rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Одесити вдарили велопробігом по бездоріжжю
Готуючись до навалу туристів, мерія Одеси вирішила своєрідно ознаменувати початок  курортного сезону. Саме у ці травневі дні комунальники заходилися реставровувати Потьомкінські сходи, переривати Старосінну площу і ремонтувати дороги. Діють за принципом «краще пізно, ніж ніколи».

Те, що на такому бездоріжжі туристи можуть не лише ноги поламати, а й порозбивати свої автівки, міськраді байдуже. Мимоволі згадується герой романів Іллі Ільфа і Євгена Петрова Остап Бендер, який на своїй «Антилопі-Гну» подорожував такими дорогами під гаслом «Автопробігом - по бездоріжжю та розгільдяйству!». З часів О.Бендера мало що змінилося, дороги у жахливому стані.
У цьому переконалися і учасники велопробігу «Критична маса». Він мав відбутися у суботу, 29 травня, але через дощову погоду захід було перенесено на неділю. І не помилилися, день видався теплим і сонячним. Маршрут 14-го велопробігу пролягав від  Думської площі до меморіалу 411 батареї і в зворотному напрямку до пам’ятника Дюку. Як і завжди, велосипедисти традиційно виступали за розвиток велоінфраструктури в місті й за таке ж шанобливе ставлення до велосипедистів, як і до інших учасників дорожнього руху.
«Ми витіснювали автомобілі, показуючи всім, що ми, велосипедисти, є значимою силою. Хочемо популяризувати велосипедний транспорт і привернути увагу місцевої влади до проблем інфраструктури», - сказав один із організаторів велопробігу Павло Клименко.
Водночас усі учасники велопробігу відзначили, як складно їздити вулицями Одеси на велосипеді. Основна мрія велосипедистів – навіть не велодоріжки, а хоча б  хороший асфальт на вулицях, без ям на дорогах. А після велопробігу вони згадали ще один крилатий вислів Остапа Бендера: «Ні, це не Ріо-де-Жанейро, це набагато гірше».

Книгу рекордів України поповнили креативні одесити і кіт

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers