rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ В Ізмаїлі надзвичайна ситуація через масові отруєння
За даними санепідемстанції, спалах гострої кишкової інфекції був зареєстрований у місті Ізмаїл та сусідньому селі Броска. Як повідомив міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко, станом на 18 червня унаслідок отруєння в місті до медичних закладів госпіталізовано 201 людину.

Переважна більшість потерпілих є дітьми. «Ми додатково підготували ще 80 ліжок і розгортаємо госпіталь у школі № 9. Необхідну кількість медичних засобів та обладнання ми маємо. Все було закуплено міським бюджетом ще напередодні», – сказав він.
За словами Абрамченка, наразі джерело зараження залишається невідомим. «Аналіз води дав хороший результат, вона чиста. Ми збільшили кількість хлору у воді. У місті вважають, що ймовірною причиною виникнення кишкової інфекції стали сильні зливи, які пройшли 14 червня. Таких злив не було за всю історію метеоспостережень. За одну годину випала місячна норма опадів. А через три дні у місті почалася кишково-вірусна інфекція», – зазначив мер.
Абрамченко повідомив, що з метою уникнення розповсюдження інфекції наразі у місті закриті всі ресторани, бари та заклади громадської торгівлі. Повністю взяті під охорону водойми зі стоячою водою. Почався побудинковий обхід комунальних закладів щодо дезінфекції туалетів. Мер Ізмаїла закликав містян поки що не вживати криничну воду.
В Ізмаїлі створена обласна робоча група з працівників Департаменту охорони здоров’я та соціального захисту населення облдержадміністрації та СЕС із залученням спеціалістів: епідеміологів, інфекціоністів, бактеріологів, фахівців з комунальної гігієни. Спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій видані накази про проведення заходів у вогнищі інфекції.

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers