rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Одеса таки матиме нові повітряні ворота
Про це 8 вересня з великим задоволенням повідомив глава Одеської обласної адміністрації Міхеіл Саакашвілі. Раніше одеський губернатор казав про те, що коли інвестори будуть зволікати з новим аеровокзалом в Одесі, то влада візьметься за трансформацію одного з трьох військових аеродромів під Одесою в цивільний.

Такою альтернативною повітряною гаванню в регіоні міг стати населений пункт Лиманівка на кордоні України і Молдови, де є військовий аеродром. Тепер же Саакашвілі повідомив, що вже тривають перемовини з американськими партнерами щодо будівництва нового аеропорту. Планується, що він буде розташований за межами міста. Там же спорудять і великий карго термінал.
Це підтвердив і міністр інфраструктури Володимир Омелян. «Ми працюємо разом з американськими спеціалістами – це команда з Мінфіну США, яка вже більше, ніж півроку консультує міністерство. У рамках їхньої роботи ми очікуємо, що невдовзі приїде команда спеціалістів, яка дослідить як існуючий Одеський аеропорт, так і потенційне місце другого альтернативного аеропорту, який повинен бути більшим і, можливо, буде займатися не лише пасажирськими, але і вантажними перевезеннями. Зараз ми лише на початку перемовин, і відправною точкою буде саме прибуття цієї місії в Україну. Тим часом Мінінфраструктури вже запросило інвесторів для будівництва нового аеропорту в Одесі», – заявив міністр.
А ще він нагадав, що злітно-посадкова смуга одеського аеропорту перебуває у незадовільному стані й МІУ проробляє технічні рішення, як її краще відремонтувати. «Після того, коли отримаємо фінансування з держбюджету, розпочнемо роботи. Я сподіваюся, що це буде цього року», – зазначив Володимир Омелян.

Ізмаїльці увічнили пам’ять героя АТО генерала Ігоря Момота

Міхеіл Саакашвілі покаже ремонт траси Одеса-Рені у прямому ефірі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers