rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Illinois Policy Action оприлюднила трейлер фільму
про спікера Палати представників Madigan

Illinois Policy Action, організація, яка належить Illinois Policy Institute та яку пов’язують з губернатором Іллінойсу Bruce Rauner, оприлюднила трейлер майбутнього документального фільму про спікера Палати представників Mike Madigan.
60-хвилинний фільм під назвою «Madigan: влада, привілеї, політика» буде розповсюджений в Інтернеті та в «кінотеатрах у всьому штаті» протягом другого тижня жовтня, лише за кілька тижнів до виборів у листопаді.
«Іллінойс є одним з усього лише 14 штатів, у якому не закріплено обмеження термінів повноважень високопосадовців. Цей документальний фільм висвітлює вплив, який може мати посадова особа за відсутності обмеження термінів повноважень». Про це йдеться у заяві Illinois Policy Action. «Madigan став законодавцем Іллінойсу в 1971 році і був спікером Палати представників у штаті Іллінойс увесь час, за винятком двох років. За той час, коли Madigan був спікером, у штаті Іллінойс змінилось шість різних губернаторів, понад 200 сенаторів штату і понад 500 членів Палати представників штату».
Madigan працював спікером Палати представників штату, за винятком двох років, з 1983 року. Приблизно на другій хвилині відео голос на відео запитує: «Як довго може одна людина перебувати при владі, не маючи жодного суперника?» Illinois Policy Action відхилила запит-прохання журналістів Ward Room отримати право на попередній перегляд фільму.
Відповідно до Illinois Policy, фільм висвітлює постаті деяких найважливіших гравців у політичному житті Іллінойсу, зокрема, John Kass із Chicago Tribune, професора University of Illinois та політичного оглядача Dick Simpson, колишнього президента Сенату Іллінойсу Emil Jones, професора права та упорядника Конституції Іллінойсу від 1970 року Ann Lousin, колишнього сенатора штату Steve Rauschenberger, Rob Blagojevich, брата колишнього губернатора Rod Blagojevich і блогера Rich Miller.
Крім того, на веб-сайті трейлера розміщено раритетну фотографію Madigan і його доньки, Генерального прокурора Іллінойсу, Lisa Madigan.
У четвер в офісі Madigan прокоментували появу трейлера фільму. Чиновники стверджують, що фільм використовують, аби відвернути увагу від кандидата у президенти від Республіканської партії Donald Trump. Прес-секретар спікера Steve Brown назвав фільм «ще один кроком, щоб відвернути увагу від туру Trump», який зробили Rauner та його багаті союзники. Їх Steve Brown назвав «товстосумами».
Madigan був головним політичним опонентом Rauner під час битви за бюджет штату. Впливовий спікер Палати представників став частиною законодавчого органу штату Іллінойс ще у 1971 році.


Демократи Іллінойсу обговорили імміграційну

реформу в зв’язку з терактом у Нью-Йорку

  Title
  
Члени Палати представників Luis Gutierrez та Tammy Duckworth приєдналися до сенатора Dick Durbin цього понеділка у Чикаго, щоб обговорити імміграційну реформу. Приводом для такого обговорення став нещодавній теракт у Manhattan.
«Іммігранти є хорошими працівниками», – зазначив Durbin. «Комплексна імміграційна реформа зробить Америку більш безпечною».
Заява Durbin прозвучала після вибуху в суботу в районі Chelsea, у New York, в результаті якого 29 людей отримали поранення. Цей вибух пов’язують із терористами.
28-річний Ahmad Rahami, уродженець Афганістану, який прийняв громадянство США, був заарештований у зв’язку з вибухами після перестрілки з поліцією у понеділок. Після стрілянини двоє офіцерів отримали поранення, повідомили чиновники.
На момент затримання не було зрозуміло, чи підозрюваний має стосунок до п’яти саморобних бомб – одна з яких була випадково підірвана роботом. Бомби знайшли на вокзалі в Elizabeth, штат New Jersey, у неділю ввечері, недалеко від того місця, де був арештований підозрюваний терорист. П’ятеро людей, які, як вважають, є родичами або соратниками Rahami, були взяті під варту в неділю після зупинки руху на Verrazano-Narrows Bridge.
Dick Durbin наполягає на ретельному розслідуванні вибухів.
«Арешт підозрюваного терориста-смертника у New Jersey – це хороша новина, але це – не кінець розслідування», – наголосив Durbin. «Ми повинні переконатися, що пильно стежимо за цією справою, аби з’ясувати, що надихнуло терориста, хто мотивував його, хто його фінансував. Ми повинні переконатися, що все ретельно продумаємо і діятимемо дуже обережно».
Сенатор назвав імміграційну реформу «важливою частиною заходів безпеки». Він також звинуватив республіканців у гальмуванні законопроекту про реформу імміграційної політики. Законопроект уже пройшов у Сенаті в 2013 році, але з тих пір ні на крок не просунувся у Палаті представників.
«Комплексної імміграційної реформи вимагають 11 мільйонів людей, якщо вони хочуть бути на шляху до легальної імміграції, аби вийти з тіні, зареєструватися у державних органах, пройти перевірку на наявність кримінального минулого. Така реформа зробила б Америку безпечнішою», – вважає сенатор. «Республіканці «вбили» цей законопроект».
Gutierrez також наполягає на реформі. На його думку, небезпеку для США становить не іслам, а радикальний іслам.
«У будь-якому випадку імміграційна реформа необхідна для того, щоб витягнути мільйони людей із тіні», – наголосив конгресмен. «Ми будемо у більшій безпеці, маючи 11 мільйонів людей, що живуть у тіні, чи інтегруючи їх у наше американське суспільство?»
Duckworth, натомість, вважає, що американці повинні стримувати себе «від нагнітання паніки, яку ми спостерігаємо зараз».
«Комплексна імміграційна реформа – це та річ, яка стосується нашої національної безпеки», – додала вона.
У рамках передвиборчої кампанії кандидат у президенти від республіканців Donald Trump запропонував запровадити заборону на імміграцію мусульман у Сполучені Штати, повідомляє NBC News.

University of Chicago починає будівництво

травматологічного центру

Title  
  
University of Chicago розпочав будівництво відділення невідкладної допомоги. Вартість будівництва – $39 млн. Відділення забезпечуватиме дорослим пацієнтам надання невідкладної допомоги при травмах.
Протягом багатьох років університет виступав проти повторного відкриття травматологічного центру в Hyde Park, незважаючи на протести мешканців району. Президент університету Sharon O’Keefe заявив, що внесок громадськості має життєво важливе значення для реалізації плану Get Care, кошторис якого склав майже $270 млн.
«Думаю, співпраця з нашими партнерами дійсно допомогла нашому проекту», – зазначив O’Keefe. «Це насправді допомогло розширити проект, який ми задумували».
Нове відділення невідкладної допомоги, запевняють посадовці, відкриють у січні 2018 року. А травматологічний центр запрацює вже цієї весни. Медичний заклад будують біля існуючої автостоянки, що дозволить швидко обслуговувати пацієнтів, які потребують невідкладної допомоги.
«Відділення впирається у Cottage Grove Avenue, тому машини невідкладної допомоги матимуть легкий доступ до приміщення закладу. Проект був розроблений, аби задовольнити потреби відділення швидкої допомоги», – розповів O’Keefe.
Edith Clay, громадський активіст і художник, каже, що відділення невідкладної допомоги вкрай необхідне у південній частині міста.
«Відділення необхідне, коли стається нещасний випадок, вбивство або виникає надзвичайна ситуація», – сказав Clay. «Коли комусь потрібно дуже швидко видалити кулю, травмпункт – тут, для нас».

До 2018 року кожен чиказький коп матиме

натільну відеокамеру

  Title
  
Міська влада Чикаго вирішила розширити використання поліцейських відеокамер на території усього Чикаго у рамках пілотної експериментальної програми. Її почали реалізовувати у 2015 році, повідомляє Chicago Sun-Times.
Супер-інтендант поліції Eddie Johnson заявив у неділю, що всі 22 поліцейських округи будуть обладнані натільними відеокамерами для кожного співробітника, на кожну зміну. Кількість камер збільшиться з 2000 до приблизно 7000 у 2018 році. Збільшення кількості відеокамер, як очікують, коштуватиме місту $8 млн. Кошти виділять за рахунок міського фінансування і грантів.
Пілотна програма стартувала у січні 2015 року в районі Shakespeare, у північно-західній частині міста. Цього року департамент розширив дію програми на інші райони – Austin, Wentworth, Deering, Ogden, South Chicago та Gresham.
«Натільні відеокамери виявилися цінним інструментом для зміцнення довіри і підконтрольності на рівні департаментів. Це дозволить бачити все, що відбувалося насправді і мати об’єктивну думку про небезпечні ситуації, з якими співробітники поліції Чикаго зіштовхуються щодня, аби захистити наші спільноти», – заявив Johnson.
Але поліцейські, які брали участь у стрілянині у районі South Chicago, висловили стурбованість із приводу того, що копи навмисно відключають свої відеокамери. 18-річного Paul O’Neal застрелили 28 липня після того, коли він в’їхав у два поліцейські джипи на вкраденому Jaguar. Johnson позбавив трьох співробітників повноважень через те, що вони, ймовірно, порушують методи роботи поліції.
На камері офіцера, який зробив фатальний постріл, мабуть, не проводився запис, коли він вистрілив. Але після стрілянини його камера зафіксувала, що він каже: «Я не знав, що O’Neal був озброєний». Пізніше керівник застеріг копів: «Переконайтеся, що вони відключаться всі». Мабуть, він казав саме про відеокамери.
Джерело, знайоме з рішенням мера Rahm Emanuel розширити використання камер, каже, що «це – непогана ідея». Але, на його думку, без належної підготовки і зацікавленості копів і Fraternal Order of Police модернізація технології буде лише піаром.

Пшениця в Чикаго падає під тиском

сусідніх ринків

Минулого четверга ринок американської пшениці відновив своє падіння. Здебільшого, під тиском сусіднього ринку кукурудзи. Там падіння ціни обумовили вкрай погані підсумки експортного тижня, що не змогли дотягнутися до нижньої межі очікувань експертів. Експортні досягнення пшениці США хоча і виявилися в межах розрахунків експертів, проте стали суттєво нижчими, ніж тиждень тому. Грудневі котирування пшениці знизилися: на 1,29 $/тонни, до 146,79 $/тонни на м’яку SRW пшеницю в Чикаго, на 0,83 $/тонни, до 152,85 $/тонни на тверду HRW пшеницю в Канзас-Сіті, на 0,64 $/тонни, до 180,50 $/тонни на тверду яру HRS пшеницю в Мінеаполісі.
Агентство Strategie Grains скоротило прогноз врожаю м’якої пшениці для країн Євросоюзу на 1,4 млн. тонн, до 136,5 млн. тонн, що буде на 10% нижчим, ніж рекордний минулорічний показник. Частка фуражного зерна в загальному врожаї пшениці складе 41%, хоча місяць тому очікували, що такого зерна буде не більше, ніж 34%. Минулого року лише 29% врожаю були непридатними для виробництва борошна. Експорт м’якої пшениці стосовно попереднього прогнозу зменшено на 1 млн. тонн, до 23,7 млн. тонн. Оцінка врожаю кукурудзи знижена на 1,3 млн. тонн, до 59,3 млн. тонн. Варто зазначити, що ціна пшениці на MATIF уже не реагує на зміну прогнозів європейського виробництва та експорту, а залежить від світових тенденцій.

Підготувала Зоряна Франко, Чикаго.
Спеціально для «Час і Події»


У фокусі – Америка

У фокусі – Америка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers