rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Частину екс-«беркутівців», яких на суді у справі Майдану «здав» їхній колега, затримали
Частину колишніх бійців «Беркута», яких назвав підозрюваний спецпризначинець на суді у Харкові, затримали. Стосовно інших перевіряють інформацію.

Про це у вівторок, 4 жовтня, повідомив прокурор ГПУ Олександр Ковальчук в ефірі телеканалу «112 Україна».
Коментуючи те, що екс-беркутівець у Харкові частково визнав свою провину і назвав колишніх колег, які отримували патрони зі свинцевою картеччю замість гумової, прокурор сказав, що частина названих осіб затримана.
«На даний час деякі з цих працівників «Беркута» затримані, проводиться досудове розслідування. Щодо інших інформацію ще перевіряють», – сказав Ковальчук.
За його словами, свідчення екс-беркутівця дуже допоможуть слідству, а якщо будуть встановлені інші спецназівці, які отримували свинцеві кулі, будуть ухвалені відповідні рішення. Окрім того, він зазначив важливість інформації про наліпки на шоломах, за допомогою яких спецпризначенці з різних областей відрізняли один одного на Майдані в лютому 2014 року.
«Щодо наліпок на шоломах. Це допоможе слідству ідентифікувати, який саме підрозділ був присутній у тій чи іншій частині Києва», – додав Ковальчук.
Відповідаючи на запитання, скільки зараз підозрюваних екс-беркутівців, він зазначив: «У тих провадженнях, де я старший групи прокурорів, це – 8 працівників «Беркута» з різних областей України».
«Є інформація, що колишні працівники «Беркута» пройшли атестацію і зараз обіймають різні посади в Нацполіції. На даний час під вартою 4 колишніх працівників «Беркута», які на час затримання перебували на різних посадах у Нацполіції», – сказав Ковальчук. Раніше колишній боєць «Беркута» з Харкова Віктор Шаповалов у суді розповів про подробиці розстрілу Майдану в 2014 році.

Куди не кинь – всюди харч

Буряк повернув собі 63 кілограми золота, якими забезпечував кредити своєї фірми в «Брокбізнесбанку»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers