rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Траса Одеса-Рені єднає Україну з Румунією і Болгарією
Ті, кому нещодавно пощастило проїхатися автомобільною трасою Одеса-Рені, у захопленні від якості дорожніх робіт. Навіть відрізок дороги від селища Спаське до Татарбунар, який завдавав водіям безліч проблем і клопотів, перетворився на справжній автобан.

Справа в тім, що ремонтні бригади не латають дірки, як ми звикли це бачити, а здійснюють повну заміну дорожнього полотна, до того ж, розширюють автотрасу. Для цього дорогу піднімають сантиметрів на 60 і дуже якісно вкладають на металеву сітку.
Президент України Петро Порошенко доручив одеському губернаторові Міхеілу Саакашвілі взяти під особистий контроль будівництво цієї дороги, підкресливши: «Якщо, не дай Бог, у нас буде зрив фінансування, затримка темпів чи передача тендерів на будівництво, прошу інформувати мене особисто».
«Ми дуже сподіваємося, що ця дорога стане коридором, який з’єднає Одесу з Румунією і Болгарією. В цьому проекті будуть залучені кошти державного і місцевих бюджетів, а також кошти Євросоюзу. Принаймні, керівники Румунії й Болгарії запевнили мене в своїй зацікавленості й участі у цьому проекті», – цитує главу держави президентська прес-служба.
Щоб краще контролювати хід будівництва, Міхеіл Саакашвілі обладнав свій робочий кабінет у наметі на трасі Одеса-Рені. Вже в середині червня він повідомив, що за перший тиждень йому вдалося зібрати тут 725 млн. грн. А щоб відремонтувати цього року всі пошкоджені ділянки дороги, необхідно 1 млрд. 100 млн. гривень.
А першого липня надійшло повідомлення про спільну прес-конференцію президентів України і Болгарії, які обговорили умови будівництва траси. «Ми домовилися про те, що починаємо розробляти спільні інфраструктурні проекти і починаємо реалізацію тих домовленостей, які були нещодавно досягнуті в Бухаресті з президентом Румунії Карлосом Йоханнесом. І для того, щоб дорога, яку ми почали будувати з Одеси через Болград до Рені, продовжилася через Румунію в Болгарію», – розповів про досягнуті угоди президент України. Крім того, з Болгарією вдалося домовитися про початок запуску пасажирського залізничного сполучення.

В Одесі переселенці з Донбасу захопили будинок

Старе дежавю на новий зразок: нові виміри поваги, тюнінгу і маршів за мир

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers