rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Ще один «наїзд» на Міхеіла Саакашвілі через його заяви про ОПЗ
Екс-регіонал, а нині народний депутат від партії «Відродження» Олександр Пресман 28 травня заявив, що Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження на главу Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі.

За його словами, це зумовлено тим, що Саакашвілі втручається в роботу Одеського припортового заводу. Документальних підтверджень своїх слів нардеп не надав, а відео зі своєї заяви опублікував на хостингу YouTube.
Обурила ж О. Пресмана заява Саакашвілі, яку він зробив ще 19 серпня 2015 року: «Припортовий завод контролюють олігархи». Пізніше він наводив численні докази на підтвердження своїх слів. Водночас, одеський губернатор вимагав змінити директора і наглядову раду підприємства.
Підстав для своєї різкої заяви щодо ОПЗ Саакашвілі має більш ніж досить. Раніше повідомлялося, що Одеська прокуратура розслідує факти злочинного заволодіння коштами держави на суму понад 4 мільярди гривень. Об’єктом обшуків тоді став Одеський припортовий завод. А наприкінці грудня 2015 року заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе на своїй сторінці в соцмережі Facebook оприлюднив подробиці розслідування про розкрадання на ОПЗ. Тут і продаж продукції підприємства за значно заниженими цінами, й отримання зовсім непотрібного заводу кредиту в ощадбанку на суму 5 млрд. гривень, які потім були переказані в Російську Федерацію на придбання сировини. Такі дії призвели до недоотримання ОПЗ значного прибутку, що може зумовити зниження інвестиційної привабливості державного підприємства, а відповідно, і його вартості під час приватизації. Досудове розслідування все ще триває.
Тож здіймати ґвалт і звинувачувати Саакашвілі в тому, що він дестабілізує роботу заводу немає підстав. А ось з’ясувати реальний стан справ на ОПЗ, визначити його больові точки і створити сприятливі умови для його продуктивної роботи та подальшої приватизації керівництво держави зобов’язане.

Одеські активісти пікетували сепаратистський телеканал

«Чорна каса», змагання компроматів та кандидатів на премію Дарвіна

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers