rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ «Наше членство – наша сила»
Під таким гаслом 26-29 травня 2017 року в Темпа, Флорида, проходитиме ХХХІ Конвенція Союзу Українок Америки (СУА).

Конвенційний комітет під проводом голови Лідії Білоус провів два засідання, на яких було вибрано гасло Конвенції та лого. Члени комітету довго застановлялися, як найкраще віддзеркалити успіхи діяльності СУА і його завдання для української громади у стислій формі. Була вибрана фраза «Наше членство – наша сила», бо це і є суть нашої організації, яка проводить корисну роботу для української спільноти у всьому світі.
Коли українські жінки-піонерки заснували Союз Українок Америки в 1925 році, то їхньою метою було інформувати вільний світ про події в Україні, допомагати їй морально і матеріально, зберігати українську ідентичність, культуру і мистецьку спадщину на еміграції. Вони керувалися засадами християнської етики та політичної понадпартійності.
Від 1925 року і до сьогодні відбулося багато змін у світі, але напрямні праці СУА і надалі залишаються актуальними. Події в Україні впливають на діяльність СУА, як і початкові завдання – пропагувати українську культуру в американському світі. Дуже багато було осягнено за 91 рік, але потреба працювати і надалі в сферах освіти, культури, харитативної допомоги, видавничої діяльності існує і надалі.
Важливою роботою відділів СУА в минулому стала організація дошкілля та підтримка українознавчих шкіл, щоб передати знання української мови і культури своїм нащадкам. Було засновано стипендійний фонд для здібних українських студентів не тільки в Америці, але і в інших країнах. Друкувалися книжки і підручники за підтримки СУА.
Харитативна робота СУА також була широко розвинута, коли виникала потреба допомогти потерпілим чи то в Америці, чи поза її межами. Під сучасну пору, коли напруженою є ситуація на сході України, де тривають жорстокі бої зі сепаратистами, які хочуть тримати Донбас під контролем і тим самим порушити територіальну цілісність України, зайшла велика потреба допомагати потерпілим воїнам України та родинам загиблих. І СУА одразу відгукнувся з поміччю!
Вся багатогранна діяльність СУА є можливою тому, що СУА має багато відданих членів, які радо віддають свій час і талант на користь своєї організації та української громади. Одна особа може зробити багато корисного, але коли це помножити на організовану групу, то це дає величезний успіх!
У нашому членстві – наша сила!

Автор: Віра Боднарук,
пресовий референт ХХХІ Конвенції СУА

Вшанування пам’яті Олени Теліги в Рівному

10 професій, які змінилися за роки Незалежності

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers