rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
  
  
У нашій церкві, що розташована у Бервині, є чудова традиція: щоліта на березі великого озера проводити церемонію хрещення. Цього року воно відбулося 30-го липня. Хрещення у нашій церкві проводиться згідно з Євангелієм, тобто, людину повністю занурюють у воду.

Почалося служіння з молитви та виступу духового оркестру під диригуванням О. Антонюка.
Як оголосив пастор нашої церкви О. Калінін, дійство мало три частини: служіння, хрещення, пікнік.
Коротку промову виголосив наш гість з України – пастор В. Морозюк. Цього разу хрестилися дванадцять осіб. Всі вони, молоді за віком, були одягнені у білий одяг, що символізує чистоту та святість. Здебільшого, тут були хлопці та молоді чоловіки та троє дівчат й молодих жінок, а ще – онуки нашого пастора – Христина та Даниїл. Розпочалося хрещення тим, що пастор попросив зробити крок вперед тих, що хрестився минулого року. Вийшли Ігор та Таня. Ігор сказав, що хвилюється, та поділився спогадами з минулого року, Аня теж сказала, що щаслива бути прихильницею віри в Христа.
Із проповіддю виступив І. Шмелеховський, він поділився спогадами про своє хрещення, що відбувалося 45 років тому. Це були часи Радянського Союзу, де Бога не існувало, а церкви були під забороною. Тому Ілля та ті, хто хрестився з ним, були готові до того, що їх виключать з інституту та будуть переслідувати.
Наступного року хрестилися група молоді та дружина Іллі Галя, це було ще «веселіше»: п’яні міліціонери почали розганяти їх та бити, довелось захищати.
Я добре пам’ятаю ті часи «союзу нерушимого республік вільних», слава Богу, вони давно позаду.
У проповідях йшлося про те, що треба зробити, щоб мати спасіння: покаятись та охреститися. Охрестившись, ви виконуєте Божу заповідь, Божу волю та приєднуєтесь до локальної церкви.
Пастор О. Калінін звернувся до молодих людей у білому одязі з короткою промовою, і всі рушили до озера.
Під час хрещення хор співав особливі псалми без музичного супроводу.
Після хрещення молоді люди переодяглись та зібралися знову. Пастор прочитав їм побажання з Божого слова, наголошуючи на важливості практикувати християнське життя. Кожному було вручено посвідчення про хрещення.
Приємно, що вже після хрещення до нас приїхав представник Каси «Самопоміч» та вручив чек як подарунок для церкви. Чомусь йому було сказано, що церемонія починається о першій годині дня, тому він дуже спізнився. Пастор пожартував, що з чеком ніколи не пізно.
Розпочався пікнік. Усім відомо, що українки готувати люблять та вміють.
А для всіх, хто зібрався, це було справжнє свято гурманів. Погода весь день була бездоганною, ніби на замовлення.
А у неділю на вечірньому служінні молодих християн вітали та вручали подарунки – картини із зображенням річки, дерева та текстами з Біблії.
Вечір був дуже неформальним і закінчився виступом сім’ї Некрощуків.

Title
Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title


Автор: Наталія Хамідані
Українська Баптистська церква
Телефон: 708-788-0999

Святкування 25 річниці з Дня Незалежності України в Чикаго

Перший дзвоник пролунав...

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers