rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ В Одесі переселенці з Донбасу захопили будинок
У червні 2016 року група людей захопила будинок № 4-а по Успенській вулиці. Він належить Одеській обласній раді. Мешканці називають себе переселенцями з Донбасу.

«Нам кажуть, що житла немає. Ми доводимо протилежне і знайшли в Одесі комунальну власність. Згідно з Конституцією, вона належить громаді, а громада – це я, ви і всі інші мешканці України, які мають право розпоряджатися цією власністю. Коли дізналися, що цю будівлю хочуть незаконно продати, ми представилися покупцями і прийшли сюди. Нам озвучили суму в 5 мільйонів, після чого ми сюди зайшли і написали заяву в поліцію про те, що нам перешкоджали», – розповідає голова громадської організації «Об’єднання ініціативних переселенців «Хороші люди» Софія Маркіна.
Переселенці заявляють, що будуть жити тут до тих пір, поки держава не надасть їм інше житло. Громадська організація «Самооборона Одеси» дбає про безпеку переселенців. Активіст цієї організації Тодор Пановський каже: «Близько двох тижнів тому до нас звернулися переселенці, які два роки поневіряються. Вони виявили приміщення, що належать територіальній громаді, і зайшли на територію. Нас попросили оселитися з ними, тому що бояться, що їх поб’ють».
Водночас, заступник директора комунального підприємства «Облтрансбуд» Василь Снитко повідомив, що зараз будинок, який є в аварійному стані, ніхто не планує продавати. «На територію, яка числиться на балансі нашого комунального підприємства, зайшли переселенці й тут перебувають. До нас ніхто не звертався. Яким чином було вибрано цю будівлю і приміщення для заселення переселенцями, я не знаю, але перебування людей на прибудинковій території становить загрозу. За документами – це єдиний майновий комплекс, і зараз проводиться процедура стосовно землі і технічного висновку про стан будівлі, мова про продаж не йде», – каже керівник.
А переселенці тим часом показують один з корпусів будівлі, приміщення якого частково переобладнані під квартири. Тут, на їхню думку, можна жити. Ремонт тут не закінчений. Сходи між поверхами не мають поручнів, не підключені комунікації. Тож обід доводиться готувати у дворі на багатті.
Своє право на житло активісти захищають і в Одеській міській раді. 30 червня під стінами мерії вони влаштували пікет. А коли спробували пройти в будівлю міськради і потрапити на сесію, їх зупинили співробітники муніципальної служби охорони. Поки активісти намагалися прорвати кордон, патрульні «вирвали» з натовпу одного активіста. Це ще більше розлютило невдоволених. Розлючені громадяни прогнали патрульних поліцейських з Думській площі. А поліція після цього навіть застосувала сьозогінний газ.

Траса Одеса-Рені єднає Україну з Румунією і Болгарією

Старе дежавю на новий зразок: нові виміри поваги, тюнінгу і маршів за мир

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers