rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Ізмаїльці увічнили пам’ять героя АТО генерала Ігоря Момота
Його ім’я знає кожен мешканець Ізмаїла. Він змалечку мріяв стати військовим. У період із 2003 до 2006 рр. очолював Ізмаїльський прикордонний загін, був начальником навчального центру Держприкордонслужби в Черкаській області.

Навесні 2014 року, коли ситуація на Донбасі загострилася, генерал-майор Ігор Момот створив мотоманеврений підрозділ «Кордон» і вирушив в АТО захищати Вітчизну.
  Title
  
Три місяці його підрозділ був кісткою в горлі бойовиків. 11 липня позиції підрозділу Момота в Зеленопіллі зазнали ворожого обстрілу з «Градів». Полковник Момот, прикриваючи своїм тілом підлеглих, поліг у бою смертю хоробрих. Разом з ним тоді пішли з життя ще троє українських прикордонників. Президент України Петро Порошенко присвоїв Ігореві Момоту звання генерал-майора прикордонної служби посмертно.
У травні в Ізмаїлі, на будівлі прикордонного загону, в пам’ять про генерал-майора було відкрито меморіальну дошку, а місцева влада тоді прийняла рішення в рамках декомунізації перейменувати вулицю Шаумяна на вулицю Генерала Момота. І ось 10 вересня на цій вулиці відбувся урочистий захід, присвячений героєві АТО генералу Ігореві Момоту.
Ініціювала цю акцію громадська діячка, філолог, голова ГО «Центр патріотичних справ» Валентина Шевченко. Вшанувати героя і взяти участь у заході, присвяченому перейменуванню вулиці на честь героя АТО, зійшлися десятки ізмаїльців: його колишні побратими з прикордонного загону, голова волонтерського руху Олена Аршинова, голова ветеранів прикордонної служби Анатолій Зименко, ректор ІДГУ Ярослав Кичук, учні шкіл.
Ігор Момот шанував і вивчав історію та українську культуру. Знав напам’ять «Кобзар» – саме тому на столику поруч з його фотографією лежала книга Т. Г. Шевченка. А юні ізмаїльські зірочки – переможці міжнародного конкурсу «Перелітна пташка», лауреат I ступеню Олеся Кичук і фіналістка олімпіади «Голос країни» Ксенія Дорошенко – співали українські пісні. Тут же просто неба була розгорнута і фотовиставка на честь легендарного військового.

Одеський «БАрС» готується до стрибка

Міхеіл Саакашвілі покаже ремонт траси Одеса-Рені у прямому ефірі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers