rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Великдень у церкві святої Софії
Звістка радісна лунає!
Світ Ісуса величає
Великоднім дзвоном, співом,
Чистим серцем – повним віри,
Ясних, добрих сподівань!
Великодніх вам вітань!
Як усім нам відомо – Великдень є одним з найважливіших і найочікуваніших свят для усіх українців. Це найбільше християнське свято, яке символізує Воскресіння сина Божого.

Великдень – це Великий день, який засвідчив те, що добро завжди перемагає зло, а віра у світле майбутнє і торжество справедливості дає кожному з нас відчуття перемоги над злим духом. Як Христос воскрес, так і ми колись воскреснемо для нового світлого й вічного життя.
Чи не факт, що всі ми є дуже завантаженні нашими повсякденними справами, дедалі менше часу знаходимо для відвідування храму Божого, для молитви, для спілкування з Богом. І як приємно, що саме у цей день ми поспішаємо до церкви, і, наче одна велика родина, маємо можливість разом зустрітись, спільно помолитись і осмислити важливість цього свята.
Як уже ведеться, всі прихожани і парафіяни церкви святої Софії Київського патріархату, що у місті Чикаго, цього дня поспішають на богослужіння. Саме у нашій церкві від опівночі тривала урочиста літургія на честь Воскресіння Христа, яку відправили митрофорний протоієрей Олексій Касперук спільно з отцем Ярославом Василиком. Приємно бачити, коли люди різного віку приходять до церкви і всю ніч моляться, не лягаючи спати.
Традиційно всі заздалегідь готуються до цього свята, господині збирають гарно оздобленні святкові кошики, наповнені різними стравами, для освячення. Як правило, до великоднього кошика треба покласти власноруч випечену пасочку. Хто не мав такої можливості і не мав часу сам спекти паску, сестринський комітет церкви святої Софії подбав про це. Протягом усього минулого тижня наші господині, не покладаючи рук, пекли паски за старовинним рецептом, щоб кожен мав можливість скуштувати на свята смачну пасочку. Та, насамперед, ми повинні усвідомлювати, що відчуття радості на Великдень найперше мають передаватись молитвою, а вже потім за допомогою того, що є у кошику.
Після завершення святкової літургії отець Олексій прочитав послання глави Української православної церкви Київського патріархату Філарета. У великодньому посланні його Святість звернувся до усіх віруючих з проханням частіше відвідувати Божий храм і об’єднуватись у спільній молитві. У своїх молитвах ми повинні звертатись до Бога і просити допомоги, щоб швидше дати відсіч російському агресору і перемогти у цій несправедливій стосовно України війні. Філарет переконаний, що прийде час і Господь покарає тих, хто посягнув на нашу Батьківщину, тому що гріх не може залишитись безкарним.
Більшість із нас отримали особливу благодать святковості після освячення наших пасхальних кошиків. Отець Олексій скропив паски та кошики свяченою водою. І на завершення святкової процесії отець Олексій нагадав нам, що Великдень – це, насамперед, родинне свято. Це – свято душі. Якщо ми не віримо у Воскресіння сина Божого, тоді даремна наша віра. Саме у цей день ми повинні пам’ятати, що в Україні є діти-сироти, що там, на передовій, є молоді хлопці – сини нашого народу, які протистоять агресії російського загарбника саме у той час, коли ми всі разом в сімейному колі збираємось для святкувань. Бо саме вони, гаранти нашої безпеки, зараз позбавлені цієї можливості разом з нами святкувати Великдень. Ці слова зачепили усіх присутніх за живе. Тому варто усім нам пам’ятати про це. І якщо фізично чи матеріально немає змоги допомогти їм, то б хоча у своїх молитвах треба згадувати і дякувати тим, хто жертвує своїм життям заради мирного неба над нашою Україною. Нехай береже їх Господь!
Від імені усіх прихожан хочемо виголосити особливу подяку сестринському комітету – пані Надії Кашперук, Марії Войтихів, Любі Бутренко, які наступного дня організували цікаву програму для наших маленьких прихожан. Кожна дитина отримала святкове яєчко, всередині якого був подарунок.
Велике «дякую» кажемо о. Олексієві Касперуку, о. Ярославу Василику, голові Парафіяльної управи п. Вікторові Войтихіву, п. Андрієві Скибі, церковному хору за вашу невтомну працю у підготовці і проведенні святкових богослужінь у церкві святої Софії.

Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title


Вдячні парафіяни і прихожани
церкви святої Софії

Благодійна вечеря із зірковим чемпіоном Майком Диткою

Парафіяльне свято у соборі св. вмч. Юрія-Переможця

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers