rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Одеські копи знищать 11 400 велосипедів замість того, щоб подарувати їх дітям
Напевно, з юридичної точки зору Приморський районний суд Одеси 24 травня прийняв правильне рішення. Він дав дозвіл місцевій поліції на знищення 11 тисяч 395 контрабандних велосипедів виробництва Китайської народної республіки, які наприкінці березня незаконно завезли в український порт. Ринкова вартість товару – 17,13 млн. гривень.

У Єдиному реєстрі судових рішень повідомляється: «Дозволити підприємству ТОВ «Базука» здійснити переробку велосипедів з незаконним використанням знаку для товарів і послуг «AZIMUT» виробництва КНР у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, шляхом відокремлення неметалевих частин з наступним знищенням останніх».
Під час проведення обшуку контейнерів, що прибули з Китаю, оперативники знайшли велосипеди, на які відсутні необхідні документи. Весь вантаж передали на зберігання миколаївській фірмі «Базука» (засновники Віктор Сонько та Юрій Голиков), яка і повинна його утилізувати. Велосипеди розберуть, знищать неметалеві частини, а металолом реалізують на біржових торгах. За свої послуги компанія отримає понад 610 тисяч гривень. Уся інша виручка від продажу має надійти на рахунки Національної поліції України в Одеській області.
Таке аморальне рішення одеської Феміди обурило багатьох небайдужих українців. У своїх коментарях вони закликають копів не втрачати совість і не чинити ганебних дій. Не гоже українцям іти слідами Росії, яка вдається до знищення продуктів з Європи, зокрема, сирів, овочів тощо. На загальну думку коментаторів, найліпше передати конфісковані велосипеди дітям, батьки яких за нинішніх економічних умов неспроможні подарувати своїй малечі таке задоволення.
Такого ж погляду дотримується і губернатор Одещини Міхеіл Саакашвілі. «Про яке знищення 11 тисяч велосипедів може йти мова? Ви з глузду з’їхали чи що? Не смійте навіть пальцем до них торкатися! Ми знайдемо спосіб передати їх дітям!» – заявив Міхо.

Гра в об’єктивність: поза політикою чи поза істиною та мораллю?

Мешканці Чорноморська провели марш пам’яті загиблих героїв АТО

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers