rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Церква св. Йосифа відсвяткувала Парафіяльне Свячене
Минула неділя, 17 травня, для парафіян та священнослужителів церкви св. Йосифа Обручника була особливою. Бо саме цього дня парафія святкувала Парафіяльне Свячене. Під час Святої Літургії панували піднесення та урочистість. Адже свято починається саме із розмови із Богом, із церковних молитов та пісень, що прославляють Всевишнього. У своїй проповіді настоятель церкви о. Микола Бурядник звернувся до парафіян та прихожан із щирою подякою за співпрацю та допомогу.

Продовжили святкування у церковній залі. Після благословення та посвячення їжі на святкових столах розпочали обід та духовно-розважальну частину свята. Вже вкотре керівник дитячої театральної студії «Диво» Василь Митничук приємно здивував глядачів виступом своїх вихованців. Вони майстерно передали свою любов до Бога та милосердя до ближнього через літературну композицію, яка тематично поєднала Вербну Неділю та Воскресіння Господнє.
Невід’ємною часткою виступу читців був калейдоскоп надзвичайно гарних фотографій, завдяки яким можна було побачити підготовку парафіян та священнослужителів до Пасхальних свят, а також зустрічі Великодня. Вражали фотографії на тему «Милосердя». Саме любов і милосердя є головними рисами християн. Це є прагнення допомогти кожному, хто має в цьому потребу. І милосердною називають ту людину, яка готова прийти на допомогу іншим, яка сповнена доброти і чуйності. Хочу зазначити, що саме своїм прикладом отці церкви закликають парафіян бути чуйними та милосердними. Адже одним із багатьох їхніх милосердних вчинків є опіка про проживання, реабілітацію, лікування та допомогу бійцям-воїнам АТО. Жвавими оплесками всі присутні в залі стоячи вітали героїв-військових Андрія Музиченка та Ігоря Петрука, які нещодавно прибули до парафії і були запрошені на свято. Також завдяки отців церкви в нашій громаді перебуває воїн-захисник Володимир Гера. На жаль, він не зміг бути присутнім на святі.
А свято тривало. Новостворений дитячий церковний хор «Надія», керівниками якого є Любов Лукашевич та Ольга Допілко, забавляли гостей «Подоляночкою» та «Вербовою дощечкою». Несподіванкою для присутніх була «жива змійка» поміж столами в залі, якою учні школи танцю «Вишиванка» дали зрозуміти, що вони теж мають підготовані номери. Вже вкотре Павло та Оксана Федьківи демонстрували свою працю та працю своїх вихованців майстерними виступами. Цього разу учні середньої групи виконали «Гуцулку», а старша група затанцювала «Коломийку».
Кожного в залі до найпотаємнішої часточки душі пройняла поезія «Христос Воскрес!», яку декламувала Леоніда Митничук. Їй вдалося донести до людей отой біль і страждання, муки Христа. Гордо і величаво прозвучали фінальні слова: «Христос Воскрес!» Її виступ підхопив церковний хор «Ірмус», яким керує Марко Крутяк. Хористи потішили гостей своїм виступом, виконуючи воскресні пісні.
Після закінчення концерту о. Микола звернувся до присутніх із невеличкою промовою. Він подякував всім: гостям, парафіянам, прихожанам, учням і їх батькам, керівникам колективів, які організувалися при парафії, наголосивши, що жива парафія не може бути такою без їхньої участі. А парафія, власне, живе і розвивається, збільшується та міцніє. Організації, створені при парафії, також розвиваються. До їх кількості долучилася Спілка Української Молоді «Маріуполь», організатором якої є Марко Крутяк.
І, як завжди, скромно, щиро і з великою повагою та вдячністю о. Микола, о. Володимир, о. Мирон приймали вітання і дарунки від гостей свята:
Найстаршої організації, фундаторів та засновників парафії «Spirit of Saint Joseph»,
Школи українознавства,
Кредитівки «Самопоміч»,
СУМ «Маріуполь».
До привітань долучилося церковне сестринство. Окрім скромного дарунка, вони приклали чимало зусиль, умінь, витраченого часу та коштів, щоб приготувати смачну гостину, якою частували на святі.
Завершили святкування традиційно –  всі разом із почуттям надії і любові, щастя і добра заспівали «Христос Воскрес»!

Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title


На храмовому святі у соборі святого Юрія

Крим – це Україна!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers