rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Суд арештував копійки клерка, якому «шиють» замах на розтрату півмільярда «кіотських» грошей
Суд арештував гроші, знайдені у будинку, де проживає завідувач сектора державних закупівель ДП «Українські екологічні інвестиції». Про це свідчить ухвала Солом’янського райсуду м. Київ від 19 травня.

16 травня детективи Національного антикорупційного бюро затримали Романа Кравченка, секретаря тендерного комітету і завідувача сектора держзакупівель «Укрекоінвесту».
Як повідомляється в ухвалі суду, чиновника затримали у будинку в селі Софіївська Борщагівка, за місцем фактичного проживання. При обшуку в будинку виявили $540 і €8230.
За даними слідчих, завідувач сектора держзакупівель «Укрекоінвесту» мав намір заволодіти державними коштами, виділеними на закупівлю послуг переобладнання світильників бюджетних закладів на основі LED-технологій.
Для цього він особисто взяв участь у формуванні пакету документів для подання пропозицій конкурсних торгів компаній, що підконтрольні йому та іншим невстановленим особам. Йдеться про ТОВ «Агротехбуд», ТОВ «Алікорн» і ТОВ «Прімакс».
18 травня Солом’янський райсуд призначив підозрюваному Кравченку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів. Розмір застави склав 1,60 млн. грн.
18-19 грудня 2015 р. ДП «Українські екологічні інвестиції» акцептувало тендерні пропозиції ТОВ «Агротехбуд» на суму 480,01 млн. грн. Незадовго перед торгами фірма змінила власника, і ним став Олексій Алтунін, прописаний в окупованому Донецьку.
Після розголошення подробиць згаданого тендера Антимонопольний комітет зобов’язав «Укрекоінвест» його скасувати.
Національне антикорупційне бюро розслідує кримінальне провадження щодо службових осіб ДП «Укрекоінвест», які у змові зі службовими особами Міністерства екології та природних ресурсів і ТОВ «Агротехбуд» вчинили замах на розтрату коштів, отриманих Україною в рамках виконання зобов’язань сторін Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, на загальну суму 480,01 млн. грн.
Після оприлюднення даних про такі результати конкурсу було звільнено в. о. міністра екології Сергія Курикіна.
Наразі немає жодних даних, чи проходить по справі Владислав Вежнін, який на момент тендера очолював департамент кліматичної політики Міністерства екології. Саме його мав намір також покарати тодішній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Однак, після прем’єрської заяви Вежнін пішов на лікарняний і його не могли звільнити, поки не звільнили з уряду самого Яценюка.
Владислав Вежнін раніше відав готельним напрямком бізнесу «Ukrainian Hotels» у складі корпорації «Астрон Україна» Юрія Кирилова.
Кирилов у 2000-х роках намагався розвивати виробництво енергозберігаючих лампочок «Газотрон Люкс» (ТМ Lummax, завод у Рівному) за кредитні кошти банку «Надра». Однак, під час кризи 2008 року цей бізнес зруйнувався.
За даними ЗМІ, саме на «Астрон-Україна» Кирилова у 2000-х роках виводились активи ліквідованої фірми «Торгівля та інвестиції». Вона раніше називалась «Торговий дім» і була заснована Миколою Мартиненком у 1990-х роках. Кирилов був у «Торговому домі» головою наглядової ради. Компанія займалась постачанням російського ядерного палива для українських АЕС.
Нині Мартиненко вважається одним з найвпливовіших політичних партнерів Арсенія Яценюка. У груді він склав депутатський мандат, будучи членом фракції і партії «Народний фронт». Після звинувачень у хабарництві з боку швейцарської прокуратури Мартиненко пішов у відставку.


Дискваліфікований суддя встиг наколядувати Land Cruiser, Jeep Wrangler, Bombardier, Harley-Davidson

Алі-Баба з Миколаєва

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers