rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ У Нью-Йорку презентуватимуть Музей української діаспори
30 червня, о 15:00, в приміщенні Наукового товариства ім. Шевченка в Нью-Йорку, відбудеться зустріч із директором Музею української діаспори (Київ, Україна) пані Оксаною Підсухою. Тема її виступу: «Музей української діаспори. На шляху до створення в столиці України наукового та музейного центру українців світу».

  Title
 
За останні два роки в музейному закладі відбулись рушійні зміни. Музей реалізував низку важливих культурно-мистецьких та благодійних проектів, які набули широкого розголосу і в Україні, і за її межами. Зокрема, було здійснено виставковий проект «Двічі через океан», на якому були представлені понад 60 робіт митців Кричевських. Роботи подаровані Україні пані Катериною Кричевською-Росандич у 2015 році.

Влітку 2015 року було реалізовано проект «Філософія міграції», в якому сучасні молоді українські художники осмислювали тему міграції. Наразі в музеї триває унікальна виставка «Наш Сікорський», яка вперше на Батьківщині геніального українського та американського авіаконструктора розповідає про його життя та діяльність київського та американського періодів. Періодично спільно з волонтерською організацією «Народний тил» Музей української діаспори влаштовує благодійні мистецькі вечірки «Гостини у діаспори» з метою збору коштів на кровоспинний препарат Celox для українських бійців.

Під час зустрічі Оксана Підсуха розповість про історію та сучасне життя музею, зробить презентацію його постійної колекції, виставок та проектів, наголосить на викликах та проблемах, а також представить візію майбутнього розвитку унікального закладу як потужного наукового та музейного центру українців світу. Презентація організована за сприяння Наукового товариства ім. Шевченка ( НТШ) та Української вільної академії наук (УВАН).
Прес-служба
Музею української діаспори

Святу Дня вишиванки – 10 років. Цьогоріч воно відбудеться за підтримки корпорації «Міст»

Агапій Гончаренко – відзначення пам’яті (1832-1916)

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers