rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Незрячі на велосипедах-тандемах прибули зі Львова до Одеси
У неділю, 21 серпня, на день раніше, ніж планувалося, біля пам’ятника Тарасові Шевченку завершився велопробіг зі Львова «Бачу! Можу! Допоможу!», в якому брали участь люди з вадами зору. За 16 днів 40 людей проїхали 8 регіонів країни, подолавши майже 1200 кілометрів доріг.

Акція стартувала 6 серпня від міської Ратуші у Львові. Там спортсмени з порушеннями зору «осідлали» велосипеди-тандеми в парі зі здоровими напарниками. Благодійний велопробіг проводився з метою змінити стереотипне ставлення суспільства до можливостей інвалідів. А ще організатори велопробігу прагнули підштовхнути самих незрячих людей до більш активного життя.
«Наша головна мета – перемогти негативні стереотипи, що склалися в українському суспільстві про людей з інвалідністю. Конкретно в цьому випадку – з інвалідністю зору. Незалежно від того, чи є в тебе зір, чи немає, ти можеш активно займатися спортом, активно відпочивати, подорожувати, знайомитися з новими людьми і бути щасливим», – сказала співорганізатор велопробігу Вікторія Луцька.
До речі, це вже другий пробіг «Бачу! Можу! Допоможу!» Перший відбувся минулого року, тоді велосипедисти відвідали 10 областей України і проїхали 3161 км. Ідея проведення благодійного веломарафону виникла у Миколи Пеха, президента неурядової громадської організації «Інститут українських студій», ще у 2011 році. Ініціативу підтримали, і робота над нею почалась. Проте торік, за 2 тижні до затвердження проекту, Микола Пех помер, тому той велопробіг присвятили йому.
Нинішнього року організаторами акції стали: ГО «Інститут українських студій» та ГО «Генерація успішної дії». Велопробіг підтримали Посольство США у Києві, Львівська міська рада, численні доброчинці та партнери. До слова: під час пробігу-2016 велосипедів-тандемів було п’ять, а 2015-го їх було лише два.
В Одесі велосипедистів радо зустріли хлібом-сіллю представники товариства інвалідів. Подорожувальників частували солодощами й організували для них концерт. Він був також не зовсім звичним: свої номери продемонстрували артисти, що мають інвалідність.

Сальто над прірвою: як Верняєв приніс Україні перше «золото» Олімпіади!

Спорт

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers