rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Російська пропаганда захищає одеську сепаратистку – викладача вишу
Title  
 Олена Радзіховська в колі сепаратистів
на Куликовому полі
 
В Одесі розгортається серйозний скандал довкола доцента істфаку Одеського національного університету ім. Мечникова Олени Радзіховської, проти якої виступив «Правий сектор».

28 червня, в день Конституції, Радзіховська брала активну участь у символічних «похоронах» Конституції, влаштованих на Куликовому полі, де, зазвичай, проводять свої збіговиська сепаратисти, за що їх уже прозвали «куликовцями». Тоді активісти «Союзу лівих сил» поставили біля приміщення обладміністрації труну і розповідали про невиконання в країні основного закону держави. «Де суверенітет і незалежність, коли за Україну все вирішують Держдеп США і МВФ?» – вигукували учасники акції.
На мітинг прибули керівник місцевого «Правого сектора» Сергій Стерненко і керівник «Самооборони Одеси» Віталій Кожухар, які згодом опублікували відео. На кадрах, зокрема, зафіксовано доцента історичних наук, викладача ОНУ Олену Радзіховську. За словами Сергія Стерненка, це далеко не перший проросійський мітинг, який відвідує дана особа.
«Досліджуючи інформацію з відкритих джерел, стало відомо, що наша героїня – матір загиблого 2 травня 2014 року в будинку Профспілок одеського проросійського колаборанта Андрія Бражевського, який хотів бачити тут російські війська, – написав Сергій на своїй сторінці у Facebook. – На цю тему вона навіть виступала в Європарламенті, де розповідала про неонацистів з Одеси. А на відео вона розповідає про мирних «антімайдановцев, яких унічтожали і угнітали фашисти». Вона кричала мені: «Сам поєзжай в АТО, бик! І вобщє, научісь гаваріть па рускі, атмарозок!.. І нєчєго здєсь стоять! Тупіца! Вот і наше право в свайом городє... Іді са сваім канстутізним правом падальше!.... Адєса – рускій горад!»
Далі Стерненко від себе додав: «Я не даватиму правову оцінку її висловам. Це робота СБУ, яка, я сподіваюсь, її виконає. Цікаво, як в наш час в навчальному закладі може працювати та НАВЧАТИ студентів людина, яка відверто виступає проти України та бажає українцям тільки зла? Чому нема відповідної реакції органів правопорядку та керівництва університету? Задіємо всі можливі механізми для позбавлення колаборантки робочого місця в ненависній їй Україні. Не любиш хунту – не працюй на неї. Дана жінка є рупором Кремля для спекуляцій на тему одеської трагедії 2 травня за кордоном».
Пізніше в університеті відреагували на вимоги Стерненка. Там заявили, що керівництво рішуче засуджує участь Радзіховської в мітингу 28 червня, який, на його думку, «був спрямований на демонстрацію неповаги до Конституції України». В ОНУ вже створена спеціальна комісія, яка проведе службову перевірку діяльності Радзіховської і вживе відповідних заходів.
На захист О. Радзіховської виступила російська пропаганда, яка на початку липня присвятила їй відеосюжет. Автори його – Олександр Васильєв та Валентин Філіпов.
Перший – колишній викладач ОНУ Мечникова. Екс-головний ідеолог сепаратистської партії «Родина», яка належала Маркову. Колишній депутат міськради Одеси. Палкий прихильник Новоросії. Публічно закликав до повалення конституційного ладу в Одесі, захоплень або підпалів адміністративних будівель. Втік від СБУ в окупований Крим. Філіпов – за даними «Миротворця» – є так само прихильником Новоросії з Одесою в її складі. За його словами, воював проти України. Підтримував зв’язок з особами, які в Одесі вчиняли терористичні акти. Після 2.05.14 виїхав до РФ.
Вони почали заявляти, що в Україні продовжується цькування викладачів, які невдоволені діями нинішнього режиму. «Убивця полює за матір’ю своєї жертви, повідомляють російські ЗМІ. – Заслуженого і висококваліфікованого викладача хочуть позбавити права на викладацьку діяльність. Вчені готові пожертвувати своєю колегою через боягузтво. Ректор найстарішого Університету Новоросії плазує перед нацистами. Громадськість обурена діями праворадикальних паразитів. Все це відбувається в Одесі зараз. Скільки ще люди на Україні будуть терпіти цих покидьків?»
Докладно процитувавши всі ці висловлювання «захисників» Радзіховської, Сергій Стерненко переконаний, що вони фактично підтвердили, що вона шанувальниця «русского міра» і ватниця, і цим зробили їй ведмежу послугу. Адже сепаратизм нині в Україні не безкарний.

Старе дежавю на новий зразок: нові виміри поваги, тюнінгу і маршів за мир

Курсанти-нахімовці зі Севастополя вірять у своє повернення в український Крим

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers