rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Парафіяльне свято в Українській православній церкві Святої Тройці в Бенсенвіль
  Title
  Title
  Title
  Title
 
 
На першу неділю червня, а інколи і на кінець травня, припадають прадавні літні торжества – Зелені свята, які з прийняттям християнства злилися з триденним святом Зіслання Святого Духа.

Вже сама назва свята свідчить про те, що довколишній світ на той час зелений і квітучий. Щоб підкреслити особливість цього свята, наші предки обабіч вікон та дверей ошатно побілених хат і біля воріт прикріплювали зелене липове та кленове гілля.

Саме такою святковою, зеленою і квітучою зустрічала 18-19-го червня гостей Українська православна церква Святої Тройці в Бенсенвіль. Зелені свята є храмовим празником цієї парафії, яка була заснована в червні 2009 року. І вже кілька років поспіль парафія Святої Тройці з нагоди парафіяльного празника організовує святковий фестин.

Свято було чудово організоване завдяки настоятелю храму, митрофорному протоієрею отцю Богданові Калинюку разом з усією дружньою парафіяльною родиною – братством, сестринством, парафіяльною молоддю.

Перший день свята відбувся в суботу, 8-го червня. З подякою та привітаннями до присутніх звернулися настоятель церкви о. Богдан Калинюк та голова парафії Володимир Довгайчук. У своєму вітальному слові отець Богдан привітав велику Україну в маленькому містечку Бенсенвіль, адже саме тут знайшли свої другі домівки люди з багатьох куточків України. Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять парафіян, які відійшли у вічність, та всіх українських воїнів, що полягли за нашу Батьківщину. Далі до слова були запрошені гості – консул Генерального консульства України в Чикаго Євген Дробот, який прибув на свято разом із командою працівників, та член дирекції Кредитівки «Самопоміч» Роман Яцківський. Пан Євген зазначив, що українська діаспора Чикаго та його передмість – найпотужніша і найактивніша на теренах Америки. Від імені консульства він подякував отцеві Богдану і парафії за їхню жертовну працю та за запрошення бути присутніми на цьому чудовому святі.

У своєму слові пан Р. Яцківський акцентував увагу на титанічній праці, проведеній громадою з початку заснування парафії. Від імені дирекції Кредитівки Роман Яцківський вручив грошовий подарунок на розбудову парафії.

У завершальному слові отець Богдан подякував дирекції управи Каси «Самопоміч» за багаторічну фінансову підтримку парафії, спонсорам церкви – родині Рудавських, голові парафії – Володимирові Довгайчуку, заступникам – Дмитрові Гринику та Петрові Вінярському, братству та сестринству, педагогам школи українознавства «Калина», танцювальному колективу «Горлиця», парафіяльній молоді, музикантам та гостям.

У неділю вранці духовенством церкви Святої Тройці на чолі з настоятелем о. Богданом було відслужено урочисту Літургію у супроводі величавого співу церковного хору. Після літургії святкування продовжилось в ошатно прибраній церковній залі, де відбулась урочиста частина свята. Святковий обід, приготовлений дбайливими руками сестринства св. Анни на чолі з Олександрою Гриник, приємно здивував парафіян та гостей різноманіттям страв української традиційної кухні. А завітали в цей день до парафії представники консульства України в Чикаго, отець архімандрит Іван Кротець (парафія св. Володимира і Ольги), отець Олексій Каспрук з паніматкою (катедра св. Софії), отець Богдан Налисник (катедра св. Миколая), пастор п’ятидесятницької церкви м. Бенсенвіль отець Андрій.

У рамках святкової програми відбувся концерт за участю молодих талантів. Зі сцени лунали українські пісні у виконанні учнів школи українознавства «Калина». Багато пісень подарував присутнім відомий в українській громаді співак Володимир Дуда. Впродовж двох днів неперевершено кресали чобітками учасники танцювального колективу «Горлиця» разом із керівником В’ячеславом Тихоновим. Координатором концертної програми була Наталя Горбач.

Далі святкування продовжувалося на свіжому повітрі. Дорослі насолоджувались смачненьким шашликом під пиво, а малеча бавилась із клоуном. До пізньої години веселими піснями та запальними танцями розважали публіку музиканти Василь Пик та Михайло.

А я бажаю парафії Святої Тройці рости і міцніти для слави Божої та української громади.



Title Title 
  

«Тризуб» відкрився!

«Kozak System» у Чикаго!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers