rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Міжнародний огляд

Єврокомісія обіцяє штрафувати країни за відмову приймати біженців

Єврокомісія знову обговорює питання про введення фінансових санкцій проти країн, які не бажають приймати до себе біженців. Про це заявив єврокомісар з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос, повідомляє NewEurope.eu.
Розмір пропонованого штрафу – 250 000 євро за кожного неприйнятого мігранта.
За словами Аврамопулоса, пропозиції Єврокомісії мають доповнити існуючий механізм розподілу біженців і внести корективи для ситуацій, коли деякі держави-члени закривають очі на переселення.
«Нові правила будуть обов’яз­ко­ви­ми після прийняття Європейським парламентом та Радою для всіх держав-членів, за винятком Великої Британії, Ірландії і Данії, які мають право самі вирішувати про свою участь відповідно з чинними правилами», – сказав Аврамопулос.
За останніми даними, тільки 1% біженців були переміщені за програмою переселення ЄС, а от планувалося розселити 160 тисяч осіб.
«Комісія і надалі буде регулярно звітувати і залишає за собою право вживати заходів, коли держави-члени не виконують свої зобов’язання», – сказав єврокомісар.
Зазначимо, згідно з підрахунками ООН, кількість біженців у світі досягла найвищих показників за всю історію.


Меркель очікує від німців турецького

походження лояльності

Канцлер ФРН Ангела Меркель розраховує на те, що німці з турецьким корінням будуть лояльні до своєї другої батьківщини.
Про це вона заявила в інтерв’ю німецьким ЗМІ, повідомляє ZEIT.
«Ми очікуємо від тих, хто має турецьке походження і вже довго проживає у Німеччині, що у них розвинеться високий рівень лояльності до нашої країни», – сказала Меркель.
За її словами, заради цього німецька влада намагається бути відкритими до їхніх запитів і очікувань.
У контексті нещодавніх масових акцій на підтримку президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана у низці великих міст Німеччини глава уряду зазначила, що право на свободу вираження поглядів і проведення демонстрацій діє для всіх, однак, висловлювати розбіжності у поглядах слід виключно мирним шляхом. Вона закликала громадян турецького походження до розважливості на тлі внутрішньополітичних подій у Туреччині.
У Німеччині проживає близько 3 мільйонів громадян турецького походження, майже половина з яких продовжують залишатися власниками турецьких паспортів. У німецькому політикумі розгорілася у зв’язку з цим дискусія щодо доцільності скасування подвійного громадянства.

Литва стурбована будівництвом Білоруської

АЕС: потрібно посилити контроль

У Європі занепокоєні будівництвом Білоруської АЕС в Островці. Про це заявила голова сейму Литви Лорета Граужинене на зустрічі з колегами з Балтійських і Північних країн, повідомляє Postimees.
«Литва активно діє, сподіваючись на те, що міжнародними зусиллями можна змінити зневажливе ставлення до благополуччя людей і довкілля під час розвитку проекту в галузі атомної енергетики», – сказала вона.
За словами Граужинене, важливо спільно з відповідальними за ядерну безпеку міжнародними структурами, партнерами по ЄС і ЄК вимагати, щоб Білорусь, яка прагне стати членом клубу ядерних держав, поводилася відповідно до суворих правил і принципів, що діють у цьому клубі.
Також голова сейму висунула вимоги Литви: організувати спеціалізовану повномасштабну місію МАГАТЕ для оцінки будівельного майданчика, провести на БАЕС стрес-тести, підтримати пропозицію Комітету з питань дотримання Конвенції ООН про оцінку впливу на довкілля в транскордонному контексті зі створення спеціальної міжнародної експертної комісії з тим, щоб була дана ґрунтовна оцінка реалізації проекту БАЕС.
Нагадаємо, реактор БАЕС, що будується на відстані 50 км від Вільнюса, планується ввести в експлуатацію в 2018 році. Будівельником Білоруської АЕС є російська держкорпорація «Росатом».

У РФ затримали близько 40 учасників

«тракторного маршу» з Кубані на Москву

У Ростовській області, РФ, затримали близько 40 учасників тракторного маршу на Москву.
Як повідомляє «Новая газета», під час зустрічі із заступником повноважного представника президента Росії у Південному федеральному окрузі Леонідом Беляком останній пообіцяв фермерам поговорити з прокуратурою, щоб маршу дозволили рух далі.
Однак після зустрічі до табору протестуючих під’їхав ОМОН.
Один зі співробітників правоохоронних органів оголосив фермерам, що вони здійснюють несанкціонований мітинг. Він також додав, що по трасі федерального значення не бажано пересуватися на тракторах. Після цього омонівці в шоломах посадили активістів в автозак.
21 червня на Кубані пройшов мітинг місцевих фермерів проти корупції кубанської влади. Відтак, колона зі 17 тракторів і кількох десятків машин рушила федеральною трасою у бік сусідньої Ростовської області. Кубанських фермерів планували підтримати їхні колеги з інших регіонів.
Власники селянсько-фермерських господарств сподівалися доїхати до Москви і вимагати зустрічі з федеральною владою.

Іран бере курс на Кубу

Іран хоче відкрити нову сторінку у міждержавних відносинах з Кубою та розвивати економічні зв’язки з острівною державою.
Про це заявив міністр закордонних справ Ірану Моххамед Джавад Заріф під час свого візиту до Куби, передає Reuters.
«Ми розпочнемо нову сторінку двосторонніх відносин з Кубою на основі великої делегації підприємців, яка супроводжує мене під час візиту», – сказав Заріф.
Своєю чергою, глава МЗС Куби Бруно Родрігез привітав свого іранського колегу з «успіхами у зовнішній політиці» та висловив підтримку «праву всіх країн на розробку ядерної енергії для мирних цілей».
Нагадаємо, що обидві країни об’єднує тривале протистояння зі США. І Іран, і Куба довгий час перебували у списку країн-спонсорів тероризму, втім, минулого року Гавану викреслили з нього.
Додамо, що новопризначений міністр економіки Куби Рікардо Кабрісас лише минулого тижня побував у Ірані, де зустрівся з президентом країни Хассаном Рухані.

Фінляндія планує восени підписати зі США

угоду про оборону

Угода буде стосуватися таких сфер, як військова підготовка, обмін інформацією й дослідження. Про це заявив фінський міністр оборони Юссі Ніїністе, повідомляє Reuters.
«Фінляндія, яка має довгий сухопутний кордон з Росією й підтримувала суворий нейтралітет усю холодну війну, проводить переговори стосовно угоди про співпрацю оборони зі Сполученими Штатами й прагне підписати її цієї осені», – йдеться у повідомленні.
Також міністр зазначив, що причиною поспіху є те, що Фінляндія хоче встигнути підписати документ до виборів президента США у листопаді.
«Це одна з причин зробити все цієї осені. Але я впевнений, що ми продовжимо спільну роботу з одним з основних кандидатів на перемогу», – підкреслив Ніїністе.

У Данії вчаться пити молоко верблюдів

Вчені розробляють проект з популяризації вживання і поширенню безпечного виробництва питного верблюжого молока.
Про це пише АгроПортал.
Національний інститут продовольства і Технічний університет Данії працюють над створенням програми розвитку галузі виробництва продуктів з верблюжого молока. Проект розрахований на найближчих 5 років, планується до запуску в 2017 р. Проект отримав інвестування в розмірі 8,5 млн. крон.
Верблюди широко використовуються для виробництва молока, м’яса і транспортування вантажів, але верблюже молоко становить 0,5% світового виробництва молока. Основні переробні потужності молока верблюдів зосереджені в Дубаї.

Королівський пінгвін з Шотландії дослужився

до генерала в норвезькій гвардії

Королівський пінгвін на прізвисько Нільс Улаф зі зоопарку Единбурга, який був полковником Королівської гвардії Норвегії та її талісманом, пішов на підвищення.
Птахові під час урочистої церемонії в Единбурзі було присвоєно чин бригадного генерала, повідомляє Бі-Бі-Сі.
Під час церемонії пінгвін провів огляд: учасники Королівського единбурзького параду військових оркестрів віддали пінгвінові честь, а командувач парадом Девід Елфрі привітав його з підвищенням.
За словами військових, Нільс Улаф впізнає військовослужбовців і завжди радий їх бачити, а також отримує явне задоволення, коли перебуває в центрі уваги. Журналісти зазначають, що під час огляду пінгвін уважно інспектує гвардійців у строю.
Повідомляється, що це вже третій пінгвін з таким ім’ям зі зоопарку Единбурга, який служить у Королівської гвардії Норвегії й отримує там звання. До підвищення Нільс Улаф був почесним полковником гвардії та її талісманом. Окрім того, в 2008 році його посвятили в лицарі.
Норвегія подарувала першого королівського пінгвіна зоопарку Единбурга в 1913 році. З 1972 року королівські пінгвіни зі зоопарку Единбурга стають символами Королівської гвардії Норвегії й отримують військові звання щоразу, коли гвардія приїжджає до Шотландії з візитом.
Обраного пінгвіна традиційно називають Нільсом Улафом на честь гвардійця Нільса Егелієна, який започаткував традицію і назвав першого пінгвіна на честь себе. Улафами їх називають на честь короля Норвегії Улафа V, зауважують журналісти.

В Індії лікарі витягли зі шлунка пацієнта

40 ножів

Неконтрольоване бажання ковтати гострі предмети привело поліцейського з священного для сикхів міста Амрітсар в індійському штаті Пенджаб на операційний стіл. Тільки за останні два місяці 42-річний Сурджіт Сінгх проковтнув 28 ножів. Всього хірурги виявили в його шлунку 40 ножів, деякі були ще гострими, а інші – почали іржавіти і ламатися.
Найбільше здивування викликає той факт, що пацієнт все ще живий, пише ANI News. Доктор Джітендра Малхотра розповів журналістам, що чоловік прийшов до лікарні зі скаргами на болі в животі і втрату ваги.
«У нас не було жодної інформації про стан його здоров’я. Коли ми почали діагностику і лабораторні дослідження, стало зрозуміло, що це – незвичайний випадок. Коли було зроблено ультразвукове дослідження, то виявили, що всередині шлунка є якийсь твердий об’єкт, що наводить на думки про рак», – розповідає хірург.
Лікарі спробували зробити біопсію і наштовхнулися на гострі ножі, які були всередині шлунка. Тоді-то пацієнт зізнався, що відчуває неконтрольоване бажання ковтати ножі.
Доктор Малхотра зібрав бригаду з п’яти хірургів. Їм знадобилося п’ять годин, щоб витягти з тіла пацієнта металеві предмети.
«У нього було дике бажання споживати метал. Навіть нам, досвідченим хірургам, це було дуже страшно. Ми так нервували. Найменша помилка могла забрати життя пацієнта. За двадцять років практики я нічого подібного не бачив», – зізнався хірург CNN.
За його словами, поліцейський ковтав складні ножі, які в розкладеному стані досягали 18 сантиметрів в довжину. Прооперований чоловік казав, що ковтав ножі складеними, але деякі з них були витягнуті з шлунка розкритими, при цьому, частина ножів встигла проржавіти і зламатися.
Сінкх, який, до слова, виховує двох дітей, розповів журналістам, що тепер почуває себе значно краще. «Я жалкую, що спричинив стільки клопоту своїй родині. І буду вічно вдячний лікарям і персоналу лікарні за порятунок мого життя», – каже він.
Життю поліцейського тепер нічого не загрожує, і він міг би покинути лікарню, проте не зможе зробити цього, поки не поспілкується з психіатром.
«Я не знаю, чому я мав звичку ковтати ножі. Я просто насолоджувався їхнім смаком і пристрастився – як люди звикають до алкоголю. Так, думаю, моя ситуація схожа», – пояснює чоловік. Як повідомляється, йому вдавалося приховувати свою незвичайну звичку від рідних, але тепер він твердо вирішив забути про неї.
«Я ніколи не зроблю нічого подібного. Тепер я нова людина», – обіцяє він.
Хірург вважає, що у пацієнта є дуже рідкісний психічний розлад, який, можливо, ще не описаний в жодному медичному журналі. Для того, щоб перевірити цю гіпотезу, вирішено залучити незалежних експертів у сфері психічного здоров’я.
Зазначимо, сучасна психіатрія знайома з розладом під назвою аллотріофагія, при якій хворі часто ковтають небезпечні і гострі предмети на зразок скла, цвяхів, глини, клею, ножів. Вважається, що захворювання може бути пов’язане з дефіцитом різних мінеральних речовин в організмі.


Підготувала Зоряна Франко
За матеріалами інформагенств

Міжнародний огляд

Міжнародний огляд

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers