав з України Патріарх Філарет. Орден вручив о. Віктор Полярний.
Шановні українці!
Пам’ятаймо завжди тих, хто віддав своє життя за нас, за нашу свободу і тих, хто там, на передовій під кулями кожної хвилини ризикує своїм життям, охороняючи кордони рідного краю і нас усіх.
Слава Україні! Героям слава!
Фото Петра Ковтуна

Повний текст промови Віктора Войтихіва, голови парафії собору св. Софії. Парафія св. Софії – 65-річчя. Виголошено 2-го жовтня 2016 року

У королівстві загадкових гарбузів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers