rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ Найкрасивіші природні тунелі та коридори світу
  Title
  Темний глухий кут

  Title
  Дорога в Халнакер

  Title
  Тунель кохання

  Title
  Бамбукова стежка

  Title
  Тунель тисів

  Title
  Багряний тунель
Підготував Юрій Заверюха, Чикаго
За матеріалами інформагентств

Крізь них хочеться пройти. Або зупинитися, роззявивши рота.

Природа прекрасна, але немає нічого чарівнішого, ніж опинитися під покровом дерев у формі живого тунелю. Сформувався він природним шляхом або з невеликою допомогою талановитих садівників. Коридор з дерев зачарує кожного, кому пощастить пройтися поміж його зелених гілок.
Ми зібрали для вас найкрасивіші тунелі, які так і манять прогулятися ними.

Темний глухий кут,
Північна Ірландія
Загадковий тунель з Північної Ірландії ніби зійшов з обкладинки старої книги. Джеймс Стюарт посадив буки ще в 18-му сторіччі, щоб справляти враження на гостей на під’їзді до свого будинку Грейсхіл.


Дорога в Халнакер,
Великобританія
Цей справді казковий тунель можна побачити недалеко від містечка Халнакер, графство Сассекс, Англія. Він користується неймовірною популярністю серед фотографів, що зовсім не дивно.


Тунель кохання,
Україна
Ботанічний феномен — «живий» зелений тунель у лісовому масиві, утворений хащами дерев та кущів. Сплітаючись між собою гілками і листям, вони виглядають, наче тунель точної арочної форми. Кажуть, що арка має символічне значення. Ті, хто побував тут, розповідають про дуже сильну ауру, яку можна відчути. А колія на дві рейки – це ніби символ шляху для двох доль. Якщо самотня людина, стоячи у цьому тунелі, загадає бажання знайти свою половинку, воно обов’язково збудеться. Пари ж просять у долі вічного кохання. І справді, важко втриматись, щоб не загадати бажання, коли стоїш ніби посеред казки. Тут усе здається якимось чарівним…


Бамбукова стежка,
Японія
Бамбуковий гай у районі міста Кіото в Японії – місце, сповнене умиротворенням і таємничістю. Через нього веде мальовнича доріжка довжиною 300 метрів, відгороджена парканом зі стебел дерев.


Тунель тисів,
Великобританія
Тунель тисів в Уельсі надихав письменників з 1470 року. Середньовічний будинок Абергласні, в саду якого є тунель, зараз є популярним туристичним місцем. Проте раніше через занедбаність тунель було практично знищено. На відновлення цього природного коридору пішло 9 років.


Тунель осінніх дерев,
США
Ці дерева, що ростуть у Вермонтському парку в «Ущелині контрабандистів», буквально палають усіма барвами осені. «Вистава» починається на більш північній ділянці і поступово переміщається на південь протягом сезону.


Багряний тунель,
Південна Африка
Якщо ви любите бузковий колір – цей тунель для вас! У Йоганнесбурзі можна спостерігати створений руками людини ліс з понад 10 мільйонами дерев. Тропічні дерева, зокрема, 49 видів жакаранди. У жовтні, коли дерева цвітуть, земля покривається синіми і бузковими пелюстками.


Квіти гліцинії,
Японія
Прогулюючись цим тунелем із гліциній, можна відчути себе справжньою королівською особою. Квіти гліцинії, що звисають гронами, як виноград, починають цвісти, тільки-но відцвітають вишні. Щовесни японці святкують фестиваль гліциній у Токіо.


Тунель з верболозу, Великобританія
У англійському маєтку Боднантов є арка Laburnum. Можливо, коли-небудь вона і була просто аркою. Тепер це справжній тунель довжиною 55 метрів, суцільно вкритий квітучими «золотими» сережками.


Парк «Франціско Альварадо»,
Коста-Ріка
У Коста-Ріці є фігурний парк «Франціско Альварадо», названий іменем філіппінського письменника. Його творець – ландшафтний дизайнер Бренес – прославився тим, що створив тунель, використовуючи тільки садові ножиці.


Кипарисовий тунель,
США
Кипарисові дерева, переплітаючись, створили невимовно гарну вулицю і справляють враження природного тунелю. Кажуть, що кипарисовий тунель має містичний ореол, але це не лякає ні молодят, ні цікавих фотографів.


Вулиця в Бонні,
Німеччина
Ця вуличка в Бонні лише на два тижні в році перетворюється в одну з найромантичніших алей із квітучої вишні. Тут досить жвавий трафік, але фотографу вдалося зловити той самий момент, коли в околицях не було нікого.


Вулиця в місті Порту-Алегрі, Бразилія
У бразильському місті Порту-Алегрі є вулиця, яка гідна титулу однієї з найкрасивіших авеню в світі. Високі ряди розлогих тіпуан по обидва боки дороги створюють зелений склепінчастий коридор, який схожий на міфічний ліс.


Дерева гінкго,
Японія
Дерева гінгко білоба – одні з найбільш шанованих в Японії. Деякі з цих дерев пережили атомне бомбардування в Хіросімі. Їх називають «символом надії» або «живими копалинами».


Title
Title
 Тунель осінніх дерев

 Вулиця в Бонні

 Title Title
 Квіти гліцинії

 Тунель з верболозу

 Title Title
 Парк «Франціско Альварадо»

 Кипарисовий тунель

 Title Title
 Вулиця в місті Порту-Алегрі Дерева гінкго

10 дивовижних стародавніх цивілізацій, від яких до нашого часу практично нічого не залишилося

25 найдивовижніших знахідок за всю історію археології

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers