rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Панамський скандал: Порошенко причетний до офшору,

що торгує з «Газпромом»

Беніфіціаром офшорної компанії Intraco Management Ltd є заступник генерального директора корпорації Roshen. Про це, посилаючись на дані панамського реєстратора Mossack&Fonseca, пише журналіст «Слідство.Інфо» Дмитро Гнап.
Згідно з декларацією про активи віргінської офшорної компанії Intraco Management Ltd, її беніфіціаром є громадянин України Сергій Зайцев, людина з таким же ім’ям і прізвищем є заступником генерального директора корпорації Roshen, а також співвласником ТОВ «Центральноєвропейська кондитерська фабрика». Також у документі вказана адреса реєстрації Зайцева: Київ, вул. Електриків, 29-а.
«Саме за цією адресою на Рибальському острові в Києві зареєстроване ціле гніздо фірм старих друзів: Порошенка, Кононенка, Зайцева, Свинарчука (Гладковського)», – пише журналіст.
Нагадаємо, за цією адресою розташована штаб-квартира заводу «Ленінська кузня», акціонером якої є президент України Петро Порошенко, а компанія Roshen зареєстрована за адресою: м. Київ, вул. Електриків, 26/9.
Раніше у статті впливової британської газети The Guardian, присвяченій «українському сегменту» панамських офшорів, вказувалось, що Порошенко і Кононенко пов’язані з офшором Intraco Management Ltd. Ще торік видання зазначало, що компанія переказувала валюту доньці Кононенка, а також оплачувала приватний літак, яким користувався Порошенко.
Згодом у ЗМІ з’явилась інформація, що в жовтні 2014 року цей офшор купив 500 тонн авіапалива у російської дочірньої компанії російського «Газпрому» – «Газпромнефть-АЭРО Шереметьєво».
Тоді депутат БПП Кононенко спростував свою причетність до компанії Intraco Management Ltd.
«Тому повторю ще раз – інформація про, нібито, причетність президента Порошенка та мене до компанії Intraco Management Ltd не відповідає дійсності. Чим взагалі ця компанія займається мені, звісно, невідомо», – написав нардеп.
Нагадаємо, в квітні десятки ЗМІ по всьому світу одночасно опублікували матеріали про власників великих офшорів, ґрунтуючись на даних «Панамського архіву» – збірки документів про офшорні схеми маловідомої фірми з Панами Mossack Fonseca. В оприлюднених документах фігурують десятки колишніх і нинішніх лідерів держав, політиків та багатих і впливових бізнесменів.
З-поміж українців – президент Петро Порошенко, колишній прем’єр-міністр Павло Лазаренко, мер Одеси Геннадій Труханов, колишні та чинні народні депутати.

ЗМІ з’ясували, де облаштувалися

екс-міністри Януковича

Колишні можновладці, а нині втікачі, проти яких в Україні відкриті кримінальні справи, облаштували своє життя в окупованому Росією Криму та за кордоном.
За даними джерел ТСН, екс-міністр оборони Михайло Єжель, якого рік тому було звільнено з посади посла України у Білорусі, нині проживає саме у Білорусі – має там посвідку на проживання, оселився у мікрорайоні Дрозди у Мінську. В Україні проти нього відкрито більше, ніж 50 кримінальних справ – за активну участь у знищенні тилового забезпечення української армії. З березня 2016 року Єжеля оголошено в розшук.
Ще один екс-міністр оборони України Павло Лебедєв, якого також розшукує військова прокуратура, оселився в окупованому Криму. Свого часу він засвітився у Кремлі на зібранні з нагоди анексії Криму. Нині очолює громадську організацію «Ми – севастопольці» та є заступником президента російської спілки промисловців у Севастополі.
Політичною діяльністю в Севастополі займається й екс-нардеп від «Партії регіонів» Вадим Колесніченко. Зі січня поточного року Колесніченко очолює Кримську футбольну спілку, а у квітні його призначили «представником губернатора Севастополя у законодавчому зібранні». До 9 травня Колесніченко організовував акцію «Георгіївська стрічка».
Нещодавно журналісти публікували фото маєтку екс-прем’єра Миколи Азарова у Підмосков’ї, проте за даними джерел журналістів, колишній голова уряду оселився у Гурзуфі. Також обрали Крим «санкційна» екс-міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова та екс-нардеп, автор «диктаторських законів» Володимир Олійник. Богатирьова мешкає у Форосі, а Олійник – у Ялті.
Санкції США та ЄС не завадили поїхати екс-міністрам Дмитрові Табачнику та Едуардові Ставицькому до Ізраїлю. Екс-завідувач енергетичним сектором нещодавно й сам розповів про своє життя в Ізраїлі та спростував чутки про його, нібито, арешт у аеропорту.
Якомога далі від батьківщини з цієї «порції» втікачів, за даними джерел, поїхав екс-голова НБУ Ігор Соркін, який став свого часу наступником ще одного фігуранта санкційних списків – Сергія Арбузова. Соркін, нібито, живе у Вірменії та має там ресторанний бізнес. Як було відомо раніше, Арбузов живе у Москві та займається науковою діяльністю.
Головний втікач Віктор Янукович після виїзду оселився у Ростові-на-Дону. Російського громадянства, заявляють у владі РФ, колишній президент України не має.
Нагадаємо, нещодавно у рамках кампанії Transparency International «Зриваємо маски з корупціонерів» (Unmask the Corrupt) організація «Трансперенсі Інтернешнл – Росія» опублікувала розслідування «Янукович і Азаров у Росії». При цьому показово, що автори так і не можуть впевнено сказати, де зараз перебуває Янукович. Вони припускають три варіанти: 1) Сочі, де мешкають багато представників найближчого оточення Януковича; 2) Ростов-на-Дону, звідки президент-утікач неодноразово публічно висловлювався з приводу того, що відбувається в Україні; 3) Крим, де є нерухомість, що належала раніше Вікторові Януковичу, а також мешкає його дружина і похований син. Це розслідування зроблене на основі аналізу сотень публікацій ЗМІ.

Президент доручив подати заявку

щодо долучення України до IRENA

Президент України Петро Порошенко своїм указом визнав за доцільне приєднання країни до Статуту Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA) і доручив голові Держагентства з енергоефективності та енергозбереження Сергієві Савчуку забезпечити подання заявки про членство в даному агентстві.
«Голові Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Савчуку Сергієві Дмитровичу забезпечити подання в установленому порядку заявки про членство України в Міжнародному агентстві з відновлюваних джерел енергії (IRENA)», – йдеться в тексті указу № 200/2016, оприлюдненому на сайті голови держави у вівторок 10 травня
Окрім того, цим же указом президент доручив Кабінету міністрів України передбачити сплату членських внесків країни до бюджету IRENA в межах бюджетних призначень, передбачених Держагентству з енергоефективності та енергозбереження.
Міжнародне агентство з відновлюваних джерел енергії (англ. International Renewable Energy Agency, IRENA) – організація, заснована в 2009 році для підтримки використання всіх форм поновлюваних джерел енергії. IRENA полегшує доступ до всієї необхідної інформації про поновлювані джерела енергії, зокрема, до технічних даних. Організація була заснована в Бонні 26 січня 2009 року з ініціативи уряду Німеччини. На установчій конференції 75держав підписали статут IRENA. На засіданні комісії в червні 2009 року як тимчасова штаб-квартира організації була обрана столиця Об’єднаних Арабських Еміратів Абу-Дабі. Статут організації набув чинності 8 липня 2010 року.
Наразі до IRENA входять 147 членів, і 29 держав почали формальний процес вступу в члени.

Україна і Китай домовилися

про спрощення візового режиму

Україна та КНР домовились вжити заходів для взаємного спрощення поїздок громадян.
Як повідомили в прес-службі МЗС України, у відомстві відбулись українсько-китайські консульські консультації на рівні керівників консульських служб двох країн.
«За результатами досягнуто принципової домовленості щодо здійснення сторонами предметних кроків для взаємного спрощення режиму поїздок громадян, опрацьовано ключові напрямки спільних дій у частині лібералізації сторонами візових процедур, ефективної взаємодії причетних органів сторін для надання належної допомоги громадянам за кордоном», – йдеться у повідомленні.
Під час переговорів сторони детально обговорили стан двостороннього співробітництва у консульській сфері, комплекс міграційно-візової проблематики, а також питання захисту прав і свобод громадян двох держав.
Як повідомлялося, наприкінці квітня міністр закордонних справ України Павло Клімкін у рамках свого візиту до Китаю виступив у Китайському інституті міжнародних досліджень при МЗС КНР. Окрема увага була приділена перспективам реалізації українсько-китайських відносин як на політичному рівні, так й у галузі торговельно-економічного співробітництва, зокрема, участі України в реалізації китайської ініціативи «Один пояс, один шлях».

Брат президента Казахстану стане

співвласником українського банку

Брат президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва Болат Назарбаєв хоче купити 50% акцій Євробанку (Київ).
Про це йдеться в повідомленні банку.
Болат Назарбаєв, зокрема, має намір купити 63 335 000 акцій, що становить 50% від зареєстрованого статутного капіталу банку.
У 2014 році Болат Назарбаєв увійшов до складу акціонерів казахського Bank RBK. Разом з тим, 50% акцій «Євробанку» хоче купити Гульмира Сарсембаєва.
У даний час 50% акцій «Євробанку» належить консалтинговій фірмі «Фінанс аналіт сервіс», яка опосередковано контролюється власником «Фідобанк» Олександром Адарічнм.
Ще 50% акцій належить консалтинговій фірмі «Маркетингові технології», яка опосередковано контролюється Вадимом Пушкарьовим.
Нагадаємо, що власник та голова правління «Фідобанку», а також акціонер «Євробанку» Олександр Адаріч планує консолідувати свої банківські активи, об’єднавши «Фідобанк» та «Євробанк», та залучити іноземного інвестора.
За даними НБУ, на 1 жовтня за розміром активів банк посідав 22 місце (7,616 млрд. гривень) серед 122 діючих банків. 2015 рік «Фідобанк» (Київ), за попередніми даними, закінчив зі збитком 1,398 млрд. гривень. «Євробанк» працює на ринку України з 2005 року входить у другу групу банків за класифікацією НБУ.
Як повідомлялося, Національний банк України у 2016 році вирішив розділити банки на чотири групи за новими критеріями, тоді як раніше банки були поділені на групи за розміром активів. Згідно з новими критеріями, передбачено такі групи: банки з державною часткою (у яких держава володіє часткою понад 75%), банки іноземних банківських груп (банки, власниками контрольних пакетів акцій у яких є іноземні банківські установи), група I (банки, частка активів яких більша, ніж 0,5% активів банківської системи), група ІІ (банки, частка активів яких менша, ніж 0,5% активів банківської системи).

Український боксер Усик відвідав
прикордонників на Донбасі
Український боксер Олександр Усик відвідав Донбас, де під час свого візиту зустрівся з нашими прикордонниками. Про це на своїй сторінці у Facebook написав спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян.
Він зазначив, що приїзд знаменитого українця став для прикордонників повною несподіванкою, але приємною.
«Здавалося, що розмови про бойові будні і фото на пам’ять ніколи не закінчаться... Сьогодні в Олександра масштабні плани. Будуть і нові, цікаві зустрічі, і нові розповіді», – написав Слободян.
Раніше Усик заявив, що разом зі сім’єю переїде із Сімферополя до Києва.

Підготувала Зоряна ФРАНКО
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers