rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Дзвенить, дзвенить шкільний дзвінок, він у «Рідну школу» закликає!
  Title
  Title
Осіннього суботнього ранку 10 вересня цього року українські діти радісно й жваво поспішали до «Рідної школи», легкий дощ їм зовсім у цьому не був перешкодою.

А школа, святково прибрана українськими символами, синьо-жовтими кульками, різнобарвними квітами, знову навстіж відчиняла двері нашій дітворі та молоді. Особливо цікаво було спостерігати у цей час за очима допитливих малюків, які вперше переступали поріг школи, міцно тримаючись за руку мами чи татуся, шукаючи серед чималої кількості дитячих облич когось знайомого.
Звучать святкові звуки литавр: уся увага на директора школи, Ольгу Новачинську, яка святковим та урочистим голосом привітала школярів, учителів, батьків, голову та членів батьківського комітету школи й гостей зі шкільним святом Першого дзвоника, який символізує початок нового шкільного року в школі українознавства товариства «Рідна школа» м. Детройт.
Учениця 8 класу Ніколя Дейчаківська та учень 9 класу Антон Ґрін почесно вносять у зал український та американський прапори, урочисто й піднесено звучать американський та український державні гімни, всі присутні у залі, дорослі й діти, підхоплюють звучання пісні, яка гордо й впевнено звучить з їхніх уст.
У короткому вітальному слові пані Новачинська наголосила на важливій ролі рідної школи в житті української дитини та родини, які проживають на американському континенті. Вона пригадала про її мету й завдання та заохотила усіх школярів «вирушати у нову, захоплюючу мандрівку до вершин духовності й життєвої мудрості, поглиблювати й збагачувати знання про нашу рідну Батьківщину – Україну».
У залі сяють цікавістю дитячі очі, миготять засмаглі від літньої спеки милі личка малюків, переливаються різноманітні барви українських вишивок, приваблюють своєю красою букети квітів, які діти принесли у перший день, щоб привітати ними своїх учителів, і звучать слова про доброго, мудрого старшого наставника-педагога:
Я беру твою руку, дитино маленька,
Щиро, бережно й ніжно в долоні свої.
Поведу через казку, не бійся, рідненька,
У незвідані далі, далекі краї!
Директор школи з особливою шаною представила усім присутнім працьовитий і обдарований педагогічний колектив «Рідної школи».
«Нехай ваша робота приносить вам радість, нехай винагорода за роботу буде гідною, а ваші старання будуть виправдані учнівською вдячністю!» – продовжує у своєму вітанні пані Оля.
Учні третього класу підходять до вчителів і з нагоди початку навчального року в «Рідній школі» дарують символічне яблучко з особливим повідомленням на ньому, адже саме для вчителів початок шкільного року є очікуваним і надзвичайно улюбленим.
Святкову програму продовжив парох Української Католицької церкви святого Йосафата, духовний наставник отець Маріо Дацишин, ЧСВВ. Отець Маріо привітав дирекцію та адміністрацію школи, учнів та учителів з початком нового навчального року та за давнім християнським звичаєм поблагословив і покропив свяченою водою всіх учасників свята на щасливий навчальний рік.
А відтак, на сцену запросили першокласників: Софію Баран, Лілію Ворончак, Еву Ксенос, Андрія Нісевича, Ангеліну Шевчук, Ярослава Шуля, які продекламували художні рядки про свої переживання перед початком навчання:
Вельмишановні старші учні,
Ми тут – найменші серед вас.
Отож, прийняти нас до гурту!
Уклінно просить перший клас!
Учениця 7 класу, юна співачка Христина Скочипець подарувала всім пісню «Україна моя», наголошуючи, що всі ми є дітьми рідної нам України. А її однокласники – Андрій Пасічник, Катерина Корендій та Діана Шуль – звернулись зі словами до наймолодших друзів-першокласників, які сьогодні офіційно стали учнями «Рідної школи»:
Вітаєм дорогу до школи,
Вітаєм наш перший клас!
Дзвіночку, співай, як ніколи,
Дзвени веселіше для нас!
Голосом шкільного дзвоника першокласники розпочали наступний навчальний рік у «Рідній школі».
Шкільне свято підходило до завершення:
Благослови всіх, Боже, школярів
У добрий час, у добрую годину.
Щоб дух любові у серцях горів,
Благослови цю, Боже, світлу днину!
Тож, нехай Всевишній Господь оберігає і супроводжує нас усіх під час цього навчального року, щоб рік був корисним, здоровим, плідним і щасливим!
Автор: адміністратор школи українознавства товариства «Рідна школа» м. Детройт Марічка Никифоряк-Нона

Урочисте відзначення 25-ї річниці Незалежності України у Норт-Порті

«Наше членство – наша сила»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers