rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Одеські патріоти зірвали банкет у консульстві РФ з нагоди Дня Росії
Біля приміщення консульства РФ в Одесі, на Гагарінському плато, 10 червня відбувся мітинг патріотичних сил.

Тут зібралося понад сто активістів «Правого сектора», «Ради громадської безпеки», «Євромайдану», «Самооборони майдану», корпусу «Азов» та «Автомайдану». Вони заявляють, що таким чином прийшли «відзначити День Росії». За їхніми словами, ця акція приурочена до «сьогоднішнього збіговиська в стінах консульства». За їхньою інформацією, тут заплановано проведення святкового банкету на честь річниці Дня Росії, який, зазвичай, відзначається 12 червня.
«Ми хочемо теж відсвяткувати. І побачити обличчя тих, хто сюди хоче зайти», – зазначив лідер одеського «Правого сектора» Сергій Стерненко. Він пошкодував, що ще зранку до консульства потрапили депутати міськради, яку активісти називають філією Кремля. «Мабуть, ФСБ їм премії видає у консульстві», – зауважив правосек.
Вже по обіді патріоти заблокували вхід до будинку і не пропускали туди гостей консульства, включаючи співробітників інших диппредставництв, акредитованих у місті, зокрема, і дипломатів Китаю і Польщі. Також активісти встановили на вулиці дві імпровізовані шибениці й принесли під стіни відро з кінськими екскрементами, щоб закидати кізяками консульство. А відро чи то само перевернулося, чи його вибили з рук стражі правопорядку, тож гній висипався біля воріт.
Потім група активістів спробувала пронести на акцію кілька упаковок курячих яєць, проте поліція заборонила їм і це. У суперечку втрутився лідер «Чорноморського гайдамацького з’єднання» Сергій Гуцалюк, який вихопив одну з коробок, відбіг на певну відстань і почав кидати яйця в поліцейських. Незабаром до нього приєдналися й інші учасники акції. Обійшлося без постраждалих, хоча форму поліцейським попсували. Затримувати нікого не стали.
Загалом, ситуація була досить спокійною, обійшлося незначною штовханиною без інцидентів. Диппредставництво охороняли кілька десятків поліцейських, а активісти скандували: «Слава Україні!», «Поліція охороняє російське Путін-лайно» та крутили антиросійські пісні у припаркованому біля входу автомобілі. Учасники мітингу вимагали, щоб консул РФ вийшов до них і вибачився за агресію Росії проти України.
Своєю чергою, Валерій Катункін, генеральний консул РФ в Одесі, поскаржився агенції ТАСС: «Прийом з нагоди Дня Росії зірвали українські радикали. Незважаючи на провокації, поліція не втручалася. Телефони міської поліції і Нацгвардії не відповідають».
А ще Катункін вигадав побрехеньку, що тих, хто хотів потрапити на прийом, «змушують стати на коліна і кричати, що вони винні перед Україною».
«Я вважаю обурливим те, що під час війни в консульстві країни-агресора відбувається якесь свято», – заявив один з організаторів акції Сергій Гуцалюк. А на думку глави одеського осередку «Правого сектора» Сергія Стерненка, Генконсульству РФ взагалі не місце в Одесі. Єдине свято, яке може відбутися в цьому приміщенні – це в той день, коли всі співробітники консульства зберуть свої речі й поїдуть геть з міста, вважає він.

Події в Україні

Гібридні ліки для сліпоглухонімих

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers